gore

 • slika 3
 • DONACIJA KOMPANIJE ELICIO
 • SREĆNI BOŽIĆNI I NOVOGODIŠNJI PRAZNICI
 • APEL GRAĐANIMA U CILjU OČUVANjA KAPACITETA DOMA ZDRAVLjA
 • OPŠTINA ALIBUNAR ISKAZUJE ZAHVALNOST SVIM ZDRAVSTVENIM RADNICIMA I NEMEDICINSKOM OSOBLJU U KOVID AMBULANTI
 • DONACIJA KOMPANIJE ELICIO

  DONACIJA KOMPANIJE ELICIO

  Predstavnici kompanije Elicio posetili su, zajedno sa predsednicom opštine Alibunar Zoranom Bratić, Osnovnu školu “Dušan Jerković” u Banatskom Karlovcu. Zahvaljujući donaciji kompanije Elicio od priblizno 2,2 miliona dinara, đaci ove škole tokom ove hladne zime imaju grejanje. Menadžer za Srbiju kompanije Elicio Kristof Bols izrazio je zadovoljstvo zato što je kompanija doprinela da đaci drugo polugodište započnu u toplim ucionicama: “ Kao što je poznato kompanija Elicio se obavezala da će dva posto svog profita od vetroparka Alibunar davati opštini za projekte od koristi svim gradžanima. Zahvaljujemo predsednici i menadžmentu opštine što su prepoznali problem i naša sredstva usmerili za potrebe najmlađih. Zadovoljni smo kako su radovi izvedeni, kao i što smo od direktora škole čuli da je temperatura na optimalnom nivou- rekao je Kristof Bols. Predsednica opštine Zorana Bratić izrazila je zadovoljstvo zbog uspešnog završenog posla i zahvalila još jednom kompaniji Elicio na donaciji i društveno odgovornom poslovanju.

  Више..

 • SREĆNI BOŽIĆNI I NOVOGODIŠNJI PRAZNICI

  SREĆNI BOŽIĆNI I NOVOGODIŠNJI PRAZNICI

  Svim građanima opštine Alibunar srećni božićni i novogodišnji praznici. Predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić

  Више..

 • APEL GRAĐANIMA U CILjU OČUVANjA KAPACITETA DOMA ZDRAVLjA

  APEL GRAĐANIMA U CILjU OČUVANjA KAPACITETA DOMA ZDRAVLjA

  Zbog svakodnevnog povećanja broja obolelih na teritoriji opštine Alibunar i sve većeg pritiska na zdravstveni sistem, lokalna samouprava preduzima sve kako bi pomogla Domu zdravlja „Alibunar“ da pruža adekvatnu zdravstvenu zaštitu svim građanima opštine Alibunar. Trudimo se da poboljšamo uslove rada u ovoj ustanovi kroz finansiranje nabavke opreme, zarada određenog broja zaposlenih i na sve druge načine, rekla je predsednica Opštine Alibunar Zorana Bratić.
 • OPŠTINA ALIBUNAR ISKAZUJE ZAHVALNOST SVIM ZDRAVSTVENIM RADNICIMA I NEMEDICINSKOM OSOBLJU U KOVID AMBULANTI

  OPŠTINA ALIBUNAR ISKAZUJE ZAHVALNOST SVIM ZDRAVSTVENIM RADNICIMA I NEMEDICINSKOM OSOBLJU U KOVID AMBULANTI

  Opština Alibunar iskazuje zahvalnost svim zdravstvenim radnicima i saradnicima, kao i nemedicinskom osoblju koji rade u kovid ambulanti Doma zdravlja Alibunar i koji svakodnevno svojom posvećenošću i požrtvovanjem daju neizmeran doprinos zajedničkoj borbi protiv koronavirusa.
ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ ЕЛИЦИО

ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ ЕЛИЦИО

ЗАХВАЛНОСТ НА ИСКАЗАНОЈ ХУМАНОСТИ

ЗАХВАЛНОСТ НА ИСКАЗАНОЈ ХУМАНОСТИ

НАГРАДА СПОРТИСТИМА ЗА УСПЕШНУ 2020. ГОДИНУ

НАГРАДА СПОРТИСТИМА ЗА УСПЕШНУ 2020. ГОДИНУ

СРЕЋНИ БОЖИЋНИ И НОВОГОДИШЊИ ПРАЗНИЦИ

СРЕЋНИ БОЖИЋНИ И НОВОГОДИШЊИ ПРАЗНИЦИ

АПЕЛ ГРАЂАНИМА У ЦИЉУ ОЧУВАЊА КАПАЦИТЕТА ДОМА ЗДРАВЉА

АПЕЛ ГРАЂАНИМА У ЦИЉУ ОЧУВАЊА КАПАЦИТЕТА ДОМА ЗДРАВЉА

Zajedno do pobede nad pandemijom - prijavi se za vakcinu

Slika 3Zajedno do pobede nad pandemijom! Proces imunizacije odvija se dobrim tempom. Naši timovi za imunizaciju rade punim kapacitetom kako bi se ispoštovali svi pacijenti koji su za imunizaciju zainteresovani. Samo zajedno, združenih snaga možemo uspeti u ovoj misiji i zaustaviti ovaj virus koji nam je promenio živote. Lokalna samouprava prepoznala je potrebe Doma zdravlja Alibunar i donirala im je dodatnu računarsku opremu i na taj način pokušava da pomogne unapređenju sprovođenja procesa imunizacije koji je u ovom trenutku od vitalnog značaja za našu oštinu.

Štampa El. pošta

Donacija kompanije Elicio

Elicio AlibunarPredstavnici kompanije Elicio posetili su, zajedno sa predsednicom opštine Alibunar Zoranom Bratić, Osnovnu školu “Dušan Jerković” u Banatskom Karlovcu. Zahvaljujući donaciji kompanije Elicio od priblizno 2,2 miliona dinara, đaci ove škole tokom ove hladne zime imaju grejanje. Menadžer za Srbiju kompanije Elicio Kristof Bols izrazio je zadovoljstvo zato što je kompanija doprinela da đaci drugo polugodište započnu u toplim ucionicama:  “ Kao što je poznato kompanija Elicio se obavezala da će dva posto svog profita od vetroparka Alibunar davati opštini za projekte od koristi svim gradžanima. Zahvaljujemo predsednici i menadžmentu opštine što su prepoznali problem i naša sredstva usmerili za potrebe najmlađih. Zadovoljni smo kako su radovi izvedeni, kao i što smo od direktora škole čuli da je temperatura na optimalnom nivou- rekao je Kristof Bols. Predsednica opštine Zorana Bratić izrazila je zadovoljstvo zbog uspešnog završenog posla i zahvalila još jednom kompaniji Elicio na donaciji i društveno odgovornom poslovanju.

Štampa El. pošta

Mališani sa osmehom na licu

Paketici 1

Praznični period je užurban i pun euforije, a magičnim ga čine trenuci u kojima darujemo svoje najmlađe. Opština Alibunar, u saradnji sa mesnim zajednicama, i ove godine tradicionalno organizuje dodelu besplatnih novogodišnjih paketića uprkos epidemiji korona virusa. Iako je zbog epidemije ograničen broj ljudi i zabranjeno organizovanje skupova,Opština Alibunar je našla način da se i ove godine naši mališani obraduju. U saradnji sa osnovnim školama prikupljeni su spiskovi dece do petog razreda i tako je obezbeđeno 1500 paketića. Dana 18.01.2021. godine kada se deca vraćaju sa raspusta u svojim klupama biće dočekana sa paketićima. Tradicionalne novogodišnje manifestacije neće biti, a uz poštovanje svih epidemioloških mera paketići su uručeni deci i roditeljima čija deca nisu bila u mogućnosti da dođu u školu.

