gore

  • Baner Optina Alibunar

Обележен 8. април Светски дан Рома

Svetski dan romaОпштина Алибунар данас 8. априла обележава Светски дан Рома .Свечаном обележавању подизањем заставе Рома на јарболу општине присуствовало је општинско руководство и представници удружења Рома са територије Општине Алибунар. Овим чином послата је јасна порука ромској заједници да имају подршку Општине да активно учествују у свим областима друштвеног живота локалне заједнице у којој ће бити једни од једнаких са другим националним заједницама.

 

Председница општине Алибунар Зорана Братић истакла је да општина Алибунар предузима бројне активности ради побољшањауслова живота припадника ромске заједнице и њихове социјалне укључености у виталним областима друштвеног живота као што су запошљавање, образовање, здравствена и социјална заштита, становање.

 

Поменула је да Општина Алибунар организовањем бројних акција обезбеђивала ромској заједници основне животне намирнице, помоћ око запошљавања, подршку образовању ромске популације, превентивне здравствене прегледе и едукацију ромском становништву. У условима пандемије и у борби против КОВИДА-19 појачане су хигијенске мере у ромским насељима на нашој територији.

 

Свакако да ће и у будућности општина водити бригу и пружати пуну подршку социјалном укључивању припадника ромске заједнице.

Ознаке: opština alibunar, svetski dan roma

Baner Pecat 211x81