gore

  • Baner Optina Alibunar
  • Насловна
  • Новости
  • ТРЕТИРАЊЕ КРПЕЉА И ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

ТРЕТИРАЊЕ КРПЕЉА И ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

Општина Алибунар и ове године у свим насељеним местима спроводи акцију третирања крпеља на следећим јавним зеленим површинама: паркови, школска дворишта и површине око школа, дечија игралишта и гробља.
Третирање се врши хемијским третманом - уређајима са земље са препаратима који су регистровани у Републици Србији за примену у јавној хигијени а који нису токсични за здравље људи, животиња и животну средину.   
Период третирања крпеља је 29. април 2022.године, а уколико временски услови не дозвољавају термин третирања се помера за наредни погодан период.
 
У месецу мај 2022.године вршиће се и ларвицидни третман комараца са земље биоцидним препаратима који су такође регистровани у Републици Србији за примену у јавној хигијени. Третирају се локације  у којима се задржава вода као: канали, површине око јавних чесми, базени, вештачка језера и слично, а сходно конкурсној документацији јавне набавке. 
 
Третирање крпеља и ларви комараца на територији општине Алибунар врши овлашћено правно лице по спроведеној јавној набавци – ЕКО САН ПЛУС Београд.

Baner Pecat 211x81