gore

  • slika 3

450 БОЖИЋНИХ ПАКЕТИЋА ЗА МАЛИШАНЕ ИЗ АЛИБУНАРА

Оцена корисника:  0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
DSCN3420 1600x1200Поводом најрадоснијег хришћанског празника – Божића, под покровитељством општине Алибунар, одржан је традиционални „Божићни концерт“, након чега су подељени пакетићи припремљени за 450 најмлађих становника наше општине. 
Трећу годину за редом, захваљујући иницијативи председника општине Алибунар Предрага Белића, манифестација добија на значају и из године у годину број посетилаца расте. Ове године су пред око 1.200 посетилаца, у новој Хали спортова у Банатском Карловцу, наступали Црквено-градски хор „Света Три Јерарха“ и извођачи Бојана и Никола Пековић у пратњи њиховог ансамбла „Уметничка породица“. Они су извели духовне и традиционалне нумере примерене Божићу, најрадоснијем хришћанском празнику. Све присутне су у име организатора поздравили Весна Пурић и протонамесник Мирослав Томић, пожелевши им миран и благословен Божић, испуњен љубављу, слогом и заједништвом.
 
DSCN3309 1600x1200
 
DSCN3287 1600x1200
 
DSCN3344 1600x1200
 
Основни циљ ове манифестације је управо подстицање духа заједништва, љубави, међусуседског поштовања и слоге са искреном жељом да се ове праве вредности пренесу и на нашу децу. Чињеница да су на овогодишњи „Божићни концерт“ дошле читаве породице са својим комшијама, рођацима, пријатељима како би и на овај начин заједно прославили Дан Рођења Христовог је и највећа потврда да смо у томе успели.