gore

  • slika 3

16 ДАНА АКТИВИЗМА БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

DSCN2078 1600x1200Општина Алибунар узела је учешће у међународној кампањи „16 дана активизма борбе против насиља над женама“ која траје од 25. новембра до 10. децембра. У знак подршке овој кампањи, између осталог, сајт општине Алибунар је заменио основну црвену боју наранџастом, а зграда Општине Алибунар и зграде месних заједница у Банатском Карловцу и Владимировцу осветљене су наранџастом светлошћу која симболизује свест, оптимизам и светлу будућност. 
„Насиље над женама је недопустиво и за то нема оправдања. Поражавајући су подаци о броју жена које трпе насиље, а још алармантнији о женама које губе живот тамо где би требало да су најбезбедније – у породици. Свакодневним активностима свих друштвених фактора мора се енергично радити на спречавању и системском решавању овог проблема. Као представници органа локалне самоуправе и у наредном периоду, наставићемо активности у правцу превенције, едукације и спречавања насиља над женама“ истакао је председник Општине Предраг Белић, поносан што се општина Алибунар укључила у ову кампању, чији је примарни циљ подизање свести и преузимање акција за сузбијање насиља над женама.
 
DSCN2080 1600x1200
 
"16 дана активизма против насиља према женама" је међународна кампања која се обележава од 1991. године. Учесници кампање одредили су 25. новембар – Међународни дан борбе против насиља над женама за почетак кампање и 10. децембар – Међународни дан људских права за крај кампање, како би симболично повезали проблем насиља над женама са људским правима и истакли да је такав вид насиља кршење људских права. Кампања такође укључује и друге значајне датуме, као што су 29. новембар – Међународни дан заштитника људских права жена; 1. децембар – Светски дан борбе против СИДЕ, 3. децембар – Међународни дан особа са инвалидитетом  и 6. децембар – годишњица Монтреалског масакра.
 
DSCN2096 1600x1200
 
 
fShare
58