gore

  • slika 3

СРЕДЊОШКОЛЦИ ОД ДАНАС НА РАСПУСТУ

Srednj211220182У Економско-трговинској школи „Доситеј Обрадовић“ у Алибунару, данас 21. децембра 2018. године, поводом краја првог полугодишта и наступајућих празника, приређен је свечани програм ђака ове школе, уз подршку и организацију професора.

Srednj211202183Уз хор, фолклор, рецитал и кратке глумачке представе, талентовани ђаци показали су своје умеће, оживљавајући времена наших предака и симулирајући старе српске и румунске обичаје за Божић. У аутентичној ношњи из ових крајева, уз звук божићних песама, са сламом на поду, јелком, поклонима и ломљењем погаче, направили су праву празничну атмосферу. Заслуге за одличан празнични програм припадају пре свега професорима ове школе, који су се потрудили да програм буде садржајан и занимљив. Александра Прибић Зорзић, Габријела Радојевић и Габријела Окиљ заједно са ђацима, успели су у својој намери да на најбољи начин представе своју школу и обележе предстојеће празнике. Родитељи су дали свој допринос домаћом храном, која се касније служила у маниру шведског стола.

Данашњом празничном наставом, седницом наставничког већа и часовима одељенских старешина, ученици и професори одлазе на заслужени зимски распуст до 15. јануара 2019. године, који и званично може да почне.Srednj211820181

Baner Pecat 211x81