DAN OPŠTINSKE BIBLIOTEKE „VUK KARADŽIĆ“ U ALIBUNARU

DSCN1718 1600x1200Opštinska biblioteka „Vuk Karadžić“ iz Alibunara predstavlja jednu od najuglednijih i najznačajnih kulturnih institucija. Povodom obeležavanja Dana Opštinske biblioteke, kao i prethodnih godina, uz saradnju sa Opštinom Alibunar i Centrom za kulturu opštine Alibunar, priredila je prigodan program uz gosta večeri Nenada Jankovića, alias dr Nele Karajlić.
Prisutne poklonike knjiga i goste, među kojima su bili predsednik Opštine Alibunar - Predrag Belić i predsednik SO Alibunar, Siniša Gavrančić, pozdravila je direktorka biblioteke LJiljana Ranković. „Biblioteka „Vuk Karadžić“ pored njene osnovne delatnosti nastoji da čuva, izlaže i publikuje istorijsku i kulturnu baštinu, vrednosti koje temelje naš identitet i neguje tradiciju duhovnosti multietične sredine u kojoj živimo. Izuzetno mi je zadovoljstvo kad vidim da je sala ispunjena do poslednjeg mesta, želim svima da se zahvalim, a posebno pozdravim našeg gosta, gospodina Nenada Jankovića koji se odazvao pozivu da prisustvuje i predstavi njegovu knjigu „Fajront u Sarajevu“, istakla je direktorka biblioteke.
 
DSCN1856 1600x1200
 
Prisutne je pozdravio i gost svečanosti dr Nele Karajlić - jugoslovenski i srpski rok-muzičar, kompozitor, glumac, pisac i režiser. Rođen je i živeo u Sarajevu, a u aprilu 1992. godine usled rata u Bosni i Hercegovini, izbegao je u Beograd što je bio jedan od glavnih razloga za nastanak knjige „Fajront u Sarajevu“. „Želim sve da vas pozdravim. Nisam očekivao ovoliku posećenost i kad vas vidim, mogu samo da kažem da sam srećan što sam ovde, među nasmejanim i dobrim ljudima sa ogromnom energijom.“ istakao je dr Nele Karajlić i nastavio: „Knjiga „Fajront u Sarajevu“ je teško, pomalo bolno i nostalgično podsećanje na moje uspomene na taj grad koje su ga učinile toliko posebnim. To je bio najomiljeniji grad u bivšoj Jugoslaviji i simbol za magične osamdesete, koje su verovatno najzlatnije doba jugoslovenske kulturne i muzičke scene koje pamtimo. U njoj sam na moj način opisao sva moja znanja i saznanja šta i zašto se desilo u periodu od rata u Bosni sa željom  da podstaknem ljude da se ovo nikad više ne ponovi.“
 
DSCN1766 1600x1200
 
Bogat i raznovrsan program otvorili su učenici baletske škole „Dimitrije Parlić“ iz Pančeva. Ognjen Inđić, mladi i talentovani solista, otpevao je dve pesme, a oduševljena publika je nastavila da uživa u programu koji su priredili đaci iz osnovnih škola naše opštine, Velimir Tošić imitator i stand-up komičar i Nikolovski Anđela, mlada pesnikinja.
 
DSCN1737 1600x1200
 
DSCN1760 1600x1200
 
DSCN1833 1600x1200
 
 
 
 

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81