gore

  • slika 3

500 НАЈМЛАЂИХ КАРЛОВЧАНА ЧЕКА И ТОПЛА ЗИМА

DSC 1069 1600x1200 1600x1200И мада смо на самом почетку лета, у општини Алибунар се вредно ради на припреми и санацији објеката и инфраструктуре за зимски период. Најосетљивијој групи најмлађих је у овом случају дата предност, те је током распуста, уз подршку општине Алибунар, на челу са председником Предрагом Белићем, од додељених средстава извршена санација топловодних цеви у предшколској установи “Полетарац”. 
Топловодни систем је постављен 1991. године и последња санација топловода котларнице, која током зиме греје зграду основне школе "Душан Јерковић"  и предшколске установе "Полетарац"  урађена је 2002. године. Од тада цео систем ради без великих улагања, а која су била неопходна, јер су компоненте застареле и била је потребна реконструкција или замена. 
Алармантни проблем, који је морао бити решен до следеће грејне сезоне, јесу цеви топловода које су попуцале и више нису биле функционалне. Замењене су новим којима стручњаци, који су радили на реконструкцији,  дају 25 до 30 година гаранције.   
Овом капиталном инвестицијом општине Алибунар обезбеђено је грејање за око 500 деце предшколског и школског узраста која редовно похађају наставу у ове две установе.
fShare
176