gore

 • Baner Optina Alibunar
 • PRIZNANJE OPŠTINI ALIBUNAR NA SAJMU POLJOPRIVREDE U NOVOM SADU
 • DOM ZDRAVLJA ALIBUNAR BOGATIJI ZA JOŠ DVA NOVA VOZILA
 • ZAVRŠENA IZGRADNJA DEČIJIH IGRALIŠTA U SELEUŠU I VLADIMIROVCU
 • VELIKI USPEH ZA OPŠTINU ALIBUNAR NA MEĐUNARODNIM IGRAMA MLADIH U SPLITU
 • DOPIS NACIONALNE KOALICIJE ZA OKONČANJE DEČIJIH BRAKOVA
 • LETNJA ŠKOLA PLIVANJA
 • PRIZNANJE OPŠTINI ALIBUNAR NA SAJMU POLJOPRIVREDE U NOVOM SADU

  PRIZNANJE OPŠTINI ALIBUNAR NA SAJMU POLJOPRIVREDE U NOVOM SADU

  Na 88. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu Opštini Alibunar je dodeljeno priznanje za predviđene podsticaje razvoju agrobiznisa na svojoj teritoriji u toku 2021. godine

  Више..

 • DOM ZDRAVLJA ALIBUNAR BOGATIJI ZA JOŠ DVA NOVA VOZILA

  DOM ZDRAVLJA ALIBUNAR BOGATIJI ZA JOŠ DVA NOVA VOZILA

  U ime Pokrajinske vlade, predsednik Vlade Igor Mirović uručio je zdravstvenim ustanovama na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine ključeve za ukupno 32 nova sanitetska, dijalizna i putnička vozila za patronažu sa pratećom opremom.

  Више..

 • ZAVRŠENA IZGRADNJA DEČIJIH IGRALIŠTA U SELEUŠU I VLADIMIROVCU

  ZAVRŠENA IZGRADNJA DEČIJIH IGRALIŠTA U SELEUŠU I VLADIMIROVCU

  Vladimirovac i Seleuš su prva dva naseljena mesta u opštini Alibunar koja su dobila opremljena dečija igrališta. Sredstva za njihovu izgradnju obezbeđena su iz budžeta opštine Alibunar i donacije kompanije “Windvision Windfarm A”, “Windvision Windfarm V” Beograd. Radost naših najmlađih i briga o njihovom bezbrižnom detinjstvu je nešto čemu opština Alibunar posvećuje izuzetnu pažnju. Vizija jeste da se izgradi jedna stabilna zajednica okrenuta posebno najmlađima, podsticanju njihove kreativnosti i zdravom odrastanju. Opština Alibunar će i u narednoj godini novim budžetom planirati izgradnju dečijih igrališta i u drugim naseljenim mestima, kako bi se stvorili bolji uslovi i poboljšao kvalitet života generacijama koje dolaze.

  Више..

 • VELIKI USPEH ZA OPŠTINU ALIBUNAR NA MEĐUNARODNIM IGRAMA MLADIH U SPLITU

  VELIKI USPEH ZA OPŠTINU ALIBUNAR NA MEĐUNARODNIM IGRAMA MLADIH U SPLITU

  Na međunarodnom finalu sportskih igara mladih koje su održane od 16. do 22. avgusta 2021. godine u Splitu, veliki uspeh na tom takmičenju osvojila je Teodora Miul iz Nikolinaca, koja je u finalu zauzela 2. mesto u stonom tenisu. Teodora je inače član stonoteniskog kluba „Rapid“ iz Nikolinaca. Po rečima trenera Milana Agadišana organizacija je bila vrhunska i u finalu je malo nedostajalo svežine i koncentracije za osvajanje zlatne medalje

  Више..

 • DOPIS NACIONALNE KOALICIJE ZA OKONČANJE DEČIJIH BRAKOVA

  DOPIS NACIONALNE KOALICIJE ZA OKONČANJE DEČIJIH BRAKOVA

  Nacionalna koalicija za okončanje dečijih brakova pokreće kampanju “Detinjstvo, ne brak” koja ima za cilj da skrene pažnju javnosti i profesionalaca na problem dečjih brakova, te vas ovim putem informišemo i pozivamo da se priključite kampanji. U februaru 2019. godine na inicijativu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i UNICEF-a osnovana Nacionalna koalicija za okončanje dečjih brakova.

  Више..

