gore

  • slika 3

МИНИСТАР УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО АЛИБУНАР

naslovnaМинистар омладине и спорта Вања Удовичић посетио у петак 07. јуна 2019. године ОШ „Милош Црњански“ и фудбалски терен у Иланџи, као и ЕТШ „Доситеј Обрадовић“ у Алибунару, промовишући развој спорта код младих у локалним заједницама. У разговору са представницима локалне самоуправе и дружењу са младим спортистима, министар Удовичић истакао је да је стратешки циљ Министарства стварање здраве и квалитетне друштвене средине за све.

 

 

Министар Удовичић изразио је задовољство што је по трећи пут у посети општини Алибунар, и што постоји прилика да се у разговору са челницима општине, начелницом Јужнобанатског округа и представницима спортских клубова сагледа шта је то урађено у претходном периоду и шта се може урадити у наредном. „Најбољи начин да се сагледа реална слика и да се направи оквирни стратешки план је долазак на лице места и разговор са људима на терену. Жеља Минстарства омладине и спорта је да разговарамо са свима на локалу и на исти начин посматрамо сваки део Србије и да помогнемо развитку локалних спортских клубова, али и развитку омладинске политике. Захваљујем се начелници Јужнобанатског округа која је данас издвојила време и посветила пажњу омладини и спорту, чиме показује колико пажње посвећује и колико је важан однос према младима и систему спорта, и што положај младих у општини Алибунар и у целом округу стаља у сам врх приоритета“.

Удовичић је још рекао да је циљ Министарства мотивација деце, као и да се сагледају услови у којима деца тренирају, да би крајњи резултат био да спорт постане опредељење деце.

„Посебно ми је драго и честитам председнику општине што издваја средства за развијање школског спорта и на тај начин шаље јасну поруку родитељима и најмлађима да кроз систем школског спорта водимо рачуна о нашем здрављу, рекреацији и поручујемо свима да је спорт нешто што је неопходно када је реч о превенцији и када размишљамо о здрављу целокупне нације, и после овакве акције желимо да видимо јасне резултате после одређеног периода, и да сваки пут када дођемо видимо шта смо то урадили, али и да кроз неке будуће конкретне задатке и пројекте, не само обећамо већ преузмемо и одговорност да се ти пројекти заврше, како би могли да се радујемо и дичимо новим успесима како омладинског, тако и спортског сектора“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Министарство омладине и спорта на челу са министром Удовичићем у оквиру акције донирања спортске опреме за фискултурне сале, данас је средњој економској школи у Алибунару донирало опрему у виду два гола, мреже за одбојку, две кошаркашке табле са обручима и лопте, док су млади спортисти у Иланџи добили дресове, штуцне и лопте.

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • naslovna.jpg

Baner Pecat 211x81