gore

 • slika 3
 • ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ ЕЛИЦИО
 • ЗАХВАЛНОСТ НА ИСКАЗАНОЈ ХУМАНОСТИ
 • НАГРАДА СПОРТИСТИМА ЗА УСПЕШНУ 2020. ГОДИНУ
 • СРЕЋНИ БОЖИЋНИ И НОВОГОДИШЊИ ПРАЗНИЦИ
 • АПЕЛ ГРАЂАНИМА У ЦИЉУ ОЧУВАЊА КАПАЦИТЕТА ДОМА ЗДРАВЉА
 • ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ ЕЛИЦИО

  ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ ЕЛИЦИО

  Представници компаније Елицио посетили су, заједно са председницом општине Алибунар Зораном Братић, Основну школу “Душан Јерковић” у Банатском Карловцу. Захваљујући донацији компаније Елицио од приблизно 2,2 милиона динара,

  Више..

 • ЗАХВАЛНОСТ НА ИСКАЗАНОЈ ХУМАНОСТИ

  ЗАХВАЛНОСТ НА ИСКАЗАНОЈ ХУМАНОСТИ

  Као знак пажње и изузетне захвалности према онима који су поднели највећи терет пандемије, а то су запослени у дому здравља Алибунар, председница општине Алибунар, Зорана Братић је заједно са својим сарадницима уручила овим храбрим људима захвалнице и симболичне новчане награде.

  Више..

 • НАГРАДА СПОРТИСТИМА ЗА УСПЕШНУ 2020. ГОДИНУ

  НАГРАДА СПОРТИСТИМА ЗА УСПЕШНУ 2020. ГОДИНУ

  У знак захвалности према младим спортистима који су нашу општину учинили поносном, председница општине, Зорана Братић је уручила захвалнице за изузетне спортске резултате остварене у 2020. години и симболичне новчане награде кадеткињама стонотенисерског клуба „Рапид“ из Николинаца и каратистима клуба „Владимировац“ .

  Више..

 • СРЕЋНИ БОЖИЋНИ И НОВОГОДИШЊИ ПРАЗНИЦИ

  СРЕЋНИ БОЖИЋНИ И НОВОГОДИШЊИ ПРАЗНИЦИ

  Свим грађанима општине Алибунар срећни божићни и новогодишњи празници! Председница општине Алибунар Зорана Братић
 • АПЕЛ ГРАЂАНИМА У ЦИЉУ ОЧУВАЊА КАПАЦИТЕТА ДОМА ЗДРАВЉА

  АПЕЛ ГРАЂАНИМА У ЦИЉУ ОЧУВАЊА КАПАЦИТЕТА ДОМА ЗДРАВЉА

  Због свакодневног повећања броја оболелих на територији општине Алибунар и све већег притиска на здравствени систем, локална самоуправа предузима све како би помогла Дому здравља „Алибунар“ да пружа адекватну здравствену заштиту свим грађанима општине Алибунар. Трудимо се да побољшамо услове рада у овој установи кроз финансирање набавке опреме, зарада одређеног броја запослених и на све друге начине, рекла је председница Општине Алибунар Зорана Братић.
ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ ЕЛИЦИО

ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ ЕЛИЦИО

ЗАХВАЛНОСТ НА ИСКАЗАНОЈ ХУМАНОСТИ

ЗАХВАЛНОСТ НА ИСКАЗАНОЈ ХУМАНОСТИ

НАГРАДА СПОРТИСТИМА ЗА УСПЕШНУ 2020. ГОДИНУ

НАГРАДА СПОРТИСТИМА ЗА УСПЕШНУ 2020. ГОДИНУ

СРЕЋНИ БОЖИЋНИ И НОВОГОДИШЊИ ПРАЗНИЦИ

СРЕЋНИ БОЖИЋНИ И НОВОГОДИШЊИ ПРАЗНИЦИ

АПЕЛ ГРАЂАНИМА У ЦИЉУ ОЧУВАЊА КАПАЦИТЕТА ДОМА ЗДРАВЉА

АПЕЛ ГРАЂАНИМА У ЦИЉУ ОЧУВАЊА КАПАЦИТЕТА ДОМА ЗДРАВЉА

Заједно до победе над пандемијом - пријави се за вакцину

Slika 3Заједно до победе над пандемијом! Процес имунизације одвија се добрим темпом. Наши тимови за имунизацију раде пуним капацитетом како би се испоштовали сви пацијенти који су за имунизацију заинтересовани. Само заједно, здружених снага можемо успети у овој мисији и зауставити овај вирус који нам је променио животе. Локална самоуправа препознала је потребе Дома здравља Алибунар и донирала им је додатну рачунарску опрему и на тај начин покушава да помогне унапређењу спровођења процеса имунизације који је у овом тренутку од виталног значаја за нашу оштину. 

