gore

  • slika 3

Обезбеђен огрев за најугроженије породице

image 0 02 05 337576cf674cee53b424ce15d124707ac002de8bfb52909a5a3f8d8a7a7e3abd VЛедени талас који нам је донела ова зима изазвао је недаће многим нашим суграђанима, посебно онима слабијег материјалног стања. Сви одговорни субјекти задужени за збрињавање и спашавање у условима ванредних временских услова настоје да се проблеми изазвани ниским температурама и праћени великим снежним падавинама, детектују правовремено и реше ургентно како би се обезбедило одвијање бар основних животних функција.  
На првом месту води се рачуна о најугроженијим породицама и грађанима којима и живот може бити доведен у питање. У складу са тиме Општина Алибунар, односно Радна група за ургентно збрињавање угрожених грађана у условима временске непогоде, коју је образовао председник Општине Алибунар, обезбедила је дрва која ће послужити као огрев за најугроженије грађане на територији наше општине. Право на овај вид помоћи имају само она лица која немају изворе прихода и који су изузетно лошег имовног стања, или пак која су болесна због чега себи и нису могли обезбедити адекватне услове за презимљавање. 
Такође, радна група апелује на све грађане, позивајући се на комшијску и људску солидарност, да у границама својих могућности помогну својим суграђанима. 
Важно је да се у овим хладним данима сетимо и помогнемо свима онима који не могу самостално да обезбеде адекватне услове и топлину у своме дому, те да им се нађемо како би лакше пребродили ову зиму.  
 
DSCN5896 Copy
 

Baner Pecat 211x81