gore

  • slika 3
  • Насловна
  • Новости
  • Општина Алибунар потписала уговор са компанијом WindVision о изградњи 60 км атарских путева

Општина Алибунар потписала уговор са компанијом WindVision о изградњи 60 км атарских путева

IMG 1267 CopyПредседник Општине Алибунар, Предраг Белић и пројект менаџер белгијске компаније WindVision, Лазар Лазендић су у понедељак, 1. фебрауара 2016. године потписали Уговор о финансирању и извођењу радова на изградњи и реконструкцији некатегорисаних путева у обухвату будућих Ветроелектрана Алибунар 1, снаге 99 MW и Алибунар 2, снаге 75 MW.
 
„Реализацијом уговора се планира исходовање свих потребних дозвола, реконструкција и изградња путне мреже атарских путева укупне дужине до готово 60 км, чиме ће се обезбетити транспорт великогабаритне опреме и компоненти ветрогенератора. С друге стране, захваљујући целокупном пројекту, локална заједница добија унутар своје катастарске општине, мрежу уређених, стабилних и асфалтираних атарских путева, које ће користити у циљу ефикасније пољопривредне производње, најпре, а у будућности и лакши приступ и транспорт у међумесном саобраћају“, објаснио је приликом потписивања уговора господин Лазендић. 
 
„Потписивање овог уговора још једном јасно потврђује намеру општине Алибунар да пружа пуну подршку европским компанијама које желе да инвестирају у наш крај. На овај начин уједно стварамо услове за унапређење економског амбијента, не само у општини, већ целом јужнобанатском региону, па и у Војводини. Специфичност сарадње са компанијом WindVision лежи у чињеници да су они своја улагања усмерили у област енергетике из обновљивих извора енергије, што практично представља будућност. Компанија WindVision ће подићи 2 ветроелектране, а претходно ће изградити путеве који ће им омогућити да транспортују своју опрему током реализације пројекта. Након тога атарски путеви остају на коришћење нашим грађанима, тако да можемо рећи да се ради о својеврсној донацији нашој општини. У овом пројекту општина Алибунар има улогу инвеститора на реконструкцији и изградњи атарске путне мреже, а компанија WindVision је главни финансијер“, изјавио је господон Белић, председник општине.
 
Предметни уговор представља само један у низу већ потписаних и реализованих споразума између компаније WindVision и општине Алибунар, којима се отварају врата оваквим капиталним инвестицијама у области енергетике. 
 
 
 
 

Baner Pecat 211x81