gore

  • slika 3

НОВО У ЕТШ “ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ АЛИБУНАР

На основу члана 35.става 6. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник РС“,бр.55/13,101/17 и 27/18-др.закон) министар просвете, науке и технолошког развоја донео је ОДЛУКУ о упису ученика у средњу школу за школску 2019/2020 годину.

На основу ове Одлуке утврђен је број ученика који ће се уписати у први разред средње школе на територији Републике Србије по школама,подручјима рада,образовним профилима и трајању образовањаза школску 2019/2020. годину.

Према наведеној Одлуци, ЕТШ“Доситеј Обрадовић“ у Алибунару су одобрена четири образовна профила са по 30 ученика и то:

1) економски техничар на српском језику у трајању од 4 године;

2) економски техничар на румунском језику у трајању од 4 године;

3) обућарна српском језику у трајању од 3 године;

4) кувар на српском језику у трајању од 3 године.

Новина су трогодишњи образовни профили обућар и кувар, који ће имати могућности већег процента запошљавања након завршене школе.

Локална самоуправа посредује у договарању представника Balcani Factories D.O.O. Alibunar (познатији код грађана као Фабрика обуће ЦИПЕЛИЋИ) и средње школе у потписивању Уговора о запошљавању образованог профила обућар одмах по завршетку образовног циклуса од 3 године,што су новине и предности у односу на досадашњу понуду у ЕТШ“Доситеј Обрадовић“Алибунар.

Општина Алибунар ће се у складу са својим могућностима и надлежностима максимално укључити у афирмисање нових и перспективних образовних профила, што ће допринети друштвено-економском развојунаше заједнице и побољшању услова живота наших грађана.

Baner Pecat 211x81