gore

  • slika 3
  • Насловна
  • Новости
  • ОБАВЕШТЕЊЕ О УВИДУ У ЈЕДИНСТВЕНИ БИРАЧКИ СПИСАК ЗА ОПШТИНУ АЛИБУНАР

ОБАВЕШТЕЊЕ О УВИДУ У ЈЕДИНСТВЕНИ БИРАЧКИ СПИСАК ЗА ОПШТИНУ АЛИБУНАР

Поводом предстојећих избора за Скупштину АПВ, расписаних за 26. Април 2020. Године. обавештавамо грађане  - бираче са подручија општине Алибунар, да могу извршити увид у Јединствени бирачки списак за општину Алибунар сваког радног дана у периоду од 7 до 15 часова у просторијама општине Алибунар, ул. Трг слободе бр. 4 у Алибунару, у служном центру или позивом на број телефона 013/641-060 или 060/845-00-06, као и на интернет страници www.alibunar.org.rs/euprava или http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal. Потребно је да грађани са собом понесу важећу исправу која садржи ЈМБГ којом доказају идентитет. Грађани, том приликом, могу захтевати упис, брисање, допуну или исправку бирачког списка на освону закона прописаних доказа за вршење промена.

          Од проглашења изборне листе право на увид у бирачки списак и захтев за промене у бирачком списку има и подносилац изборне листе или лице које овласти у складу са законом и то на начин и по истом поступку као и грађани
          Препоручује се да сви бирачи који до дана избора постају пунолетни, провере да ли су уписани у бирачки списак као и бирачи који су извршили пријаву пребивалишта на територји општине Алибунар.
          Све промене у бирачком списку грађани могу извршити до закључења бирачког списка 10.04.2020. године у 24:00, односно 15 дана пре дана избора, кад Министарство државне управе и локалке самоуправе закључуку бирачки списак.
          Након закључења бирачког списка, па све до 72 часа пре дана избора за све промене у бирачком списку, надлежно је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Baner Pecat 211x81