 • LETNJA ŠKOLA PLIVANJA

  LETNJA ŠKOLA PLIVANJA

  Opština Alibunar i Turistička organizacija opštine Alibunar poziva roditelje da upišu svoju decu u besplatnu letnju školu plivanja koja će se u Avgustu mesecu 2021. godine organizovati na bazenu u Devojačkom Bunaru. Opštine Alibunar je organizovala besplatan prevoz za sve polaznike. Škola plivanja je za decu uzrasta od 5 do 11 godina. Časove plivanja vodiće diplomirani profesori fizičkog vaspitanja i sporta. Prijave zainteresovanih vrše se popunjavanjem saglasnosti roditelja. Obrazac se može preuzeti u prostorijama mesnih zajednica kao i online (link u prilogu).

  Више..

ПРИЗНАЊЕ ОПШТИНИ АЛИБУНАР НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У НОВОМ САДУ

ПРИЗНАЊЕ ОПШТИНИ АЛИБУНАР НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У НОВОМ САДУ

ДОМ ЗДРАВЉА АЛИБУНАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ДВА НОВА ВОЗИЛА

ДОМ ЗДРАВЉА АЛИБУНАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ДВА НОВА ВОЗИЛА

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈИХ ИГРАЛИШТА У СЕЛЕУШУ И ВЛАДИМИРОВЦУ

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈИХ ИГРАЛИШТА У СЕЛЕУШУ И ВЛАДИМИРОВЦУ

ВЕЛИКИ УСПЕХ ЗА ОПШТИНУ АЛИБУНАР НА МЕЂУНАРОДНИМ ИГРАМА МЛАДИХ У СПЛИТУ

ВЕЛИКИ УСПЕХ ЗА ОПШТИНУ АЛИБУНАР НА МЕЂУНАРОДНИМ ИГРАМА МЛАДИХ У СПЛИТУ

ДОПИС НАЦИОНАЛНЕ КОАЛИЦИЈЕ ЗА ОКОНЧАЊЕ ДЕЧИЈИХ БРАКОВА

ДОПИС НАЦИОНАЛНЕ КОАЛИЦИЈЕ ЗА ОКОНЧАЊЕ ДЕЧИЈИХ БРАКОВА

ЛЕТЊА ШКОЛА ПЛИВАЊА

ЛЕТЊА ШКОЛА ПЛИВАЊА

IZVEŠTAJ O REALIZACIJI JAVNIH KONSULTACIJA O POLAZNIM OSNOVAMA ZA IZRADU PLANA RAZVOJA OPŠTINE ALIBUNAR ZA PERIOD OD 2022. GODINE DO 2030. GODINE

Plan razvoja dokument dugoročnog razvojnog planiranja i da predstavlja planski dokument najšireg obuhvata i najvišeg značaja za Opštinu Alibunar i njene građane i građanke. Stoga je Skupština opštine Alibunar donela Odluku broj 30-1/2021-04 od 15.06.2021. godine o izradi Plana razvoja opštine Alibunar za period od 2022. do 2030. godine („Službeni list opštine Alibunar”, broj 11/21). Na osnovu pomenute Odluke i u skladu sa Zakonom o planskom sistemu Republike Srbije („Službeni glasnik Republike Srbije”, broj 30/18), te Uredbe o obaveznim elementima plana razvoja autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave („Službeni glasnik RS”, broj 107/20), Opština Alibunar je započela proces izrade Plana razvoja opštine Alibunar od 2022. do 2030. godine, javnim objavljivanjem takve namere na internet stranici Opštine Alibunar, 2. avgusta 2021. godine.

U skladu sa metodologijom propisanom Zakonom o planskom sistemu Republike Srbije Uredbom o metodologiji upravljanja javnim politikama, analizi efekata javnih politika i propisa i sadržaju pojedinačnih dokumenata javnih politika („Službeni glasnik RS”, broj 8/19), Uredbom o obaveznim elementima plana razvoja autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave, kao i Pravilnikom o smernicima dobre prakse za ostvarivanje učešća javnosti u pripremi nacrta zakona i drugih propisa i akata („Službeni glasnik RS”, broj 51/19), obaveza je nadležnog predlagača dokumenta da u fazi planiranja i definisanja propisa sprovede konsultacije radi ostvarivanja učešća javnosti, prikupljanjem komentara i sugestija na polazne osnove dokumenta u izradi.

U vezi sa navedenim, Opština Alibunar je 14. septembra 2021. godine započela Javne konsultacije o Polaznim osnovama za izradu plana razvoja Opštine Alibunar za period od 2022. do 2030. godine (u daljem tekstu: Polazne osnove) i tom prilikom, javno pozvala na online konsultacije predstavnike lokalnih i pokrajinskih organa, predstavnike javnih ustanova i preduzeća, predstavnike svih privrednih subjekata i strukovnih, sindikalnih i drugih organizacija, predstavnike medija i udruženja, predstavnike Foruma partnera, pojedine građane i građanke Opštine Alibunar, kao i druge zainteresovane strane da se uključe u konsultacije u vezi izrade tog dugoročnog razvojnog dokumenta, čije je Polazne osnove javno objavila na svojoj internet stranici, kao i obrazac za dostavljanje primedaba, predloga i sugestija. Javne konsultacije su trajale do 30. septembra 2021. godine.

