gore

  • Baner Optina Alibunar

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА У АЛИБУНАРУ И ВЛАДИМИРОВЦУ

IMG 0e20213b84b4057ce870f9334eade87d VУ среду 03. октобра 2018. године у Владимировцу и Алибунару свечано је обележен Дан ослобођења од фашизма у Другом светском рату. Уз присуство Војске Републике Србије, челнике општине Алибунар,грађане и ђаке, положени су венци на споменике посвећене жртвама страдалим у борби за ослобођење.

У Владимировцу венци су положени на споменик подигнут палим Красноармејцима и Партизанима за ослобођење Владимировца.У Алибунару венци су положени на спомен-чесми у парку посвећеној жртвама палим у борби против фашизма. Полагање венаца у оба места испратио је црквено-градски хор „Света три јерарха“ из Алибунара са химном Републике Србије „Боже правде“.

Присутнима се обратио председник Општине Алибунар господин Душан Дакић који је подсетио на све жртве које су својим животима платиле слободу и мир нашег народа, на савезнике, нашу војску и добровољце којима дугујемо вечну захвалност и сећање. Ђаци основних школа „1. мај“ у Владимировцу и „Братство и јединство“ у Алибунару спремили су пригодне рецитације а дечији хор химну Републике Србије и песму „Тамо далеко“.

На овај начин обележена је 74. годишњица од ослобођења Алибунара и Владимировца од фашистичког режима у Другом светском рату и сећање на све жртве које су дале своје животе за нашу слободу. Слава им и хвала!

Baner Pecat 211x81