gore

 • Baner Optina Alibunar
 • ОДРЖАНА ЈЕ ИНФОРМАТИВНА РАДИОНИЦА НА ТЕМУ „ХРАНИТЕЉСТВО ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА“
 • СРЕЋАН БОЖИЋ
 • ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА
 • ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈЕГ ИГРАЛИШТА У АЛИБУНАРУ
 • ПРИЗНАЊЕ ОПШТИНИ АЛИБУНАР НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У НОВОМ САДУ
 • ДОМ ЗДРАВЉА АЛИБУНАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ДВА НОВА ВОЗИЛА
 • ОДРЖАНА ЈЕ ИНФОРМАТИВНА РАДИОНИЦА НА ТЕМУ „ХРАНИТЕЉСТВО ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА“

  ОДРЖАНА ЈЕ ИНФОРМАТИВНА РАДИОНИЦА НА ТЕМУ „ХРАНИТЕЉСТВО ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА“

  У циљу формирања мреже хранитељских породица на територији наше општине, данас је у просторијама Центра за социјални рад Алибунар, уз поштовање свих епидемиолошких мера одржана информативна радионица на тему „Хранитељство за одрасла и старија лица“ заинтересованим грађанима.
 • СРЕЋАН БОЖИЋ

  СРЕЋАН БОЖИЋ

  Божић је најсветији хришћански празник који нас учи најузвишенијим хришћанским врлинама попут праштања, племенитости и одмерености које вековима остављамо у аманет генерацијама. У име Општине Алибунар честитам свим верницима који празнују по јулијанском календару најрадоснији хришћански празник, Бадњи дан и Божић у жељи да га проведу у благостању и добром здрављу у друштву своје породице. Мир божији Христос се роди!
 • ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

  ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

  У општини Алибунар данас је потписано 140 уговора из Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Алибунар за 2021. годину на које је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије дало сагласност. Уговори које су потписали били су на основу конкурса:

  Више..

 • ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈЕГ ИГРАЛИШТА У АЛИБУНАРУ

  ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈЕГ ИГРАЛИШТА У АЛИБУНАРУ

  Алибунар је треће место у нашој општини које је добило опремљено дечије игралиште. Средстава за изградњу обезбеђена су из буџета Општине Алибунар и донације компаније "Elicio Wind". Мисија наше општине јесте безбрижно и срећно детињство наших најмлађих суграђана, а на овај начин показујемо са колико посвећености се локална самоуправа залаже да то и оствари

  Више..

 • ПРИЗНАЊЕ ОПШТИНИ АЛИБУНАР НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У НОВОМ САДУ

  ПРИЗНАЊЕ ОПШТИНИ АЛИБУНАР НА САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У НОВОМ САДУ

  На 88. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду Општини Алибунар је додељено признање за предвиђене подстицаје развоју агробизниса на својој територији у току 2021. године.

  Више..

 • ДОМ ЗДРАВЉА АЛИБУНАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ДВА НОВА ВОЗИЛА

  ДОМ ЗДРАВЉА АЛИБУНАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ДВА НОВА ВОЗИЛА

  У име Покрајинске владе, председник Владе Игор Мировић уручио је здравственим установама на територији Аутономне покрајине Војводине кључеве за укупно 32 нова санитетска, дијализна и путничка возила за патронажу са пратећом опремом. Овом свечаном чину присуствовао је и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.

  Више..

ОДРЖАНА ЈЕ ИНФОРМАТИВНА РАДИОНИЦА НА ТЕМУ „ХРАНИТЕЉСТВО ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА“

ОДРЖАНА ЈЕ ИНФОРМАТИВНА РАДИОНИЦА НА ТЕМУ „ХРАНИТЕЉСТВО ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА“

СРЕЋАН БОЖИЋ

СРЕЋАН БОЖИЋ

ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

ДОМ ЗДРАВЉА АЛИБУНАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ДВА НОВА ВОЗИЛА

ДОМ ЗДРАВЉА АЛИБУНАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ДВА НОВА ВОЗИЛА

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈИХ ИГРАЛИШТА У СЕЛЕУШУ И ВЛАДИМИРОВЦУ

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈИХ ИГРАЛИШТА У СЕЛЕУШУ И ВЛАДИМИРОВЦУ

ЛЕТЊА ШКОЛА ПЛИВАЊА

ЛЕТЊА ШКОЛА ПЛИВАЊА

ОБАВЕШТЕЊЕ

Када је ЈЕМСТВО средство обезбеђења Уговора о закупу потребно је доставити:

1. 4 примерка уговора о јемству – САЧИЊАВА КОМИСИЈА

2. 2 меничне изјаве – САЧИЊАВА КОМИСИЈА

3. меница (потпис и печат на меници морају да буду исти као и на картону депонованих потписа и исти не смеју да прелазе зелени део менице),

4. захтев за регистрацију менице (на захтеву не сме да стоји износ на који меница гласи; потпис и печат на захтеву мора да буде исти као и на меници),

5. картон депонованих потписа (не сме да буде старији од месец дана од дана достављања истог Управи). Лице које потписује меницу мора да има назначено на картону депонованих потписа да одговара самостално и неограничено. Уколико меницу потписују лица које одговарају ограничено, потребно је да меница има бар два потписника)

6. ОП образац (потпис лица који потписује меницу мора да се нађе и на ОП обрасцу, с тим да је потребно да се исто потпише на наведеном обрасцу као и на меници)

7. БОН-КС (извештај о стању обртне имовине треба да буде најкасније из претходне године од године у којој се потписује уговор). Износ закупнине за коју јемац јемчи мора да буде најмање 10 пута мањи од обртне имовине јемца. Уколико јемац јемчи за више закупаца потребно је да збир закупнине по основу свих уговора за које јемчи буде 10 пута мањи од обртне имовине јемца. Потребно је да се наведени БОН-КС извештај доставља у оригиналу или у овереној фотокопији.

