gore

  • slika 3

„ПОКАЖИ ШТА ЗНАШ“ У БАНАТСКОМ КАРЛОВЦУ

naslovnapokaziУ четвртак 14. марта 2019. године, у спортсткој сали у Банатском Карловцу успешно је одржана прва по реду манифестација „Покажи шта знаш“, која је окупила основне школе из целе општине. Уз песму, игру, различите вештине и таленте, основци су се публици представили са више од двадесет тачака, приредивши својеврстан спектакл.

Програм су отворили директор ОШ „Душан Јерковић“ Банатски Карловац Душан Богдановић и начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар, након чега је уследила прва тачка ученика основне школе из Банатског Карловца, који су хорским певањем извели нумеру „Земља“ чувене рок групе ЕКВ, а потом су се низале и остале тачке. Балет, мексички и модеран плес, буњевачке и румунске игре, ритмичка гимнастика, соло и хорско певање, хармоника, карате, све се то могло видети и чути синоћ у Банатском Карловцу. Наставници и ученици основних школа из Банатског Карловца, Алибунара, Николинаца, Владимировца, Јаношика, Локава, Иланџе, Добрице, као и из Балетске школе „Димитрије Парлић“ одељења из Алибунара и Карате клуба „Нуките“ из Банатског Карловца“, допринели су да манифестација буде више него садржајна и занимљива.

Важно је поменути и да је прикупљањем пластичних чепова намењених рециклажи за ортопедска помагала особама са инвалидитетом, организованом радионицом за рециклажни материјал и сукњицама од пластичних кеса које су девојчице из Банатског Карловца носиле на подијуму, приредба имала и хуманитарни карактер. Поред тога, Слађана Прокић из Панчева, представила је хуманитарну акцију намењену превремено рођеној деци прављењем хоботница-чаробница, које подсећајући на пупчану врпцу, смирују бебе док су у инкубатору. Такође, чланице Креативног удружења жена „Карловчанке“ приредиле су изложбу својих ручних радова под слоганом „Подржи живот да нас буде више“.

Уз подршку локалне самоуправе, заслуге за сјајан догађај у Банатском Карловцу припадају и Туристичкој организацији општине Алибунар, Дому културе „Добрица Милутиновић“ Банатски Карловац, Спортском савезу општине Алибунар, Вртићу „Полетарац“ из Банатског Карловца, Креативном удружењу жена „Карловчанка“, као и локалним предузетницима.

Чланови колектива Основне школе „Душан Јерковић“ из Банатског Карловца, показали су иницијативу и креативност кроз спремност и труд да организацијом овог велелепног догађаја намењеног деци и младима, дају свој несебичан допринос друштвеном и културном животу Банатског Карловца, и уз то се показали као одлични организатори и домаћини, те заслужују све честитке за успешно спроведен велики сурет основних школа под називом „Покажи шта знаш“, који несумњиво, заслужује да прерасте у традицију.

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 91.jpg

Baner Pecat 211x81