gore

 • Baner Optina Alibunar
 • SAVET ZA MLADE OPŠTINE ALIBUNAR DANAŠNJOM POSETOM IZMAMIO OSMEHE NAJSTARIJIH SUGRAĐANKI
 • U VLADIMIROVCU OBELEŽEN IZUZETAN VERSKI ISTORIJSKI DOGAĐAJ
 • PREDSEDNICA OPŠTINE ALIBUNAR POTPISALA SA VLADOM VOJVODINE UGOVOR O NASTAVKU RADOVA NA IZGRADNJI KANALIZACIJE OTPADNIH VODA U NASELJU ALIBUNAR - BLOK 5
 • REPREZENTACIJA SRBIJE U BANATSKOM KARLOVCU
 • DONACIJA KOMPANIJE ELICIO
 • SREĆNI BOŽIĆNI I NOVOGODIŠNJI PRAZNICI
 • SAVET ZA MLADE OPŠTINE ALIBUNAR DANAŠNJOM POSETOM IZMAMIO OSMEHE NAJSTARIJIH SUGRAĐANKI

  SAVET ZA MLADE OPŠTINE ALIBUNAR DANAŠNJOM POSETOM IZMAMIO OSMEHE NAJSTARIJIH SUGRAĐANKI

  Savet za mlade Opštine Alibunar, je danas u društvu predsednice opštine Zorane Bratić i člana opštinskog veća, Željka Radovanovića, povodom Osmog marta posetio dom za stara lica " Nacionalni dom" u Vladimirovcu.

  Више..

 • U VLADIMIROVCU OBELEŽEN IZUZETAN VERSKI ISTORIJSKI DOGAĐAJ

  U VLADIMIROVCU OBELEŽEN IZUZETAN VERSKI ISTORIJSKI DOGAĐAJ

  Predstavnici Opštine Alibunar, na čelu sa predsednicom, Zoranom Bratić, prisustvovali su impresivnom i istorijskom događaju postavljanja tornja na ovom svetom zdanju. Opština Alibunar je prepoznala kulturološki i verski značaj obnove ovog objekta i pružila značajnu finansijsku podršku u realizaciji tog projekta. Predsednica Opštine Alibunar tom prilikom izjavila je: "Način rada naše opštine zasniva se na podršci programa koji su od vitalnog značaja za očuvanje naše kulture, istorije, multikofesionalnosti i same multietničnosti kojom je bogat naš kraj. Ovo je jedan od važnijih projekata finansiranja verskih zajednica sa naše teritorije i sa tom praksom nastavljamo i ove godine te ćemo podržati i realizaciju drugih projekata". Prema rečima sveštenika Savu Jonela jedno od najlepših crkvenih zdanja u Južnom Banatu nalazi se u Vladimirovcu gde Rumunska Pravoslavna crkva predstavlja jednu najmonumentalniju sakralnu građevinu kod Rumuna u Srbiji. Prva crkva koja se nalazila na mestu današnje crkve bila je sagrađena 1808. godine od dasaka, naboja i prekrivena trskom, a bila je posvećena Sv. Nikoli. Kako se broj meštana povećavao javila se potreba za većom crkvom čija je izgradnja započeta 1859. godine, a završena je 1863. Crkvu su sazidali majstori pod rukovodstvom Ferdinanda Kverfelda i Johana Samplonka, a osveštao ju je vršački vladika Emilian Kengelac, dok je njen hram bio "Silazak Svetog Duha". Najveće zasluge za podizanje ovog veličanstvenog zdanja išle su tadašnjem svešteniku Avramu Murguu. Godine 1908. povodom obeležavanja stogodišnjice, crkva je živopisana od strane akademskog slikara Carla Wolfa. Reparacija crkve kako bi se očuvala u svojoj jedinstvenoj lepoti vršena je 1895.,1921.,2020. i 2021. godine

  Више..

