gore

  • slika 3

Општина Алибунар у акцији „Сат за нашу планету“

                                Угасите светла у суботу, 19. марта у 20.30 на сат времена и помозите нашој планети

 

plakat eh2016„Сат за нашу планету“ је глобална акција у коју се укључују појединци, организације, институције и глобалне компаније са заједничком намером да се пошаље снажна порука како је могуће нешто предузети против климатских промена управо тако што ћемо променити своје свакодневне навике за добробит планете и свих нас који на њој живимо.
У данашњици када трошимo године и деценије бавећи се делатностима које изазивају катастрофалне климатске промене, довели смо опстанак планете у питање, а самим тим и животе свих њених становника. Свакодневно гледамо поражавајуће слике великих суша или катастрофалних поплава које сведоче о глобалном загревању и промени климатских услова на планети Земљи. Крајње је време да се покренемо и учинимо нешто што би допренело спасу наше планете.
    Управо то можемо учинити кроз акцију „Сат за нашу планету“ коју и ове године, 19. марта, организује и спроводи Светски фонд за природу. Мисија ове светске организације је да заустави уништавање животне средине и да створи будућност у којој људи живе у складу са природом.


„Сат за нашу планету“ подразумева гашење светла у што већем броју објеката на сат времена, с почетком у 20.30. Уштеда електричне енергије представља један од начина да се допринесе очувању животне средине кроз смањење емисије угљен диоксида и ефекта стаклене баште.
Општина Алибунар одлучила је да се и ове године придружи реализацији акције за заштиту планете. У јавним установама месних заједница, библиотека као и у самој згради oпштине Алибунар, биће угашене све сијалице у наведено време.
Позивамо и вас, грађане општине Алибунар, да се придружите акцији гашења светала на сат времена у циљу рационализације потрошње електричне енергије како би се ублажили негативни ефекти глобалног загревања, у суботу 19. марта 2016. године у 20:30 часова по локалном времену.

Baner Pecat 211x81