gore

  • Baner Optina Alibunar

KARAVAN „IZAĐI MI NA TEGLU“ U ALIBUNARU

IMG 0038U petak 05. oktobra 2018. godine Alibunar je posetio peti po redu, sada već tradicionalni gastronomski karavan „Izađi mi na teglu“u kome se takmičari iz cele Srbije trude da pripreme najbolji ajvar.

Ove godine u Alibunaru se u spremanju ajvara nadmetalo 15 ekipa iz cele opštine, od kojih je svaka od njih pokazala svoje umeće i pokušala da isprži najbolji ajvar. Celodnevna manifestacija protekla je u duhu druženja, pesme i igre. Miris paprike širio se sportsko-rekreativnim centrom “Šicarnica” i celim naseljem Breg. Na tihoj vatri uz neprestano mešanje krčkalo se 15 kazana najlepšeg jela na svetu, tzv. srpskog kavijara. Pored vrednih učesnika, na bini se odvijao kulturno-umetnički program u kome su umetnici pružili užitak svim prisutnima. Tročlani žiri na čelu sa specijalnim gostom gospodinom Hadži Sašom Mišićem, čuvenim majstorom kulinarstva koji je poznat po izuzetno strogom pristupu kada je kuhinja u pitanju, nakon detaljne analize odlučio se za tri, po njihovom mišljenju, najbolje ekipe. Treće mesto pripalo je Udruženju kreativnih žena Karlovčanke, drugo mesto zauzela je ekipa iz Ilandže „Doćeš mi na ajvar“ dok je prvo mesto osvojilo Udruženje žena Marija Prita iz Seleuša. Pobednička ekipa plasirala se direktno u finale koje će se održati 13. oktobra na Adi ciganliji u Beogradu i dobila vredan poklon, čuveni šporet  „Smederevac“.

Hadži Saša Mišić izrazio je izuzetno zadovoljstvo celim događajem kao i gostoprimstvom alibunarčana, uz nadu ponovnog susreta u budućem periodu. Po već utvrđenom običaju, celokupna količina ajvara odlazikaravanom u humanitarne svrhe, a učesnicima posle svega ostaje dobra zabava, druženje i lepe uspomene.

IMG 2429 1

IMG 2450 1

IMG 2515

Baner Pecat 211x81