gore

  • Baner Optina Alibunar

SAVET ZA MLADE OPŠTINE ALIBUNAR DANAŠNjOM POSETOM IZMAMIO OSMEHE NAJSTARIJIH SUGRAĐANKI

Zorana 8 m 3Savet za mlade Opštine Alibunar, je danas u društvu predsednice opštine Zorane Bratić i člana opštinskog veća, Željka Radovanovića, povodom Osmog marta posetio dom za stara lica " Nacionalni dom" u Vladimirovcu.

 

Ova poseta obradovala je mnoge naše starije sugrađane, a posebno pripadnice lepšeg pola kojima su tom prilikom uručeni simbolični pokloni koje je sa puno ljubavi pripremio Savet. Kako se dom za stara lica već godinu dana nalazi u Kovid sistemu, kako bi se sprečilo širenje Korona virusa, te su posete ogranične, ovo je bilo posebno iznenađenje za korisnike ovog doma i gest koji je pokazao da opština sa punom pažnjom brine o svakoj grupaciji svojih sugrađana.

 

Za našu zajednicu je od izuzetne važnosti da gradimo sistem poštovanja prema našim starijim sugrađanima koji su nam u nasledstvo ostavili mnoge duhovne blagodeti. Posebnu ulogu u tome imale su žene koje su danas naše majke ili bake i koje su nam nesebično darivale pre svega svoje vreme kako bi izrasli u ljude kakvi jesmo.

Naklonost i pažnju im ne smemo poklanjati samo Osmog marta već svakoga dana podsećajući naše društvo na značaj žene u njemu i koliko one odricanja od sebe daju kako bi izgradile zdravu porodicu, ali i samu zajednicu u kojoj žive.

 

Opština Alibunar će nastojati da u svojim aktivnostima maksimalno podrži osnaživanje žena ukazujući na njihov učinak u zajednici kako bi one uspele da ostvare pun potencijal u svim društvenim segmentima.

Baner Pecat 211x81