gore

  • Baner Optina Alibunar
  • Насловна
  • Новости
  • ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

Opstina poljoprivredniciУ општини Алибунар данас је  потписано 140 уговора из Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Алибунар за 2021. годину на које је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије дало сагласност.
Уговори које су потписали били су на основу конкурса:
 
-  Инвестиције у пољопривредну имовину газдинства - набавка опреме за пчеларство
- Кредитна подршка - финансирање односно суфинасирање камате за пољопривредне кредите
- Суфинансирање трошкова ветеринарских услуга и набавке лекова
- Осигурање усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња
- Регрес за репродуктивни материјал.
 
Такође у протеклом периоду локална самоуправа била је на располагању свим заинтересованим пољопривредницима у виду пружања информација које се односе на поменуте конкурсе. Сходно томе да је општина Алибунар претежно оријентисана на пољопривредну производњу овај програм подршке има сврху да у што већој мери развије овај сегмент и унапреди пословање и положај  пољопривредника са њене територије.
 
Председница општине Алибунар, Зорана Братић,  истиче да је неопходно да кроз адекватне програме подршке развијамо оно што јесте највећи потенцијал у нашем окружењу, јер на тај начин градимо успешнију општину оријентисану на више циљеве и њихову реализацију, а самим тим градимо и јачи стандард наших суграђана. Такође Братићева је нагласила да локална самоуправа и следеће године планира подстицаје у пољопривреди, уз претходни састанак са пољопривредницима како би се увидело каква су искуства и потребе и које би мере донеле најбоље ефекте.

Baner Pecat 211x81