gore

  • slika 3
  • Насловна
  • Новости
  • Већници утврдили Предлог одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације за Девојачки бунар

Већници утврдили Предлог одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације за Девојачки бунар

DSCN5959 1600x1200У уторак, 24. јануара одржана је 22. седница Општинског већа, којом је председавао Предраг Белић, председник Општине Алибунар. Међу значајнијим темама о којој су већници расправљали је утврђивање Предлога одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације за излетиште Девојачки бунар, на предлог Комисије за планове Општине Алибунар.
По речима Саше Цветковића, начелника Одељења за инспекцијске послове, грађевинарство, урбанизам и имовинско-правне послове, план детаљне регулације обухвата зону кућа за одмор у оквиру Делиблатске пешчаре, као и зону туристичког локалитета од примарног значаја - Девојачки бунар. Израдом плана детаљне регулације ће бити у потпуности дефинисано постојеће стање, стање парцела и изграђених приватних и јавних објеката. Такође, израдом овог плана ће бити сагледане могућности даљег просторног развоја Девојачког бунара, развој инфраструктуре и осталих садржаја, а све са циљем свеобухватног унапређења потенцијала овог чувеног локалитета. Наравно, примарни је туристички развој капацитета, као и промоција туристичких садржаја који ће привући како госте из земље, тако и госте из иностранства. 
DSCN5949 1600x1200
На седници Општинског већа размотрен је и усвојен документ Процене угрожености од елементарних непогода у Општини Алибунар. 
Такође, као и сваке године, расписани су јавни конкурси за финансирање програма и пројеката удружења грађана и невладиних организација, као и пројеката цркава и верских организација из буџета Општине Алибунар за 2017. годину.
Исто тако усвојено је и расписивање Јавног конкурса за финансирање програма или пројеката у области спорта од интереса за Општину Алибунар у укупном износу од 16 милиона динара, као подршка локалним спортским организацијама, удружењима и савезима.
На крају седнице, размотрен је велики број појединачних захтева, са циљем да се изађе у сусрет потребама грађана Алибунара. 
 
DSCN5968 1600x1200
 
 

Baner Pecat 211x81