gore

  • Baner Optina Alibunar

САВЕТ ЗА МЛАДЕ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР ДАНАШЊОМ ПОСЕТОМ ИЗМАМИО ОСМЕХЕ НАЈСТАРИЈИХ СУГРАЂАНКИ

Zorana 8 m 3Савет за младе Општине Алибунар, је данас у друштву председнице општине Зоране Братић и члана општинског већа, Жељка Радовановића, поводом Осмог марта посетио дом за стара лица " Национални дом" у Владимировцу.

 

Ова посета обрадовала је многе наше старије суграђане, а посебно припаднице лепшег пола којима су том приликом уручени симболични поклони које је са пуно љубави припремио Савет. Како се дом за стара лица већ годину дана налази у Ковид систему, како би се спречило ширење Корона вируса, те су посете ограничне, ово је било посебно изненађење за кориснике овог дома и гест који је показао да општина са пуном пажњом брине о свакој групацији својих суграђана.

 

За нашу заједницу је од изузетне важности да градимо систем поштовања према нашим старијим суграђанима који су нам у наследство оставили многе духовне благодети. Посебну улогу у томе имале су жене које су данас наше мајке или баке и које су нам несебично даривале пре свега своје време како би израсли у људе какви јесмо.

 

Наклоност и пажњу им не смемо поклањати само Осмог марта већ свакога дана подсећајући наше друштво на значај жене у њему и колико оне одрицања од себе дају како би изградиле здраву породицу, али и саму заједницу у којој живе.

 

Општина Алибунар ће настојати да у својим активностима максимално подржи оснаживање жена указујући на њихов учинак у заједници како би оне успеле да остваре пун потенцијал у свим друштвеним сегментима.

Zorana 8 m 2

Baner Pecat 211x81