gore

  • slika 3

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

DSCN0782 1600x1200Поводом обележавања 3. октобра, Дана ослобођења општине Алибунар, делегација Општине Алибунар, на челу са председником Предрагом Белићем и уз присуство представника Војске Србије, свечано је положила венце на спомен обележја у Владимировцу и Алибунару.   
Председник Општине Алибунар, Предраг Белић подсетио је присусутне да се слобода и мир не смеју ни изгубити, ни заборавити: „Ово је важан дан за општину Алибунар. Окупили смо се да одамо почаст и да се поклонимо херојима који су за нашу слободу платили животима. Одајемо пошту херојима који су се борили за оно што је најбитније, а то је слобода. Наша је обавеза да овај важан дан обележавамо како би сачували сећање на њих, али и у њихову част да радимо и градимо, стварајући просперитет за будуће генерације. Дужни смо да нашој деци обезбедимо мир како никада не би спознали шта је рат. Као што видите, Република Србија је схватила да само мирољубивом политиком, без сукоба уз склапање искрених пријатељстава  може да се иде напред“.
Уз пригодан програм који су припремили ученици основних школа, уз пратњу црквено-градског хора „Света Три Јерарха“, обележена  је 73. годишњица ослобађања територије од фашистичке окупације у Другом светском рату , на дан кад су пале непроцењиве жртве Народно-ослободилачке војске, међу којима је био и велики број припадника црвеноармејских руских јединица.
 
 
 
 
fShare
0