gore

  • slika 3

Прослава „Духова” у Владимировцу и Селеушу

sla9Празник силаска Светог Духа на свете апостоле као успомену на почетак стварања Христове цркве на земљи и дан када су апостоли, надахнути новом снагом и новом вером, почели хришћанску проповед, обележавају православна црква и верници.
sla1Овај празник, у народу познат као “Духови”, традиционално се прославља као сеоска слава у Владимировцу и Селеушу. И ове године становници оба ова насеља потрудили су се да приреде богат културно-уметнички и спортско – рекреативни програм на радост свих мештана и гостију. 
Од 17. до 20. јуна одиграни су турнири у малом фудбалу, балотању, шаху и меморијални турнир у рукомету "Мирослав Танкосић". 
Тајне најбољег пасуља познате су кулинарским зналцима, који су се такмичили у спремању овог  специјалитета, а сви сладокусци своја непца могли су засладити на чувеном такмичењу у спремању најбоље штрудле, по чему су банатске домаћице познате у читавој Србији. А где је слава, ту су и весеље, песма и игра за шта су биле заслужне домаће фолклорне групе.
sla3Кад је ноћ прекрила Владимировац, почела је забава за млађе генерације који су уживали у великој журци на отвореном уз највеће светске хитове. 
Главни догађај у Селеушу била је Гулашијада,  која је такође имала такмичарски карактер. Најбољи су награђени, а гости су уживали у врхунској храни. 
Било је лепо бити гост овог викенда и у Владимировцу, и у Селеушу.  Гостили су нас сјајни домаћини, а уживали смо и у незаборавном проводу и фантастичним кулинарским специјалитетима.
 
 
 
 
 
 
sla6
 
sla7
 
sla8
 
sla10
 
sla11
 
sla12
 
sla14
 
sla15
 
sla13
 
sla4
 
sla2
 
sla16
 
sla5

Baner Pecat 211x81