U Polaznim osnovama je istaknuto da se Plan razvoja izrađuje, po obuhvatu za lokalni nivo, tj. za Opštinu Alibunar, koja se nalazi u Južnobanatskom okrugu, Autonomne pokrajine Vojvodina, u Republici Srbiji. Plan se izrađuje za dugoročni, tj. osmogodišnji period razvoja (od 2022. do 2030. godine), za celokupnu teritoriju na kojoj se prostire opština obuhvatajući 602 km² i uključuje 20.151 stanovnika, koji žive u 10 naselja, od kojih su dva gradska i 8 seoska naselja.

U okviru Javnih konsultacija na temu Polaznih osnova, pored navedenih online konsultacija, bilo je predviđeno i održavanje tri radionice na istu temu, sa agendom prilagođenom strukturi učesnika i učesnica. Radionice su održane 28. septembra 2021. godine, u prostorijama Opštine Alibunar i njih je realizovao tim stručnjaka iz Centra za strateške prognoze iz Beograda. Od ukupno 53 učesnika i učesnica na sve tri radionice, polna struktura učesnika i učesnica radionica bila je 29 žena i 24 muškaraca.
Učešće navedenih lica u javnim konsultacijama omogućilo je da se dugoročni interesi različitih subjekata bolje prepoznaju i ugrade u najvažniji planski dokument opštine. Takođe, učesnici i učesnice radionice su imali priliku da neposrednim učešćem na radionicama utiču na izmenu metodologije Plana razvoja, vizije, prioritetnih oblasti razvoja, ciljeva razvoja, kao i da predlože korekciju indikatora sadržanih u Polaznim osnovama. Svaka od radionica je sadržala i aktivnost u vezi popune obrasca za SWOT analizu, kao i liste za evaluaciju.Pored navedenog, treba istaći da su učesnici i učesnice sve tri radionice ocenili sadržaj radionice i realizatore radionice ocenom odličan (u rasponu ocena od 1 do 5). Nakon realizacije radionica, Centar za strateške prognoze sačinio je detaljan Izveštaj o realizaciji radionica koji je dostavljen 1. oktobra 2021. godine Opštini Alibunar.
Važno je istaći da, tokom trajanja javnih konsultacijao Polaznim osnovama za izradu Plana razvoja Opštine Alibunar za period od 2022. do 2030. godine,nije bilo onlinedostavljenih popunjenih obrazaca sa predlozima, primedbama i sugestijama.S druge strane, svi izneti predlozi, primedbe i sugestije na radionicama su bili veoma korisni za korigovanje Polaznih osnova, ali oni nisu zahtevali promenu metodologije, vizije, prioritetnih oblasti i ciljeva razvoja, već su više ukazivali na posebne i pojedinačne ciljeve razvoja u pojedinim oblastima razvoja ili u okviru pojedinih preduzeća, ustanova i organizacija na teritoriji opštine u narednom periodu. Predlozi na radionicama za unošenje novih pokazatelja, za koje nisu dostavljeni proverljivi izvori podataka, a koji se odnose na srednjoročna planska dokumenta i dokumenta javnih politika, biće uzeti u razmatranje prilikom izrade pomenutih dokumenata.

 

Opština Alibunar, 13. oktobar 2021. godine

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

ПОЗИВ ГРАЂАНИМА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ

Дана 16.октобра 2021.год (субота) од 08:00 часова до 15:00 часова Дом здравља „Алибунар“ организује вакцинацију првом дозом вакцине против вируса COVID-19 у следећим местима:

 • Амбуланта Банатски Карловац,
 • Амбуланта Алибунар,
 • Амбуланта Владимиривац,
 • Амбуланта Иланџа.

Обавештавамо све заинтересоване грађане, који се нису вакцинисали првом дозом вакцине, да то могу учинити у наведеним местима.

Напомена:

Заказивање није потребно.

Са собом понети здравствену књижицу или личну карту.

Poziv za vakcinaciju

Štampa El. pošta

KONKURSI ZA REALIZACIJU PROGRAMA MERA PODRŠKE ZA SPROVOĐENjE POLjOPRIVREDNE POLITIKE I POLITIKE RURALNOG RAZVOJA OPŠTINE ALIBUNAR ZA 2021. GODINU

baveštavamo zainteresovana registrovana poljoprivrena gazdinstva sa teritorije opštine Alibunar da je opština Alibunar 01. oktobra 2021. godine raspisala konkurse radi realizacije Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Alibunar za 2021. godinu, na koji je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije dalo saglasnost.

