01. 03. 2023.

Општина Алибунар потписала је данас уговоре о финансирању програма спортских организација са територије ове општине.
Потписивању уговора присуствовао је помоћник председника општине Жељко Радовановић и Генерални секретар Спортског саваза, Давор Петровић, као и представници спортских организација и клубова са територије општине Алибунар.
Присутнима се обратио помоћник председника општине, Жељко Радовановић пожелевши им пуно спортских успеха у овој такмичарској години, као и да достојно репрезентују општину Алибунар на спортским такмичењима.
Радовановић је посебно нагласио значај и улогу Општине и спортских клубова у развоју и унапређењу спорта и спортског духа код младих. Такође, истакао је да је захваљујући уштедама у буџету општине, рационалном трошењу буџетских средстава, општинско руководство успело да значајно повећа буџетска средства опредељена за спорт и омладину, те она ове године износе 27.000.000,00 динара.
Генерални секретар Спортског савеза, Давор Петровић истакао је значај популаризације и развоја школског спорта, притом наглашивши успешну сарадњу са директорима школа на територији општине Алибунар, те да су за програме развоја школског спорта издвојена значајна средства из буџета локалне самоуправе.
Помоћник председника општине, Жељко Радовановић нагласио је уговорну обавезу спортских клубова везану за законито трошење буџетских средства, њихову активну улогу у афирмисању, развоју и унапредјењу спорта посебно код младих.
Заједничка констатација присутних била је да са реализацијом програма у области спорта, клубови и спортске организације на најбољи начин доприносе остваривању интереса и потреба градјана у области спорта на територији опстине Алибунар.