Штампа Ел. пошта

Донација компаније Елицио

Elicio AlibunarПредставници компаније Елицио посетили су, заједно са председницом општине Алибунар Зораном Братић, Основну школу “Душан Јерковић” у Банатском Карловцу. Захваљујући донацији компаније Елицио од приблизно 2,2 милиона динара, ђаци ове школе током ове хладне зиме имају грејање. Менаџер за Србију компаније Елицио Кристоф Болс изразио је задовољство зато што је компанија допринела да ђаци друго полугодиште започну у топлим уционицама:  “ Као што је познато компанија Елицио се обавезала да ће два посто свог профита од ветропарка Алибунар давати општини за пројекте од користи свим грађанима. Захваљујемо председници и менаџменту општине што су препознали проблем и наша средства усмерили за потребе најмлађих. Задовољни смо како су радови изведени, као и што смо од директора школе чули да је температура на оптималном нивоу- рекао је Кристоф Болс. Председница општине Зорана Братић изразила је задовољство због успешног завршеног посла и захвалила још једном компанији Елицио на донацији и друштвено одговорном пословању.

Штампа Ел. пошта

Малишани са осмехом на лицу

Paketici 1Празнични период је ужурбан и пун еуфорије, а магичним га чине тренуци у којима дарујемо своје најмлађе. Општина Алибунар, у сарадњи са месним заједницама, и ове године традиционално организује доделу бесплатних новогодишњих пакетића упркос епидемији корона вируса. Иако је због епидемије ограничен број људи и забрањено организовање скупова,Општина Алибунар је нашла начин да се и ове године наши малишани обрадују. У сарадњи са основним школама прикупљени су спискови деце до петог разреда и тако је обезбеђено 1500 пакетића. Дана 18.01.2021. године када се деца враћају са распуста у својим клупама биће дочекана са пакетићима. Традиционалне новогодишње манифестације неће бити, а уз поштовање свих епидемиолошких мера пакетићи су уручени деци и родитељима чија деца нису била у могућности да дођу у школу.

Paketici 2

Штампа Ел. пошта

Млади амбасадор тамбуре

Текст објављен на сајту Председника Републике Србије

https://www.predsednik.rs/pres-centar/najbolje-iz-srbije/mladi-ambasador-tambure

Објављено дана: 15.01.2021. године

Приступљено дана: 16.01.2021. године

 

Добитник многобројних награда и признања Дамир Прањковић из Алибунара својим радом жели да сврста тамбуру у исти ранг са другим инструментима и покаже да се на њој могу свирати сви музички жанрови

Дамир Прањковић рођен је 2002. године у Алибунару. Тамбуру је почео да свира са 11 година, а у 12. години наставља своје музичко образовање у Музичкој школи „Јован Бандур” у Панчеву. Завршио је средњу музичку школу у класи проф. Љиљане Марјановић и Александре Јовић. Прошле године је уписао Музичку академију у Новом Саду, смер – музичка педагогија. Добитник је Вукове дипломе за успешно завршену основну школу, а исти успех (5,00) остварио је у средњој школи, где је био ђак генерације.

Damir 1

Учествовао је и освајао прве награде као солиста на Фестивалу војвођанске тамбуре почевши од 2014. па све до 2020. године када је и проглашен лауреатом фестивала. Добитник јe многобројних награда и признања. Прве награде, са максималних 100 поена Дамир је освајао на Републичком фестивалу музичких и балетских школа Србије 2016. и на 14. Фестивалу војвођанске тамбуре 2017. године. Прву награду и звање лауреата Дамир је добио на Републичком такмичењу ученика основних и средњих музичких школа 2017. године. На првом међународном такмичењу „Макса Попов“, одржаном у Панчеву марта 2020. године, осваја прву награду - лауреат (100 поена). Прањковић је учествовао и на Фестивалу румунског фолклора Војводине у Бегејцима, где је 2017. године освојио специјалну награду жирија. За остварене резултате и изузетна достигнућа у области музике награђен је и дипломом АП Војводине 2018. године, учествовао је на Међународном тамбурашком такмичењу 2019. године у Суботици и освојио две прве награде, у класичној (98.33) и у фолклорној (99) категорији. На истом такмичењу је ушао у најужи избор за Grand prix, где се нашао раме уз раме са студетнима тамбуре. Дамир је 2019. наступао и на међународном Фестивалу словенске музике у Београду и освојио другу награду (93.00). Јуна 2018. године Дамир је полагао аудицију код академика Ивана Јевтића, а одржао је први солистички концерт на тамбури априла 2019. године у Галерији Српске академије наука и уметности.
Дамир Прањковић је концертмајстор тамбурашког оркестра „Невен”, под диригентском палицом Михајла Јовића. Активан је члан у Црквено-градском хору и у оркестру Центра за културу општине Алибунар. Члан је и Европског омладинског тамбурашког оркестра са којим наступа у земљи и иностранству.
Дамир је одличан ученик, истакнути солиста и такмичар, али и добар друг и велики узор млађим тамбурашима. Он сматра да му је поред талента напоран рад био пресудан. Његов таленат је први препознао професор Тодор Петровић, који га је и уписао у музичку школу. У даљем школовању су му много помогле Кристина Крстић и Кристина Матијашевић, које су му биле корепетитори на клавиру.
Damir 2
Локална самоуправа општине Алибунар је препознала Дамиров таленат и помогла му у куповини новог инструмента. Пре четири године је добио тамбуру, а прошле године и клавир. Његова жеља је да сврста тамбуру у исти ранг са другим инструментима и да покаже да се на тамбури могу свирати сви музички жанрови. Музика је за њега и професија и хоби. У галерији у САНУ је био први извођач на тамбури. Однедавно је члан инструменталног дуа, где са Николом Јездићем свира хитове поп и рок музике.
 
