gore

  • slika 3
  • Насловна
  • Новости
  • Наша ученица Наташа Мешић - победница конкурса „Крв живот значи“

Наша ученица Наташа Мешић - победница конкурса „Крв живот значи“

DSCN1011Црвени крст Србије је, по добром обичају, и ове године расписао конкурс на тему „Крв живот значи", са циљем да скрене пажњу на значај и неопходност, али у хуману ноту добровољног давалаштва крви. Најбољим учесницима награде су додељене 20. маја 2016. године. Ове године на конкурсу је учествовало чак 16.267 ученика из 409 основних и 75 средњих школа у Србији. 
 
DSCN1022
У овој невероватној конкуренцији, наша ученица петог разреда ОШ „Душан Јерковић“ из Банатског Карловца, Наташа Мешић, остварила је фантастичан резултат. Наиме, Наташа је освојила првo место у категорији литерарних радова, захваљујући веома дирљивом саставу који је посветила својој мајци. Стручни жири, који је имао задатак да прогласи најбоље ауторе, био је изузетно дирнут искреном животном причом и најдубљим емоцијама које је Наташа сликовито пренела у свој састав, у исто време јасно показујући колико је крв значајна за спас људског живота. 
 
Награда за прво место за све категорије је десетодневно летовање у објекту Црвеног крста Србије у Баошићима, док су остале награде вредна литерарна дела. 
 
Лауреатима, као и присутним гостима обратио се председник Црвеног крста Србије, проф. др Драган Радовановић, који је нагласио важну улогу Црвеног крста и подсетио да наше мало некима значи много чиме је апеловао на све да буду добровољни даваоци крви. 
 
Општина Алибунар искрено честита Наташи на постигнутом успеху.
 
DSCN1017
 
DSCN1025
 

Baner Pecat 211x81