gore

  • Baner Optina Alibunar

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ САЈМА ЗАПОШЉАВАЊА У АЛИБУНАРУ

naslovna11

На данашњој конференцији за медије директор Националне службе за запошљавање филијале Панчево Ђорђе Лукач и помоћник председника општине и председник Локалног савета за запошљавање општине Алибунар Оливер Филиповић најавили су Сајам запошљавања који ће се одржати у среду 24. априла 2019. године на платоу испред СО Алибунар на Тргу слободе 16 од 11-13 часова, у организацији Националне службе за запошљавање и Општине Алибунар.

На сајму ће се представити више од двадесет послодаваца који ће понудити преко 120 радних места. Највећа потражња је за шивачима и кројачима, помоћним радницима у производњи и војницима по уговору, а прилику да нађу посао имаће и продавци, медицински техничари, геронтодомаћице, ветеринари, конобари, помоћни кувари, дипломирани инжењери пољопривреде, дипломирани инжењери заштите биља, касири, лимари, дипломирани инжењери сточарства и многи други.

Председник Локалног савета за запошљавање Оливер Филиповић рекао је да је крајем 2018. године донет Локални акциони план запошљавања који се успешно спроводи у сарадњи са НСЗ, као и да је циљ да се обједињеним средствима обухвати што већи број заинтересованих лица, уз подсећање да је претходни Сајам запошљавања одржан 2013. године.

Директор Националне службе за запошљавање филијале Панчево мр Ђорђе Лукач рекао је да највише радних места нуди фабрика „Парилаб“ из Алибунара која ће до краја године проширити своје капацитете за 200 нових радних места. Он је указао на неповољну структуру активних тражиоца запослења у Алибунару где је 52% нискоквалификовано или без квалификација, 40% са средњом школом а само 8% са вишим и високим образовањем. Општина Алибунар, Привредна комора и фабрика обуће „Парилаб“ су се активно укључиле у тему дуалног образовања, па ће од следеће године у Алибунару бити отворена два нова образовна смера, кожарски техничар и смер за образовање кувара јер је важно да образовање прати привреду, рекао је Лукач. У просеку 30-40% учесника на Сајму пронађе запослење, незапосленост је велики проблем али имамо добру сарадњу са Општином Алибунар и на све начине заједно покушавамо да наши суграђани живе од свог рада, додао је он.

Позивају се сва незапослена лица да понесу своје радне биографије, а на штанду НСЗ и штанду Општине Алибунар сви заинтересовани грађани ће моћи да добију одговоре на питања о услугама и актуелним програмима, као и стручне савете у писању радне биографије.

Baner Pecat 211x81