gore

  • Baner Optina Alibunar

Reprezentacija Srbije u Banatskom Karlovcu

Rep Srb sl 2Opština Alibunar je ovog vikenda bila domaćin Reprezentaciji Srbije u košarci u kolicima. Ovi talentovani momci odigrali su revijalnu utakmicu u sportskoj hali u Banatskom Karlovcu podeljeni u dve ekipe i tom prilikom pokazali da kada se nešto radi iz srca prepreke ne postoje. Belu ekipu je predvodio kapiten reprezentacije Srbije, Željko Ćirković dok je na klupi crvenih bio Boris Cvjetković. U uzbudljivoj utakmici slavili su Beli rezultatom 51:42.

Beli: Likić 2, Jeremić 17, Cvijanović 7, Vezmar 2, Ćirković 23, Mitrović, Todorović, Joksimović

Crveni: Cvjetković, Makulović 2, Šarenac 2, Sikima 2, Jovanović A. 22, Jovanović F. 8, Vukašinović 4, Dinić 2.

Rep Srb sl 4

Iako skromna, opština Alibunar ulaže za naše prilike značajna sredstva kako bi upravo kroz sport ukazala sugrađanima sa akcentom na omladini na značaj očuvanja zdravog tela i duha. Trudimo se da u svakom od deset sela, koje čine našu opštinu, postoje sportski klubovi, koji će pomoći našim građanima da stiču zdrave navike i jačaju duh. Upravo sport je prepoznat kao ljudska delatnost koja je jedna od najhumanijih i najmoralnijih. Zdrava konkurencija, solidarnost, želja za dokazivanjem i stalnim napredovanjem uz poštovanje drugih, neke su od viteških osobina koje svaki sportista godinama stiče i unapređuje.

 

Predsednica opštine, Zorana Bratić, zahvalila se gostima na ukazanoj časti da im opština Alibunar bude domaćin i tom prilikom izjavila je:

" Upravo danas došli su nam u goste izvanredni ljudi, kojima želimo iskrenu dobrodošlicu i verujemo da je ovo samo početak jedne duge i uspešne saradnje. Nadamo se da će ovakva druženja pomoći i našim sugrađanima koji imaju probleme koji im se možda u ovom trenutku čine nerešivim, da pomoću kolica, ili drugih pomagala, konačno prekorače kućni prag i smelo krenu u svet. Ohrabrujemo ih da iskoriste priliku da sebi i celom svetu pokažu da su u svemu jednaki sa drugim ljudima, a sigurna sam da su mnogi od njih poput njihovih kolega kadri za velika dela."

Opština Alibunar se takođe zahvaljuje Nikoli Hočevaru, koji je život posvetio košarci, na inicijativi za jedan ovakav događaj koji jača svest o značaju sporta u našoj zajednici.

Rep Srb sl 11

Oznake: opština alibunar, Banatski Karlovac, reprezentacija Srbija, košarka, repzentacija Srbije košarka

Baner Pecat 211x81