gore

  • slika 3

Održana izložba pernatih ljubimaca i kunića u Dobrici

DSCN3790Društvo "Dobrica" već godinama unazad, tradicionalno organizuje izložbu golubova, ukrasne živine i kunića. Ova zanimljiva izložba održana je u periodu od 4. do 6. decembra u Dobrici, a okupila je izlagače iz celog Banata koji su i ovoga puta prikazali najlepše primerke svojih pernatih ljubimaca.
Na izložbi je bilo prisutno 112 izlagača koji su prezentovali oko 486 ptica, oko 100 kokoši i 23 kunića. Zahvaljujući ovim brojkama, organizator je mogao konstatovati da se radi o jednoj od do sada najposećenijih izložbi, kako kada je reč o broju izlagača, tako i kada je reč o broju posetilaca. Stručni žiri izabrao je najkvalitetnije primerke.


DSCN3785Značajnu podršku  u organizaciji ove manifestacije pružila je Opština Alibunar, na čelu sa predsednikom Predragom Belićem, koji je i lično prisustvovao otvaranju.  „Pravo je zadovoljstvo videti veliki broj izlagača na jednom mestu, a još zanimljivije njihove pernate ljubimce i kuniće. Mi smo u ime Opštine odlučili da podržimo ovu tradicionalnu izložbu, koja je vrlo atraktivna i jedinstvena za naš kraj“, izjavio je gospodin Belić.
DSCN3793Društvo „Dobrica“ je svoju prvu izložbu realizovalo u januaru davne 1983. godine. Potom je u jednom periodu nastupilo zatišje, a od 2007. ponovo je aktiviran rad društva. Od tada sa puno uloženog truda i posvećenosti društvo organizuje ove atraktivne izložbe na kojima se mogu videti zaista neobični i jedinstveni primerci ukrasnih peradi.

Baner Pecat 211x81