 • PREDSEDNICA OPŠTINE ALIBUNAR POTPISALA SA VLADOM VOJVODINE UGOVOR O NASTAVKU RADOVA NA IZGRADNJI KANALIZACIJE OTPADNIH VODA U NASELJU ALIBUNAR - BLOK 5

  PREDSEDNICA OPŠTINE ALIBUNAR POTPISALA SA VLADOM VOJVODINE UGOVOR O NASTAVKU RADOVA NA IZGRADNJI KANALIZACIJE OTPADNIH VODA U NASELJU ALIBUNAR - BLOK 5

  Predsednica opštine Alibunar, Zorana Bratić, je danas u Vladi AP Vojvodine u Novom Sadu potpisala ugovor o finansiranju i sufinansiranju projekata " Nastavak radova na izgradnji kanalizacije otpadnih voda u naselju Alibunar - blok V".

  Више..

 • REPREZENTACIJA SRBIJE U BANATSKOM KARLOVCU

  REPREZENTACIJA SRBIJE U BANATSKOM KARLOVCU

  Opština Alibunar je ovog vikenda bila domaćin Reprezentaciji Srbije u košarci u kolicima. Ovi talentovani momci odigrali su revijalnu utakmicu u sportskoj hali u Banatskom Karlovcu podeljeni u dve ekipe i tom prilikom pokazali da kada se nešto radi iz srca prepreke ne postoje. Belu ekipu je predvodio kapiten reprezentacije Srbije, Željko Ćirković dok je na klupi crvenih bio Boris Cvjetković. U uzbudljivoj utakmici slavili su Beli rezultatom 51:42. Beli: Likić 2, Jeremić 17, Cvijanović 7, Vezmar 2, Ćirković 23, Mitrović, Todorović, Joksimović Crveni: Cvjetković, Makulović 2, Šarenac 2, Sikima 2, Jovanović A. 22, Jovanović F. 8, Vukašinović 4, Dinić 2.

  Више..

 • DONACIJA KOMPANIJE ELICIO

  DONACIJA KOMPANIJE ELICIO

  Predstavnici kompanije Elicio posetili su, zajedno sa predsednicom opštine Alibunar Zoranom Bratić, Osnovnu školu “Dušan Jerković” u Banatskom Karlovcu. Zahvaljujući donaciji kompanije Elicio od priblizno 2,2 miliona dinara, đaci ove škole tokom ove hladne zime imaju grejanje. Menadžer za Srbiju kompanije Elicio Kristof Bols izrazio je zadovoljstvo zato što je kompanija doprinela da đaci drugo polugodište započnu u toplim ucionicama: “ Kao što je poznato kompanija Elicio se obavezala da će dva posto svog profita od vetroparka Alibunar davati opštini za projekte od koristi svim gradžanima. Zahvaljujemo predsednici i menadžmentu opštine što su prepoznali problem i naša sredstva usmerili za potrebe najmlađih. Zadovoljni smo kako su radovi izvedeni, kao i što smo od direktora škole čuli da je temperatura na optimalnom nivou- rekao je Kristof Bols. Predsednica opštine Zorana Bratić izrazila je zadovoljstvo zbog uspešnog završenog posla i zahvalila još jednom kompaniji Elicio na donaciji i društveno odgovornom poslovanju.

  Више..

 • SREĆNI BOŽIĆNI I NOVOGODIŠNJI PRAZNICI

  SREĆNI BOŽIĆNI I NOVOGODIŠNJI PRAZNICI

  Svim građanima opštine Alibunar srećni božićni i novogodišnji praznici. Predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić

  Више..

САВЕТ ЗА МЛАДЕ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР ДАНАШЊОМ ПОСЕТОМ ИЗМАМИО ОСМЕХЕ НАЈСТАРИЈИХ СУГРАЂАНКИ

САВЕТ ЗА МЛАДЕ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР ДАНАШЊОМ ПОСЕТОМ ИЗМАМИО ОСМЕХЕ НАЈСТАРИЈИХ СУГРАЂАНКИ

У ВЛАДИМИРОВЦУ ОБЕЛЕЖЕН ИЗУЗЕТАН ВЕРСКИ ИСТОРИЈСКИ ДОГАЂАЈ

У ВЛАДИМИРОВЦУ ОБЕЛЕЖЕН ИЗУЗЕТАН ВЕРСКИ ИСТОРИЈСКИ ДОГАЂАЈ

ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР ПОТПИСАЛА СА ВЛАДОМ ВОЈВОДИНЕ УГОВОР О НАСТАВКУ РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИЈЕ ОТПАДНИХ ВОДА У НАСЕЉУ АЛИБУНАР - БЛОК 5

ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР ПОТПИСАЛА СА ВЛАДОМ ВОЈВОДИНЕ УГОВОР О НАСТАВКУ РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИЈЕ ОТПАДНИХ ВОДА У НАСЕЉУ АЛИБУНАР - БЛОК 5

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ У БАНАТСКОМ КАРЛОВЦУ

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ У БАНАТСКОМ КАРЛОВЦУ

ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ ЕЛИЦИО

ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ ЕЛИЦИО

ЗАХВАЛНОСТ НА ИСКАЗАНОЈ ХУМАНОСТИ

ЗАХВАЛНОСТ НА ИСКАЗАНОЈ ХУМАНОСТИ

OBELEŽEN 8. APRIL SVETSKI DAN ROMA

Svetski dan romaOpština Alibunar danas 8. aprila obeležava Svetski dan Roma .Svečanom obeležavanju podizanjem zastave Roma na jarbolu opštine prisustvovalo je opštinsko rukovodstvo i predstavnici udruženja Roma sa teritorije Opštine Alibunar. Ovim činom poslata je jasna poruka romskoj zajednici da imaju podršku Opštine da aktivno učestvuju u svim oblastima društvenog života lokalne zajednice u kojoj će biti jedni od jednakih sa drugim nacionalnim zajednicama.

 

Predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić istakla je da opština Alibunar preduzima brojne aktivnosti radi poboljšanjauslova života pripadnika romske zajednice i njihove socijalne uključenosti u vitalnim oblastima društvenog života kao što su zapošljavanje, obrazovanje, zdravstvena i socijalna zaštita, stanovanje.

 

Pomenula je da Opština Alibunar organizovanjem brojnih akcija obezbeđivala romskoj zajednici osnovne životne namirnice, pomoć oko zapošljavanja, podršku obrazovanju romske populacije, preventivne zdravstvene preglede i edukaciju romskom stanovništvu. U uslovima pandemije i u borbi protiv KOVIDA-19 pojačane su higijenske mere u romskim naseljima na našoj teritoriji.

 

Svakako da će i u budućnosti opština voditi brigu i pružati punu podršku socijalnom uključivanju pripadnika romske zajednice.

Štampa El. pošta

Podela besplatnih sadnica belog jasena građanima Opštine Alibunar

Posadi svoj hladZahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja naših meštana, Opština Alibunar se pridružila akciji Posadi svoj hlad. U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena uz uputstvo za sadnju. Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj. druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje.
 
Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana.
 
Opštini Alibunar donirano je 100 sadnica belog jasena ,pozivamo građane naše Opštine da dođu i preuzmu svoju sadnicu u periodu od 12-14 časova kod Spomen česme u parku u Alibunaru.
Zato posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici.

Štampa El. pošta

Anketa stavova korisnika o korišćenju vozila za mikromobilnost

Agencija za bezbednost saobraćaja je pokrenula projekat pod nazivom „Vozila za mikromobilnost". Vozila za mikromobilost nude potencijal za brzo, čisto i jeftino putovanje, što može da smanji opterećenje ulične mreže i sistema javnog linijskog prevoza, kao i da omogući fizičko distanciranje korisnika, što svakako predstavlja veliku prednost u trenutku kada se suočavamo sa jednim od najvećih globalnih izazova – pandemijom virusa COVID19.

 

U okviru projekta, osmišljena je Anketa koja je namenjena krajnjim korisnicima ovih „Vozila za mikromobilnost":

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezdxnfIhSLwtrI2bWA4e4OE_4AtCe8MsAMZZb8coYvf2n0LQ/viewform

 

Anketa je u potpunosti anonimna i sprovodi je Univerzitet u Beogradu – Saobraćajni faklutet. Vreme potrebno za popunjavanje ankete je 4-5 minuta. Hvala na izdvojenom vremenu

Štampa El. pošta

NOVE MERE ZA SUZBIJANjE EPIDEMIJE COVID-19 MINISTARSTVA ZDRAVLjA VLADE REPUBLIKE SRBIJE KOJE SE PRIMENjUJU OD 05. APRILA 2021. GODINE

