29. 03. 2024.

Дом здравља „Алибунар“ данас су посетили председница општине Алибунар Зорана Братић и председник Скупштине општине Алибунар Александар Сивери. Повод је набавка нове опреме за Дом здравља који је од данас богатији за још једно санитетско возило чија је набавка финансирана из буџета општине Алибунар, као и за још један савремени колор-доплер ултразвучни апарат нове генерације са две сонде. Вредност набављене опреме је 12.000.000 динара, за санитетско возило 7.000.000 динара, а за ултразвучни апарат 5.000.000 динара.

Возило марке Цитроен јумпер опремљено је најсавременијом медицинском опремом у виду дванаестоканалног ЕКГ апарата, кисеоничног резервоара, спиналне даске и комплетном опремом за имобилизацију чиме задовољава потребе за транспортом и пружањем хитне медицинске помоћи најугроженијим пацијентима. Ултразвучни апарат је нове генерације, модел ХС40 3П НЦW, произвођача Самсунг Медисон, навео је директор Дома здравља др Валентин Ардељан.

Очекујемо да ће набавка новог санитетског возила и ултразвучног апарата, знатно допринети раду Дома здравља „Алибунар“, јер ће омогућити квалитетнију, доступнију и свеобухватнију здравствену услугу грађанима наше општине, истакла је председница општине Алибунар.