gore

  • Baner Optina Alibunar

BALET U ALIBUNARU

1. naslovna slikaU četvrtak 25. oktobra u prostorijama Centra za kulturu opštine Alibunar meštani Alibunara imali su retku priliku da prisustvuju i uživaju u fantastičnom programu povodom 20 godina od osnivanja Baletske škole “Dimitrije Parlić“ u Alibunaru.

Fenomenalne, graciozne balerine i poletni baletani, spremili su više nego bogat kulturno-umetnički program i pokazali svoje zavidno umeće. Na sceni su se smenjivale igračke grupe različitih starosnih kategorija, od devojčica učenica prvog i drugog razreda osnovne škole do bivših učenika ove škole.

Nagrađivani mnogo puta u različitim kategorijama, učenici ove škole koji zaslužuju samo pohvale, ostavili su publiku bez daha. U publici je pored roditelja, familije i prijatelja koji već odavno podrazumeva se, pomno prate rad ovih mladih umetnika, bilo i onih koji prvi put prisustvuju baletu u Alibunaru, a možda i uopšte. Prelepe mlade balerine menjajući kostime za svaku koreografiju, neprikosnoveno su vladale scenom.

Baletskoj školi u Alibunaru želimo srećan dvadeseti rođendan, da traje još mnogo godina i zahvaljujemo se nastavnicima i svima koji su našoj deci omogućili da generacije dece u Alibunaru imaju priliku da se bave ovom prefinjenom i kulturnom igračkom umetnošću. Postojanje baletske škole u Alibunaru je nekim đacima obeležila i životni put, a svima njima omogućilo da na kvalitetan način provode svoje slobodno vreme, dok je ove večeri svima prisutnima pružilo uživanje u programu koji zaslužuje divljenje.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Baner Pecat 211x81