Унапређење безбедности саобраћаја на дневном реду седнице Општинског већа

DSCN6829 1600x1200У уторак, 7. марта одржана је 25. седница Општинског већа, којом је председавао Предраг Белић, председник Општине Алибунар.  
Након усвајања записника са претходне седнице, утврђен је предлог Одлуке о давању сагласности на финансирање и извођење радова на непокретној имовини у својини општине Алибунар. По речима известиоца, Зорана Паровића из Одељења за инспекцијске послове, грађевинарство и урбанизам, овом одлуком се даје сагласност финансијерима комплекса Ветроелектране Алибунар 1 и 2 - WindVision Windfarm-у А и Б да могу да врше финансирање и извођење радова на парцелама које се налазе у својини општине Алибунар, а које представљају део технолошке целине комплекса. Ради се о три парцеле у Новом Козјаку и једној парцели у Селеушу. Ове парцеле ће се користити за потребе изградње ветропарка и редовног одржавања ветрогенератора у току рада ветропарка. 
 
DSCN6834 1600x1200
 
На предлог Општинског савета за безбедност саобраћаја, већници су донели и Програм коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима у 2017. години на подручју општине Алибунар. По речима Саше Цветковића, начелника за урбанизам, комунално-стамбене послове и заштиту животне средине, предложеним програмом се планира утрошак средстава у циљу унапређења безбедности саобраћаја на путевима и то за: унапређење и поправљање соабраћајне инфраструктуре; за превентивно-промотивне активности из области безбедности саобраћаја; за унапређење саобраћајног васпитања и образовања, као и за научно-истраживачки рад у овој  области. 
На самом крају седнице, Општинско веће је размотрило и неколико појединачних захтева грађана са подручја Општине Алибунар, којима је неопходна подршка.
 
DSCN6824 1600x1200
 
DSCN6831 1600x1200

Штампа

FaLang translation system by Faboba