gore

  • slika 3

ЛОВ НА БАНАТСКУ ЛИСИЦУ 2018.

Оцена корисника:  1 / 5

Звезда активнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
DSCN3515 1600x1200У циљу одржавања прихватљивог броја предатора на територији општине Алибунар, као и на највећем делу територије националног парка Делиблатска пешчара за коју смо одговорни, уназад петнаест година организује се и одржва традиционални лов на банатску лисицу. 
Током викенда, више од 300 ловаца је кренуло у хајку на банатску лисицу. Хајка се кретала у риту између места Селеуш и Локве, где је лисица и најбројнија. Ловило се само одмерено и плански, па је тако у складу са законским нормама одстрељено седам лисица. 
И ове, петнаесте године заредом, организатори и домаћини су били ловачко удружење “Срндаћ” и Туристичка организација општине Алибунар. Пуну подршку овом традиционалном дешавању пружила је и општине Алибунар. На општинском ловишту најраспрострањенији су фазани, зечеви и срнећа дивљач, док су на ободу Делиблатске пешчаре веома су распрострањени лисице и шакали.
 
DSCN3521 1600x1200
 
Поред контролисаног одржавања и регулације бројности лисица, ова прилика се  користи и за дружење и размену искустава међу спортским ловцима којих је из године у годину све више, што указује и на потенцијале развијања ловног туризма на територији наше општине.