gore

  • slika 3

СЛАДАК ВИКЕНД НА ДЕВОЈАЧКОМ БУНАРУ

s13
"Сладак викенд на Девојачком бунару“ назив је пројекта у оквиру којег је реализован дводневни Сајам викенд дестинација, а који је први пут одржан на територији општине Алибунар.
У суботу, 11. јуна излагачи су представили своју понуду посетиоцима, а у недељу, 12. јуна одржана је конференција под називом „Како повећати атрактивност викенд дестинација", са циљем едукације локалних структура усмерених ка туризму као привредној грани која показује раст у протеклом периоду. 
Пројекат "Сладак викенд на девојачком бунару" финансиран је од стране Европске уније кроз ИПА програм прекограничне сарадње Румунија - Република Србија, а имплементиран је од стране општине Алибунар и организације Еуроланд Банат из Решице (Румунија). Циљ конференције је да се промовише туризам, посебно у региону Баната, Делибатске пешчаре и општине Алибунар, која и газдује најатрактивнијим делом пешчаре.
Учесници скупа су указали нa неопходност сарадње и веће повезаности с локалном самоуправом, са жељом да се истакну предности викенд туризма у ово брзо и скупо време, где Србија види своју велику шансу у региону. Размењене су нове идеје и стара искуства уз добру храни и сјајну музику.
„Сладак викенд на Девојачком бунару“ је заправо  пројекат кроз који промовишемо тзв. викенд дестинације и њихове предности за све љубитеље природе и квалитетног угођаја. На територији наше општине Алибунар, налази се ово прелепо излетиште Девојачки бунар, које заправо представља и најфрекфентнији и најатрактивнији део Делиблатске пешчаре за туристе. Желим да истакнем да је Делиблатска пешчара, као специјални резерват природе, сама по себи врло занимљива дестинација за посетиоце, а чињеница да овде постоје  десетине километара пешчаних стаза за пењање, за шетњу, спортскитерени и отворени базен са термалном водом чине ову дестинацију још атрактивнијом. Туристичку понуду нашег краја обогаћују и бројне туристичке манифестације које се одржавају током целе године:  “Првомајски уранак”, “Сабор пчелара”, “Хајка на банатску лисицу”, и сл. Управо смо се зато и окупили ова два дана, да промовишемо туристичке капацитете, посебно у региону Баната, Делибатске пешчаре и општине Алибунар, и да вам покажемо шта вам можемо понудити и какви домаћини можемо бити“, истакао је председник општине Алибунар, Предраг Белић, приликом отварања манифестације. 
У забавном делу програма наступиле су Фрајле, Државни посао, као и певачке групе из разних крајева Србије. 
Менаџер пројекта је наш познати музичар Антоније Пушић (Рамбо Амадеус).
 
s4
 
s5
 
s6
 
s7
 
s8
 
s9
 
s10
 
s11
 
s12
 
s14
 
s3
 
s2
 
 
 
 

Baner Pecat 211x81