Paketici 2

Štampa El. pošta

MLADI AMBASADOR TAMBURE

Dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja Damir Pranjković iz Alibunara svojim radom želi da svrsta tamburu u isti rang sa drugim instrumentima i pokaže da se na njoj mogu svirati svi muzički žanrovi

 

Damir Pranjković rođen je 2002. godine u Alibunaru. Tamburu je počeo da svira sa 11 godina, a u 12. godini nastavlja svoje muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi „Jovan Bandur” u Pančevu. Završio je srednju muzičku školu u klasi prof. Ljiljane Marjanović i Aleksandre Jović. Prošle godine je upisao Muzičku akademiju u Novom Sadu, smer – muzička pedagogija. Dobitnik je Vukove diplome za uspešno završenu osnovnu školu, a isti uspeh (5,00) ostvario je u srednjoj školi, gde je bio đak generacije.

Damir 1

Učestvovao je i osvajao prve nagrade kao solista na Festivalu vojvođanske tambure počevši od 2014. pa sve do 2020. godine kada je i proglašen laureatom festivala. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja. Prve nagrade, sa maksimalnih 100 poena Damir je osvajao na Republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije 2016. i na 14. Festivalu vojvođanske tambure 2017. godine. Prvu nagradu i zvanje laureata Damir je dobio na Republičkom takmičenju učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola 2017. godine. Na prvom međunarodnom takmičenju „Maksa Popov“, održanom u Pančevu marta 2020. godine, osvaja prvu nagradu - laureat (100 poena). Pranjković je učestvovao i na Festivalu rumunskog folklora Vojvodine u Begejcima, gde je 2017. godine osvojio specijalnu nagradu žirija. Za ostvarene rezultate i izuzetna dostignuća u oblasti muzike nagrađen je i diplomom AP Vojvodine 2018. godine, učestvovao je na Međunarodnom tamburaškom takmičenju 2019. godine u Subotici i osvojio dve prve nagrade, u klasičnoj (98.33) i u folklornoj (99) kategoriji. Na istom takmičenju je ušao u najuži izbor za Grand prix, gde se našao rame uz rame sa studetnima tambure. Damir je 2019. nastupao i na međunarodnom Festivalu slovenske muzike u Beogradu i osvojio drugu nagradu (93.00). Juna 2018. godine Damir je polagao audiciju kod akademika Ivana Jevtića, a održao je prvi solistički koncert na tamburi aprila 2019. godine u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti.
Damir Pranjković je koncertmajstor tamburaškog orkestra „Neven”, pod dirigentskom palicom Mihajla Jovića. Aktivan je član u Crkveno-gradskom horu i u orkestru Centra za kulturu opštine Alibunar. Član je i Evropskog omladinskog tamburaškog orkestra sa kojim nastupa u zemlji i inostranstvu.
Damir je odličan učenik, istaknuti solista i takmičar, ali i dobar drug i veliki uzor mlađim tamburašima. On smatra da mu je pored talenta naporan rad bio presudan. Njegov talenat je prvi prepoznao profesor Todor Petrović, koji ga je i upisao u muzičku školu. U daljem školovanju su mu mnogo pomogle Kristina Krstić i Kristina Matijašević, koje su mu bile korepetitori na klaviru.

Damir 2

Lokalna samouprava opštine Alibunar je prepoznala Damirov talenat i pomogla mu u kupovini novog instrumenta. Pre četiri godine je dobio tamburu, a prošle godine i klavir. Njegova želja je da svrsta tamburu u isti rang sa drugim instrumentima i da pokaže da se na tamburi mogu svirati svi muzički žanrovi. Muzika je za njega i profesija i hobi. U galeriji u SANU je bio prvi izvođač na tamburi. Odnedavno je član instrumentalnog dua, gde sa Nikolom Jezdićem svira hitove pop i rok muzike.

Zbog postignutih rezultata Damir se može smatrati mladim ambasadorom tambure.

Štampa El. pošta

Baner Pecat 211x81