Због постигнутих резултата Дамир се може сматрати младим амбасадором тамбуре.

Штампа Ел. пошта

ОПШТИ ПОЗИВ ЗА УВОЂЕЊЕ У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ СВА ЛИЦА МУШКОГ ПОЛА, ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, РОЂЕНА 2003. ГОДИНЕ И СТАРИЈИХ ГОДИШТА (РОЂЕНИ 1991 – 2002) КОЈИ ИЗ ОДРЕЂЕНИХ РАЗЛОГА НИСУ УВЕДЕНИ У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ

„НА ОСНОВУ ЧЛАНА 15. ЗАКОНА О ВОЈНОЈ, РАДНОЈ И МАТЕРИЈАЛНОЈ ОБАВЕЗИ (Сл. Гласник Републике Србије бр. 88/09, 95/10 и 36/18) И ЧЛАНА 4. СТАВ 3. УРЕДБЕ О НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ИЗВРШАВАЊА ВОЈНЕ, РАДНЕ И МАТЕРИЈАЛНЕ ОБАВЕЗЕ (Сл. Гласник РС бр.100/11), ПОЗИВАМО СВА ЛИЦА МУШКОГ ПОЛА, ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, РОЂЕНА 2003. ГОДИНЕ И СТАРИЈИХ ГОДИШТА (РОЂЕНИ 1991 – 2002) КОЈИ ИЗ ОДРЕЂЕНИХ РАЗЛОГА НИСУ УВЕДЕНИ У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ, ДА СЕ ЈАВЕ У ЦЕНТАР МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ЗА ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ ПАНЧЕВО ИЛИ У КАНЦЕЛАРИЈУ ЦЕНТРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ЈУЖНОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА, РАДИ УВОЂЕЊА У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ.

УВОЂЕЊЕ У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ ВРШИЋЕ СЕ СВАКОГ РАДНОГ ДАНА У ПЕРИОДУ ОД 18.01.2021.ГОДИНЕ ДО 28.02.2021.ГОДИНЕ, У ВРЕМЕНУ :

- ПАНЧЕВО: ОД 09,00 до 15,00 ЧАСОВА; УЛИЦА МИЛОША ОБРЕНОВИЋА БРОЈ 1, 4.СПРАТ, СОБА БРОЈ 10;

- ВРШАЦ: ОД 09,00 до 15,00 ЧАСОВА; УЛИЦА СВЕТОСАВСКИ ТРГ БРОЈ 10; ВРШАЦ

РЕГРУТ КОЈИ СЕ УВОДИ У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ ТРЕБА ДА ПОНЕСЕ ЛИЧНУ КАРТУ. УКОЛИКО ЈЕ НЕ ПОСЕДУЈЕ НА УВИД ПОНЕТИ ДРУГУ ЈАВНУ ИСПРАВУ ИЗ КОЈЕ СЕ МОЖЕ УТВРДИТИ ИДЕНТИТЕТ, А У ИНОСТРАНСТВУ – ВАЖЕЋУ ПУТНУ ИСПРАВУ.

РЕГРУТИ КОЈИ БОРАВЕ У ИНОСТРАНСТВУ ДУЖНИ СУ ДА СЕ, РАДИ УВОЂЕЊА У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ, ЈАВЕ НАДЛЕЖНОМ ДИПЛОМАТСКО-КОНЗУЛАРНОМ ПРЕДСТАВНИШТВУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.

Телефон за контакт и питања: 013/319-759;

Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Штампа Ел. пошта

Захвалност на исказаној хуманости

Dom zdravljaКао знак пажње и изузетне захвалности према онима који су поднели највећи терет пандемије, а то су запослени у дому здравља Алибунар, председница општине Алибунар, Зорана Братић је заједно са својим сарадницима уручила овим храбрим људима захвалнице и симболичне новчане награде.

Dr Dinka zahvalnica

 

Том приликом посебно се захвалила др Динки Кожокар Даждеа за изузетну стручност, посвећеност и професионалност коју и сам овај хумани позив носи у себи. Истакнуто је да су запослени у здравству велику тежину овог кризног времена понели на својим леђима и самим тим показали нам колику величину човечности су спремни да несебично дарују својим суграђанима. Општина Алибунар ће наставити да цени њихов труд и залагање и настојаће да дому здравља пружи максималну подршку и помоћ. Уз честитке за предстојеће новогодишње празнике председница општине је новоизабраном директору Дома здравља Алибунар, др Миленку Ратковићу пожелела пуно успеха у даљем раду.

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81