gore

  • slika 3

ОДРЖАНА 89. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

Дана 24.05.2019.г. одржана је 89. седница Општинског већа општине Алибунар, којој је председавао председник општине Алибунар Душан Дакић.

На дневном реду ове седнице било је више предлога аката, чији предлагачи су били председник општине и Општинска управа.

Општинско веће је донело Одлуку о утврђивању нацрта Одлуке о промени Статута, која је упућена на јавну расправу. Разлог за доношење Одлуке о промени Статута општине Алибунар је потреба да се за правно регулисање питања од значаја за образовање, односно спровођење избора за органе месне заједнице изврши у Статуту општине Алибунар упућивање на акт о оснивању месне заједнице, што је у складу са Законом о локалној самоуправи.Јавна расправа о нацрту одржаће се у периоду 24-28. маја 2019. године тако што ће се на званичној интернет презентацији Општине Алибунар објавити текст нацрта са позивом: одборницима Скупштине општине Алибунар, члановима Општинског већа општине Алибунар, саветима месних заједница са територије Општине Алибунар и грађанима са пребивалиштем на територији Општине Алибунар, да примедбе, предлоге и сугестије доставе на следеће e-mail адресе: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..На основу приспелих предлога, примедби и сугестија биће сачињен текст предлога Одлуке о промени Статута општине Алибунар, који ће се доставити Општинском већу на разматрање и утврђивање.Позив на јавну расправу и текст нацрта Одлуке о промени Статута општине Алибунар објављени су на интернет страници Општине Алибунар (https://alibunar.org.rs/next/rs/lokalna-samouprava/oglasi-i-konkursi).

Општинско веће донело је Одлуку о скидањуусева са пољопривредног земљишта у државној својини које се налази на територији општине Алибунар. Закон о пољопривредном земљишту утврђује дужност надлежних органа јединице локалне самоуправе да на овакав начин делују у случају коришћења државног пољопривредног земљишта без правног основа. Скидање усева са пољопривредног земљишта врши се као мера обезбеђења обавезе плаћања за коришћење пољопривредног земљишта у државној својини, у складу са законом, као и у случају када није утврђен корисник парцеле.

На овој седници расписан је и Јавни конкурс за суфинансирање програма и пројеката удружења грађана и невладиних организација из буџета општине Алибунар за 2019. годину. Конкурс се расписује у складу са Правилником о начину суфинансирања пројеката удружења грађана односно невладиних организација средствима буџета општине Алибунар. Укупан износ средстава намењених финансирању програма и пројеката удружења грађана и невладиних организација из буџета општине Алибунар за 2019. годину износи 1.500.000,00 динара. Рок за подношење пријава на конкурс је 30 дана од дана објављивања јавног конкурса у ''Службеном листу општине Алибунар'', односно до 23. јуна 2019. године. Текст Конкурса и Образац за пријаву на Конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана на територији општине Алибунар може се преузети са званичне интернет презентације Општине Алибунар (https://alibunar.org.rs/next/rs/lokalna-samouprava/oglasi-i-konkursi), или у шалтер-сали Општинске управе.

Baner Pecat 211x81