02. 10. 2023.

ПОЧИЊЕ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА
„ПРЕВЕНЦИЈА МАЛИГНИХ И ХРОНИЧНИХ НЕЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ КОД ЖЕНА У СЕОСКИМ СРЕДИНАМА КРОЗ РЕЧИ И ДЕЛО“

 

У сарадњи са Домом здравља „Алибунар“ у Алибунару, Општина Алибунар почиње реализацију Пројекта „ Превенција малигних и хроничних незаразних болести код жена у сеоским срединама кроз речи и дело“. Планирано је да овај Пројекат траје три месеца у оквиру кога ће се вршити бесплатни превентивни прегледи жена и то: ултразвучни преглед абдомена, ултразучни преглед дојки и штитасте жлезде као и гинеколошки преглед (колпоскопија и ПАПА тест). Прегледе ће вршити Др Мира Павловић Ковачевић специјалиста опште медицине, др Тамара Крстец специјалиста опште медицине, др Вероника Гетејанц Сфера специјалиста гинекологије и акушерства и др Бранислав Гајић специјалиста радиологије.
Прегледи ће се обављати суботом од 09:00 до 14:00 часова у Дому здравља Алибунар, у Алибунару, Трг слободе 8.
Прегледи се заказују у Дому здравља „Алибунар“ у Алибунару радним данима у периоду од 09:00 до 13:00 часова позивом на број телефона 013/641-269, као и пријавама у свим месним амбулантама телефонским путем. Општина Алибунар ће обезбедити превоз свим женама којима је заказан преглед, уколико нису у могућности да исти обезбеде самостално.
Позивамо све заинтересоване жене са територије општине Алибунар да искористе ову могућност и закажу преглед у циљу контроле, правовремене дијагностике и лечења.
Болест је излечива када се открије на време. Превентивни прегледи су најважнији!