gore

  • slika 3

Одржана 93. седница Општинског већа

DSCN2696На 93. седници Општинског већа, која је одржана у понедељак, 07. марта 2016. године  усвојено је неколико аката, међу којима издвајамо најзначајније. 

Утврђени су предлози да се донесу Одлуке о преносу права јавне својине Републике Србије у јавну својину Општине Алибунар на грађевинском земљишту, у грађевинском подручју Банатског Карловца и Владимировца. Пренос земљишта у јавну својину општине Алибунар неопходан је ради привођења земљишта планираној јавној намени, тј. за изградњу и унапређење гробља у оба места, а у складу са важећом планском документацијом.

Размотрен је Извештај о отварању понуда за давање у закуп пословног простора у Јаношику. Општинско веће је овластило ЈП „Дирекција за изградњу и уређење општине Алибунар“ да у име општине закључи одговарајући уговор са најповољнијим понуђачем. DSCN2695

Општинско веће је, такође, прихватило Информацију о подношењу захтева за надокнаду узурпираног земљишта учињеног при извођењу радова на постављању јавне расвете до капеле на румунском гробљу у Алибунару, коју је општини Алибунар доставило ЈП „Дирекција за изградњу и уређење општине Алибунар“. 

На самом крају седнице, Општинско веће размотрило је више предлога и захтева физичких и правних лица са територије општине Алибунар.

93. седницом је председавао Предраг Белић, председник општине Алибунар.

Baner Pecat 211x81