Naredbom Ministarstva zdravlja od 04.04.2021. godine o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti Kovid-19utvrđuju se ograničenja radnog vremena i prostorna ograničenja za period od 5. aprila 2021. godine od 06.00 časova pa dok nalaže epidemiološka situacija.
2. Neće raditi objekti u kojima se obavljaju delatnosti:
1) pružanja usluga u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića (restorani, kafići, barovi, klubovi, splavovi, i sl.), osim onih ugostiteljskih objekata koji imaju otvoreni deo objekta (baštu) za koji imaju dozvolu za zauzeće izdatu od strane nadležnog organa jedinice lokalne samouprave, tako što se mogu pružati ugostiteljske usluge samo na otvorenom delu objekta, s tim da:
– korisnici usluga moraju nositi zaštitne maske sve vreme boravka u objektu (u momentima kada ne konzumiraju hranu ili piće),
– zaposleni moraju nositi zaštine maske, naročito prilikom pripreme hrane i pića i usluživanja,
– između stolova mora biti razmak od najmanje dva metra, tako što se taj razmak računa između osoba koje sede za različitim stolovima,
– za stolom ne može sedeti više od pet osoba,
– ukoliko ne postoje stolovi i stolice za sedenje na otvorenom delu, rastojanje između svih prisutnih lica na otvorenom delu mora biti takvo da na svakih 9 metara kvadratnih može boraviti samo jedno lice,
– otvoreni deo objekta mora biti fizički odeljen od javne površine u smislu da se mora postaviti fizička prepreka (barijera) između tog dela i javne površine tako da između korisnika usluga i lica na javnoj površini bude razmak od minimum 3 metra,
– ne može se izvoditi muzičko-scenski program uživo (tzv.živa muzika) i
– radno vreme je svakog dana od 06.00 do 22.00 časova.
2) pružanja usluga u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri i sl.).
2. U radnom vremenu svakog dana od 06.00 do 22.00 časa mogu raditi:
1) apoteke (uključujući veterinarske i poljoprivredne apoteke);
2) restorani i drugi prostori u kojima se pružaju usluge ishrane u kategorizovanim i nekategorizovanim smeštajnim objektima i u kategorizovanom privatnom smeštaju, u kojima se usluga može pružati samo licima koja imaju prijavljen boravak u tim vrstama smeštaja;
3) objekti u oblasti trgovine na malo (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta);
4) objekti, radnje i servisi i sl. u kojima se vrše stručne, naučne, inovacione i tehničke delatnosti, finansijske delatnosti i delatnost osiguranja, promet nekretnina, informisanje i komunikacija, administrativne i pomoćne uslužne delatnosti, zanatske i druge uslužne delatnosti;
5) objekti u kojima se obavlja delatnost u oblasti sporta (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i sl.);
6) objekti u kojima se obavlja delatnost priređivanja posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.);
7) trgovinske i druge radnje i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, prodavnice hrane za životinje (pet šopovi, prodavnice stočne hrane i dr.), zatvorene i otvorene pijace,
8) radnje i prodajna mesta u okviru otvorene ili zatvorene pijace (mesare, pečenjare, specijalizovane prodavnice hrane i sl.);
9) radnje, prodajna mesta i mesta u kojima se prodaje roba na malo ili pružaju usluge, a koji prodaju ili pružanje usluga obavljaju u trgovinskim centrima i za koje upravljač može da obezbedi posebne koridore za pristup ili u koje se ulazi sa spoljne strane ili neposredno sa javne površine;
10) objekti u kojima se pružaju usluge u oblasti kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije).
3. Mogu raditi bez ograničenja radnog vremena:
1) apoteke (uključujući veterinarske i poljoprivredne apoteke),
2) benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva,
3) trgovinski, ugostiteljski i drugi objekati koji vrše dostavu hrane;
4) ordinacije i laboratorije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarske ordinacije i laboratorije i sl.
4. U radnom vremenu iz tač. 1. i 2. ove naredbe, u svim objektima kojima je dozvoljen rad pravno lice ili preduzetnik mora obezbediti da rastojanje između svih prisutnih lica bude takvo da na svakih 9 metara kvadratnih može boraviti samo jedno lice, osim za teretane/fitnes centre/spa gde na svakih 16 metara kvadratnih može boraviti samo jedno lice.

Štampa El. pošta

Baner Pecat 211x81