gore

  • slika 3
  • Насловна
  • Новости
  • ОБАВЕШТЕЊЕ О УВИДУ У ЈЕДИНСТВЕНИ БИРАЧКИ СПИСАК ЗА ОПШТИНУ АЛИБУНАР

ОБАВЕШТЕЊЕ О УВИДУ У ЈЕДИНСТВЕНИ БИРАЧКИ СПИСАК ЗА ОПШТИНУ АЛИБУНАР

Поводом предстојећих избора за Скупштину АПВ, расписаних за 26.април 2020. године, обавештавамо грађане – бираче са подручја општине Алибунар, да могу извршити увид у Јединствени бирачки списак за општину Алибунар сваког радног дана у периоду од 7 до 15 часова у просторијама општине Алибунар, ул. Трг слободе бр. 4 у Алибунару, у услужном центру или позивом на број телефона 013/641-060 или 060/845-00-06, као и на интернет страници www.alibunar.org.rs/eupravaили http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal. Потребно је да грађани са собом понесу важећу исправу која садржи ЈМБГ којом доказују идентитет. Грађани, том приликом, могу захтевати упис, брисање, допуну или исправку бирачког списка на основу законом прописаних доказа за вршење промена.

          Од проглашења изборне листе право на увид у бирачки списак и захтев за промене у бирачком списку има и подносилац изборне листе или лице које овласти у складу са законом и то на начин и по истом поступку као и грађани.

Препоручује се да сви бирачи који до дана избора постају пунолетни, провере да ли су уписани у бирачки списак као и бирачи који су извршили пријаву пребивалишта на територију општине Алибунар.

Све промене у бирачком списку грађани могу извршити до закључења бирачког списка 10.04.2020. године у 24,00 часова, односно 15 дана пре дана избора, када Министарство државне управе и локалне самоуправе закључује бирачки списак.

Након закључења бирачког списка, па све до 72 часа пре дана избора за све промне у бирачком списку, надлежно је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

 

Оригинални документ.

Оригинални документ на румунском језику

Baner Pecat 211x81