gore

  • slika 3

ОБАВЕШТЕЊЕ

Информације о порезу на имовину и другим изворним јавним приходима су од 1. јануара доступне на „клик“ грађанима, привреди и држави преко Јединственог информативног система локалне пореске администрације (https:/lpa.gov.rs).

Централизацијом података 145 локалних пореских администрација, грађанима и привреди омогућава да на порталу Јединственог информационог система ЛПА виде све своје пореске обавезе на територији Републике Србије, као и да електронским путем поднесу пријаву за утврђивање пореза на имовину.

Погодност електронског подношења пријаве за утврђивање пореза на имовину ће нарочито значити правним лицима који морају сваке године да понављају овај поступак. Од фебруара на порталу ће бити доступна и услуга електронског плаћања пореза.

На сајту Јединственог информационог система локалне пореске администрације ЛПА https:/lpa.gov.rs доступна је контакт форма, где сви грађани, предузетници, правна лица могу да се обрате са питањима.

Обавезници могу доћи у канцеларију Локалне пореске администрације Општине Алибунар, где ће добити податке о идентификацији (корисничко име и лозинку). Обвезник је дужан да се обрати лично. Обвезник отвара свој налог само у једној ЛПА за читаву територију Србије. Налог се односи на порески идентификациони број обавезника без обзира да ли се ради о ЈМБГ-у или ПИБ-у.

Print Email

Baner Pecat 211x81