gore

  • Baner Optina Alibunar

Признање општини Алибунар на сајму пољопривреде у Новом Саду

PoljSajam2021 kompresovano

На 88. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду Општини Алибунар је додељено признање за предвиђене подстицаје развоју агробизниса на својој територији у току 2021. године. Програмом подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2021. годину Општина Алибунар је издвојила 10.000.000,00 динара из свог буџета за следеће мере подстицаја регистрованим пољоприведеним газдинствима: регрес за набавку репродуктивног материјала (вештачко осемењавање); кредитна подршка која се огледа у финансирању односно суфинансирању камате за краткорочне и дугорочне пољопривредне кредите; подстицаји за набавку опреме за пчеларство, подстицаји при осигурању усева, плодова, вишегодишњих засада расадника и животиња; суфинанасирање трошкова ветеринарских услуга и набавке лекова, вакцина и витамина за одгајиваче говеда, свиња.
Наведене мере биће реализоване у наступајућем периоду кроз расписивање конкурса за сваку меру и образовање комисије за подстицање развоја пољопривреде од стране председника општине.
Председница општине Алибунар изразила је задовољство оваквим признањем, обзиром да је општина Алибунар усвојила овакав један програм чијом ће се реализацијом позитивно утицати на економски и социјални развој руралне средине, подизање конкурентности производње и стварање тржишно одрживог произвођача, боље коришћење расположивих ресурса, подизање стандарда живота у руралној средини и пољопривредних произвођача кроз повећање и стабилност дохотка пољопривредних газдинстава. 

Ознаке: opština alibunar, poljoprivredni sajam 2021, novosadski sajam, 88. međunarodni poljoprivredni sajam novi sad

Baner Pecat 211x81