gore

  • Baner Optina Alibunar

OBELEŽEN DAN OSLOBOĐENJA U ALIBUNARU I VLADIMIROVCU

IMG 0e20213b84b4057ce870f9334eade87d VU sredu 03. oktobra 2018. godine u Vladimirovcu i Alibunaru svečano je obeležen Dan oslobođenja od fašizma u Drugom svetskom ratu. Uz prisustvo Vojske Republike Srbije, čelnike opštine Alibunar,građane i đake, položeni su venci na spomenike posvećene žrtvama stradalim u borbi za oslobođenje.

U Vladimirovcu venci su položeni na spomenik podignut palim Krasnoarmejcima i Partizanima za oslobođenje Vladimirovca.U Alibunaru venci su položeni na spomen-česmi u parku posvećenoj žrtvama palim u borbi protiv fašizma. Polaganje venaca u oba mesta ispratio je crkveno-gradski hor „Sveta tri jerarha“ iz Alibunara sa himnom Republike Srbije „Bože pravde“.

Prisutnima se obratio predsednik Opštine Alibunar gospodin Dušan Dakić koji je podsetio na sve žrtve koje su svojim životima platile slobodu i mir našeg naroda, na saveznike, našu vojsku i dobrovoljce kojima dugujemo večnu zahvalnost i sećanje. Đaci osnovnih škola „1. maj“ u Vladimirovcu i „Bratstvo i jedinstvo“ u Alibunaru spremili su prigodne recitacije a dečiji hor himnu Republike Srbije i pesmu „Tamo daleko“.

Na ovaj način obeležena je 74. godišnjica od oslobođenja Alibunara i Vladimirovca od fašističkog režima u Drugom svetskom ratu i sećanje na sve žrtve koje su dale svoje živote za našu slobodu. Slava im i hvala!

Baner Pecat 211x81