gore

  • Baner Optina Alibunar

Извештај о резултатима избора за одборнике Скупштине општине Алибунар на изборима одржаним 24. Априла 2016. Године

И  З  В  Е  Ш  Т  А  Ј

ОПШТИНСКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

О РЕЗУЛТАТИМА ИЗБОРА ЗА ОДБОРНИКЕ

 СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

НА ИЗБОРИМА ОДРЖАНИМ 24. АПРИЛА 2016. ГОДИНЕ

Општинске изборне комисије општине Алибунар на седници од 25. априла 2016. године утврдила је резултате избора за одборнике Скупштине општине Алибунар на изборима 24. априла 2016. године.

Опшптинска изборна комисија општине Алибунар утврђује:

Nastavi sa čitanjem

OPŠTINI ALIBUNAR 2.700.000 DINARA ZA KANALIZACIONU MREŽU U NASELJU ALIBUNAR

kanalizacija alibunarPotpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručili su juče ugovore u vrednosti do pola milijarde dinara za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i kanalizacije na teritoriji Vojvodine u 2018. godini. Opštinu Alibunar je predstavljao Vojislav Diklić, član Opštinskog veća opštine Alibunar, zadužen za privredu, urbanizam i komunalne delatnosti.

Nastavi sa čitanjem

PODRŠKA POKRAJINE OPŠTINI ALIBUNAR

DSCN5141 1600x1200U zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu juče su svečano potpisani Ugovori i rešenja o dodeli novčanih sredstava za regresiranje prevoza studenata u AP Vojvodini u međugradskom, odnosno međumesnom saobraćaju za tekuću godinu, a pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević ugovor za našu opštinu, uručio je načelniku za privredu, javne službe i razvoj, Ivici Rosiću.

Nastavi sa čitanjem

„ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU“ OPŠTINSKO TAKMIČENJE

DSCN5093 1600x1200Osnovna škola „3.oktobar“ iz Lokava bila je domaćin opštinskog takmičenja za osnovce u poznavanju saobraćajnih propisa i saobraćaja pod nazivom „Šta znaš o saobraćaju“. Drugu godinu za redom, OŠ „3.oktobar“ organizuje tradicionalno edukativno takmičenje na kojem se ove godine nadmetalo 30 učenika iz šest osnovnih škola.

Nastavi sa čitanjem

STEFAN SERATLIĆ IZ LOKAVA JEDAN OD NAJBOLJIH RECITATORA U VOJVODINI

IMG 3061 1600x1200Završna smotra najboljih recitatora Vojvodine pod nazivom „Pesniče naroda mog“ sastavni je deo jedinstvene selekcije za Republičku smotru recitatora, i održana je u Sečnju, od 21. do 23. aprila.

Nastavi sa čitanjem

OPŠTINA ALIBUNAR POMAŽE PČELARIMA

pomoc pcelarimaPokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu obezbedio je u saradnji sa firmom „Evrotom“ doo donaciju lekova za pčele za 40 opština, među kojima je i opština Alibunar. Opštini Alibunar je ovom prilikom dodeljeno 182 leka Varotom i 81 komada pakovanja Forssatom, koji služe za suzbijanje parazita u košnicama i prehranu pčela.

Nastavi sa čitanjem

OPŠTINA ALIBUNAR DOBILA PODRŠKU IZ FONDA ZA LOKALNE SAMOUPRAVE

podrska iz fondaPodršku iz Fonda za lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za realizaciju projekata ove godine dobilo 59 opština i gradova Srbije, a među njima je i Opština Alibunar kojoj su dodeljena sredstva u iznosu od 950.000,00 dinara za finansiranje Projekta nabavke serverskih računara za lokalnu poresku administraciju opštine Alibunar. Ugovor o korišćenju pomenutih sredstava iz budžetskog fonda za program lokalne samouprave  ispred  Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave potpisao je ministar Branko Ružić, a u ime opštine Alibunar ugovor je potpisao Ilija Penca, načelnik odeljenja  za poslove SO Alibunra, predsednika Opštine i Opštinske uprave. 

Nastavi sa čitanjem

SEOSKA SLAVA U NIKOLINCIMA

IMAG2125 1600x1200Povodom obeležavanja seoske slave Sveti George u Nikolincima u Rumunskoj pravoslavnoj crkvi dan je započeo svečanom liturgijom, potom je na letnjoj pozornici obavljeno svečana ceremonija rezanja slavskog kolača.

Nastavi sa čitanjem

IZVEŠTAJ SA 21. SEDNICE SKUPŠTINE OPŠTINE ALIBUNAR

alibunar grbSednica je održana dana 02.04.2018. godine, Sednicom je predsedavao predsednik Skupštine opštine Alibunar Siniša Gavrančić. U radu Skupštine na ovoj sednici učestvovalo je 14 odbornika.

Nastavi sa čitanjem

SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

IMAG2041 1600x1200U Svečanoj sali Opštine Alibunar održana je 26. sednica Štaba za vanredne situacije. Sednicom je predsedavao predsednik opštine Alibunar i komandant Štaba Predrag Belić. 

Nastavi sa čitanjem

Baner Pecat 211x81