8. Извод из АПР-а не старији од 6 месеци

Напомена:

Уколико је закупац правно лице, исто не може да буде повезано лице са јемцем. Такође, уколико је закупац физичко лице које је власник правног лица, исто му не може бити јемац.

Исто тако рачун јемца не сме да буде у блокади.

Напомињем да када су два правна лица у питању (закупац и јемац) потребно је да и закупац има меничну изјаву, картон депонованих потписа, захтев за регистрацију менице и меницу.

Штампа Ел. пошта

ТРЕТИРАЊЕ КРПЕЉА И ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

Општина Алибунар и ове године у свим насељеним местима спроводи акцију третирања крпеља на следећим јавним зеленим површинама: паркови, школска дворишта и површине око школа, дечија игралишта и гробља.
Третирање се врши хемијским третманом - уређајима са земље са препаратима који су регистровани у Републици Србији за примену у јавној хигијени а који нису токсични за здравље људи, животиња и животну средину.   
Период третирања крпеља је 29. април 2022.године, а уколико временски услови не дозвољавају термин третирања се помера за наредни погодан период.
 
У месецу мај 2022.године вршиће се и ларвицидни третман комараца са земље биоцидним препаратима који су такође регистровани у Републици Србији за примену у јавној хигијени. Третирају се локације  у којима се задржава вода као: канали, површине око јавних чесми, базени, вештачка језера и слично, а сходно конкурсној документацији јавне набавке. 
 
Третирање крпеља и ларви комараца на територији општине Алибунар врши овлашћено правно лице по спроведеној јавној набавци – ЕКО САН ПЛУС Београд.

Штампа Ел. пошта

ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР ЧЕСТИТА УСКРС ВЕРНИЦИМА КОЈИ ПРАЗНУЈУ ПО ЈУЛИЈАНСКОМ КАЛЕНДАРУ

IMG c95428643c6e27c0a7d3e5537e9d09f4 V"Ускрс је најрадоснији хришћански празник врлина попут слоге, јединства, праштања и наде која се поново рађа, које треба да негујемо у свакодневном животу.
Пред нама је велики задатак да чувамо духовност, обичаје, светиње и преносимо их као највеће благо с генерације на генерацију. Најбољи начин да у томе успемо је кроз међусобно поштовање, солидарност и подршку уз превазилажење свих разлика међу нама, које не треба да посматрамо као недостатак већ као потенцијал.
 Наша општина  је благословена једном мултиетничком цртом која је чини јединственом на oвим просторима," поручила је председница Општине Алибунар, Зорана Братић.
Свим верницима који Ускрс празнују по јулијанском календару, Општина Алибунар овим путем честита највећи хришћански празник.
Христос воскресе!
Срећан Ускрс!

Штампа Ел. пошта

АПЕЛ ГРАЂАНИМА У ЦИЉУ СПРЕЧАВАЊА ПОЖАРА НА ОТВОРЕНОМ

Због великог броја пожара на отвореном простору и шумским комплексима изазваним између осталог и нехатним и намерним радњама појединаца или НН лица, Општина Алибунар  апелује на грађане да никако на отвореном не пале остатке стрних усева, биљне жетвене остатке и смеће на отвореном простору.

Настави са читањем

Штампа Ел. пошта

ДОНАЦИЈА КОНТЕЈНЕРА ОД СТРАНЕ МИНИСТАРСТВА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

 
IMG 20220418 114720Општини Алибунар је по склопљеном уговору о давању опреме за сакупљање и рециклажу отпада са Министарством за заштиту животне средине донирано 7 пластичних контејнера од 1100 литара за потребе унапређења животне средине.
 
Контејнери ће се по потреби распоредити у насељима Општине Алибунар како у циљу допуне или замене дотрајалих контејнера на постојећим локацијама или поставити на новим.
 
Уједно, моле се грађани да се према наведеној опреми односе са пажњом доброг домаћина, да не бацају врео пепео / жар као и грађевински и животињски отпад.

Штампа Ел. пошта

ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР ЧЕСТИТА УСКРС СВИМ ВЕРНИЦИМА КОЈИ ПРАЗНУЈУ ПО ГРЕГОРИЈАНСКОМ КАЛЕНДАРУ

"IMG c9c7eb72c351d4858ad4ce1c90b1fcfc VПразнични дани су време које тежимо провести у друштву својих најближих негујући традицију и обичаје у благостању и хармонији.
Васкрс као један од највећих хришћанских празника подсећа нас колико је Исус Христос био велики када је жртвовао себе да би искупио цело човечанство, а заузврат даровано му је право на вечност.
Општина Алибунар јесте мала општина, али своје богатство крије управо у мултиетничкој структури. Наше разлике су те које морају да нас уједине и увеличају наше сличности из којих ћемо бити охрабрење и подршка једни другима.
Свим верницима који празнују по грегоријанском календару желим да Ускрс проведу уз своје најмилије у породичној срећи, хармонији, здрављу и управо ту пронађу унутрашњи мир и снагу да свакога дана буду бољи људи."

Срећан Ускрс!

Председница општине
Зорана Братић

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81