STEFAN SERATLIĆ IZ LOKAVA JEDAN OD NAJBOLJIH RECITATORA U VOJVODINI

IMG 3061 1600x1200Završna smotra najboljih recitatora Vojvodine pod nazivom „Pesniče naroda mog“ sastavni je deo jedinstvene selekcije za Republičku smotru recitatora, i održana je u Sečnju, od 21. do 23. aprila.


Smotra recitatora je izuzetno složena i masovna manifestacija koja podrazumeva školske, opštinske, regionalne i pokrajinske takmičarske manifestacije, do samog finalnog republičkog takmičenja, koje će se ove godine održati u Valjevu 19. maja. Na pet zonskih smotri – Subotica, Sremska Mitrovica, Čoka, Bač i Kovin plasiralo se 498 recitatora. Na smotrama stručni žiri je odabrao 159 recitatora u 3 starosne kategorije: najmlađi uzrast 1- 4 razred, srednji uzrast 5 – 8. razred i stariji uzrast - srednjoškolci i stariji. Žiri pokrajinske smotre u sastavu: Miodrag Petrović, Katalin Fazekaš, Ana Leskovac, Niku Čobanu, Mihajlo Zazuljak i Katarina Čeliković proglasili su najbolje recitatore Vojvodine i odbrali po 9 recitatora iz svake kategorije, među kojima je i naš Stefan Seratlić, učenik osnovne škole “3.oktobar” iz Lokava.

Samo takmičenje ima za cilj da razvija kod dece osećanja za osnovne etičke i estetičke norme koje sadrži poezija, kultivisanje govornog izraza i razvijanje komunikacijskih veština, ali i negovanje i očuvanje svog maternjeg jezika kao osnovnog obeležja nacionalnog identiteta i negovanje kulture govora i javnog scenskog nastupa, što je sve Stefan Seratlić na ovom takmičenju i pokazao. Pred njim je sledeći krug takmičenja, a u naše i ime sugrađana opštine Alibunar želimo mu puno sreće na republičkom takmičenju!

 

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81