Raspisani su sledeći konkursi:

-Konkurs za podsticaje u vidu regresa za reproduktivni materijal (veštačko osemenjavanje) – konkurs je otvoren do 05.11.2021. godine;

-Konkurs za podsticaje u vidu kreditne podrške – finansiranje odnosno sufinansiranje kamate za poljoprivredne kredite – konkurs je otvoren do 19.11.2021. godine;

- Konkurs za podsticaje za nabavku opreme za pčelarstvo – konkurs je otvoren do 05.11.2021. godine;

- Konkurs za podsticaje za osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja– konkurs je otvoren do 05.11.2021. godine;

- Konkurs za podsticaje za sufinansiranje troškova veterinarskih usluga i nabavke lekova, vakcina i vitamina za odgajivače goveda, svinja, ovaca i koza - konkurs je otvoren do 05.11.2021. godine.

Za detaljnije informacije o navedenim konkursima, zainteresovani se mogu obratiti Grupi za poljoprivredu i ruralni razvoj Opštinske uprave opštine Alibunar dolaskom u kancelariju broj 36 Opštinske uprave opštine Alibunar, ul. Trg slobode br.4, svakodnevno u periodu od 07,00 do 15,00 časova ili pozivom na telefon broj 013/642-102.

Konkursi sa prijavnim formularom objavljeni su na sajtu opštine Alibunar na sledećoj lokaciji: https://alibunar.org.rs/next/rs/lokalna-samouprava/oglasi-i-konkursi/6832-n-urs-z-p-ds-ic-z-r-zv-p-lj-privr-d

 

Štampa El. pošta

POKRETNI MAMOGRAF U ALIBUNARU

Opština Alibunar i Dom zdravlja „Alibunar“ Alibunar, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo AP Vojvodine organizuju besplatan preventivni mamografski pregled za svoje sugrađanke u cilju kontrole, pravovremene dijagnostike i lečenja. Pregledi će se vršiti počev od 04. oktobra 2021. godine u Alibunaru, Trg slobode 8.

 

Pozivamo sve zainteresovane žene sa teritorije opštine Alibunar starije od 40 godina života da iskoriste ovu mogućnost. Pregledi se zakazuju u Domu zdravlja „Alibunar“ Alibunar radnim danima u periodu od 09,00 do 13,00 časova pozivom na brojeve telefona 013/641-201 i 069/860-14-18. Potrebno je sa sobom poneti samo ličnu kartu.

 

Pregledi se organizuju uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

 

Obzirom da žene u Srbiji najčešće obolevaju i umiru od raka dojke, prijavite se i zakažite pregled, jer bolest je izlečiva kada se otkrije na vreme. Preventivni pregledi su najvažniji!

Štampa El. pošta

Priznanje opštini Alibunar na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

PoljSajam2021 kompresovano

Na 88. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu Opštini Alibunar je dodeljeno priznanje za predviđene podsticaje razvoju agrobiznisa na svojoj teritoriji u toku 2021. godine. Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2021. godinu Opština Alibunar je izdvojila 10.000.000,00 dinara iz svog budžeta za sledeće mere podsticaja registrovanim poljoprivedenim gazdinstvima: regres za nabavku reproduktivnog materijala (veštačko osemenjavanje); kreditna podrška koja se ogleda u finansiranju odnosno sufinansiranju kamate za kratkoročne i dugoročne poljoprivredne kredite; podsticaji za nabavku opreme za pčelarstvo, podsticaji pri osiguranju useva, plodova, višegodišnjih zasada rasadnika i životinja; sufinanasiranje troškova veterinarskih usluga i nabavke lekova, vakcina i vitamina za odgajivače goveda, svinja.
Navedene mere biće realizovane u nastupajućem periodu kroz raspisivanje konkursa za svaku meru i obrazovanje komisije za podsticanje razvoja poljoprivrede od strane predsednika opštine.
Predsednica opštine Alibunar izrazila je zadovoljstvo ovakvim priznanjem, obzirom da je opština Alibunar usvojila ovakav jedan program čijom će se realizacijom pozitivno uticati na ekonomski i socijalni razvoj ruralne sredine, podizanje konkurentnosti proizvodnje i stvaranje tržišno održivog proizvođača, bolje korišćenje raspoloživih resursa, podizanje standarda života u ruralnoj sredini i poljoprivrednih proizvođača kroz povećanje i stabilnost dohotka poljoprivrednih gazdinstava.

Štampa El. pošta

Baner Pecat 211x81