gore

  • slika 3

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЈАВНИХ ПОЗИВА НСЗ ЗА 2019. ГОДИНУ

NZSNaslovnaУ среду 20. марта 2019. године, у Великој сали СО Алибунар, Национална служба за запошљавање уз подршку Локалног савета за запошљавање, одржала је презентацију Јавних позива НЗС за 2019. годину.

 

У сали препуној представника јавног и приватног сектора, догађају су присуствовали председник општине Алибунар Душан Дакић, председник Локалног савета за запошљавање општине Алибунар Оливер Филиповић, директор филијале Панчево НСЗ мр Ђорђе Лукач, стручни сарадник Покрајинске службе за запошљавање мр Александра Мишковић, као и гости из Привредне коморе, директор Марко Ћулибрк и његов сарадник, координатор Зоран Вирић.

Председник општине Алибунар Душан Дакић рекао је да су Локалним акционим планом запошљавања за 2019. годину предвиђени циљеви и приоритети политике запошљавања, који ће се достићи уз предвиђене мере и програме и најавио Сајам запошљавања који се одржава у априлу и биће одлична прилика за боље упознавање послодаваца и заинтересованих незапослених лица.

Презентацију Јавних позива одржале су Зорица Дебељачки, начелница Одељења за програме запошљавања, предузетништво и обуке и Зорица Максимовић, саветник за запошљавање особа са инвалидитетом.

Директор филијале Панчево НСЗ мр Ђорђе Лукач рекао је да је циљ данашње презентације упознавање са конкурсима које нуди НСЗ а којих има укупно 12 ове године, од којих су два нова, три су покрајинска, а један је намењен јавним радовима и долази са локалног нивоа. Република је ове године за програме запошљавања издвојила 4 милијарде динара, што је највише до сада, од чега је 550 милиона намењено за особе са инвалидитетом. Лукач је нагласио да у Алибунару постоји неповољна структура када је реч о пословним квалификацијама незапослених лица, те посебну пажњу треба усмерити на преквалификацију, додатно образовање и стицање практичног знања, како би људима без занимања пружили шансу да нађу посао. Што се тиче особа са инвалидитетом, процену радне способности у Јужнобанатском округу прошло је 330 људи, а у Алибунару 12.

На самом крају, послодавци из приватног и јавног сектора имали су прилике да гостима из НСЗ поставе питања и боље се упознају са актуелним програмима и мерама за 2019. годину.

  • 20190320_111505---Copy.jpg
  • 20190320_112310.jpg
  • 20190320_112954.jpg
  • 20190320_133146---Copy.jpg

Baner Pecat 211x81