gore

  • slika 3

ДВОЈЕЗИЧНЕ ПУБЛИКАЦИЈЕ ЗА ТУРИСТИЧКУ ОРГАНИЗАЦИЈУ АЛИБУНАР

alibunar logoПокрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице путем конкурса доделио је новчана средства за унапређивање вишејезичности у јединицама локалне самоуправе на територији АП Војводине, где су у употреби језици националних мањина – националних заједница, међу којима је средства за исте намене добила и Туристичка организација општине Алибунар.

Право да конкуришу имали су органи јединице локалне самоуправе у којима је статутом града односно општине утврђена службена употреба језика и писама националних мањина – националних заједница за територију целе локалне самоуправе или појединих насељених места, као и месне заједнице и други органи, организације, службе и други буџетски корисници са територије АП Војводине .

Овим конкурсом Туристичкој организацији општине Алибунар додељена су средства намењена изради и штампању двојезичних или вишејезичних образаца и других јавних публикација које ће се искористити у промотивне сврхе туристичке понуде општине Алибунар.

„Подршку службеној употреби језика националних мањина покрајина пружа настављајући традицију у складу са Уставом и позитивним прописима Србије, као и са Акционим планом за остваривање права националних мањина, који је Влада РС усвојила 2016. године, а у вези са интеграцијом у Европску Унију. Додељена средства су путем конкурса опредељена за три намене: за израду и постављање табли исписаних и на језицима мањина који су у службеној употреби, затим за израду и штампање вишејезичких образаца и других јавних публикација, као и за развој вишејезичке електронске управе“ рекао је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Михаљ Њилаш на свечаном уручењу уговора у холу Покрајинске владе.

Baner Pecat 211x81