01. 09. 2023.

Председница општине Алибунар, Зорана Братић, традиционално у друштву својих сарадника обишла је ђаке прваке и уручила им пригодне поклоне.
Том приликом честитала је првацима 1. септембар као посебан дан у њиховим животима и пожелела срећан полазак у први разред. Такође свим осталим ученицима поручила је да им жели пуно успеха, добрих оцена и прегршт лепих успомена у новој школској години.
“Ова година је година вашег новог почетка. Од данас постајете наши мали велики људи који уче важне животне лекције. Будите стрпљиви, пажљиви, слушајте учитеље, стварајте нова пријатељства, волите и поштујте једни друге. Сачувајте оно радознало дете у себи које са пуно елана усваја нова знања. Желим вам много петица, безброј дивних тренутака са другарима из разреда,учитељима и успомене за памћење са екскурзија које вас чекају. Све ово је један велики корак који вас води ка томе да будете културни, образовани, срећни млади људи спремни да освоје свет. Општина Алибунар ће увек настојати да подржи своју децу и њихово одрастање учини што лакшим и безбрижнијим, јер само на тај начин можемо унапредити заједницу у којој живимо и оставити је у наследство квалитетним генерацијама које долазе”, изјавила је Братићева.
Ове године уз општинске поклоне за ђаке прваке, фабрика обуће Парилаб припремила је за ученике првог разреда општине Алибунар симболичне поклоне.