lat eng  rom  sk  it
Имамо 95 гостију на мрежи

Анкета

Да ли сте задовољни кабловском ТВ у општини Алибунар
 
Интервју са Предрагом Белићем, председником Општине Алибунар
 
Само радом до боље будућности
 

На челу Општине Алибунар од јуна 2015. године налази се господин Предраг Белић, члан Српске напредне странке од њеног оснивања. Након четири месеца проведених на позицији председника Општине, разговарамо са господином Белићем како о визији новог руководства, решењима актуелних питања, начинима за побољшање квалитета живота свих грађана који живе на територији општине, тако и о изазовима са којима се свакодневно сусреће.

 

 

 Прочитај више..

Акција за безбедност деце у саобраћају ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 18 новембар 2015 19:23
Са намером да унапреди безбедност деце у саобраћају, Општина Алибунар се придружила националној акцији Министарства за саобраћај и Агенције за безбедност Републике Србије. У местима на територији општине постављени су билборди са јасном и уочљивом поруком ове кампање: „За безбедност деце у саобраћају. Сви заједно“, чији је циљ да се возачима скрене пажња да брину о најмлађима на нашим путевима.
Опширније...
 
Возите пажљиво – чувајте нам децу ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 16 новембар 2015 07:30
Општина Алибунар за безбедност најмлађих у саобраћају
 

Безбедност у саобраћају је један од горућих проблема на путевима наше земље. Деца и њихова сигурност  су приоритет у решавању овог питања.
Управо са намером да се подигне свест о овом питању у локалној средини, Општина Алибунар је, у складу са својом политиком друштвено – одговорног делања, одлучила  да се безрезервно придружи акцији Министарства за саобраћај и Агенције за безбедност Републике Србије, чији је циљ да се свим возачима скрене пажња да воде рачуна о деци у саобраћају.

Опширније...
 
Одржана 86. седница Општинског већа ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 13 новембар 2015 17:51
У четвртак, 12. новембра 2015. одржана је 86. седница Општинског већа Oпштине Алибунар. На дневном реду је било више тачака, међу којима истичемо најбитније.

На предлог председника Oпштине, усвојен је Извештај о потреби сарадње на реализацији пројекта „Ветроелектрана Алибунар“ са инвеститором „Electrawinds-S“ д.о.о. из Новог Београда. Поменути пројекат подразумева експлоатацију зелене енергије, односно енергије ветра, а биће вишеструко користан за Општину Алибунар, која је изабрана као једна од најпожељнијих локација за изградњу ветропарка.

Опширније...
 
85. седница Општинског већа ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 08 новембар 2015 08:42
На дневном реду 85. седнице Општинског већа Општине Алибунар, у петак, 6. јануара анализиране су иницијативе Одељења за финансије, као и Одељења за урбанизам, а усвојено је и неколико извештаја. Седницом је председавао Предраг Белић, председник Општине.

На иницијативу Одељења за финансије Општинске управе, веће је утврдило предлог Одлуке о порезу на имовину. Овом Одлуком утврђују се објекти, лица, права и обавезе од значаја за спровођење поступка настанка, утврђивања и ослобађања од обавезе плаћања пореза на имовину као прихода буџета Општине Алибунар. Такође на иницијативу Одељења за финансије, Општинско веће је донело Одлуку о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2016, које су исте као и за 2015. годину.

Опширније...
 
Одржана 84. седница Општинског већа ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 29 октобар 2015 12:43
У понедељак, 26. октобра 2015. године одржана је 84. седница Општинског већа Општине Алибунар, којом је председавао председник Општине, Предраг Белић. На дневном реду ове седнице по обичају је било је више тачака, међу којима истичемо најважније.

Општинско веће је утврдило предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету oпштине Алибунар за 2015. Један од основних разлога за измену и допуну ове Одлуке је препорука Министарства финансија Владе Републике Србије на основу које је потребно извршити прерасподелу средстава, односно ребаланс буџета са циљем спровођења поступка рационализације у јавном сектору. 
На предлог председника општине, Општинско веће је утврдило и предлог Одлуке о поверавању послова из надлежности Oпштине Алибунар месним заједницама на територији општине. Овом Одлуком предвиђено је да се свим месним заједницама доделе поједини послови из домена организовања, обављања и развоја комуналних делатности, као и послови организовања рада мировних већа. Наведене послове по први пут поверава Скупштина општине Алибунар.

Опширније...
 
Дани Милоша Црњанског у Иланџи ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 27 октобар 2015 20:29
У Иланџи се већ две деценије традиционално обележава рођендан једног од највећих великана српске књижевности – Милоша Црњанског. Тако су и ове године у недељу, 25. октобра, поводом 122. године његовог рођења, у оквиру пригодне приредбе окупљени учесници евоцирали успомене на великог ствараоца, који је српском народу у наслеђе оставио више књижевних ремек дела и сведочанстава српске историје.

Иако се Милош Црњански родио у Чонграду у Мађарској, његов отац се са породицом преселио у Иланџу када је он имао свега 3 године, тако да је управо ту провео своје детињство и младост. Одатле је и пошао у бели свет на студије и враћао се оцу Томи и мајци Марини током распуста. У својим делима описао је Иланџу и њене житеље, који се сваке године у октобру сећају овог великог писца.

Опширније...
 
Ново игралиште за малишане предшколске установе „Полетарац“ ПДФ Штампа Ел. пошта
субота, 24 октобар 2015 09:09
На дан обележавања 30 година од изградње објекта предшколске установе „Полетарац“, у петак 23. октобра је отворено потпуно ново игралиште које ће убудуће бити на располагању свим малишанима ове установе.

Средства за игралиште обезбедила је Општина Алибунар у сарадњи са компанијом Ветроелектране Балкана д.о.о., објаснио је Предраг Белић, председник Општине, приликом отварања новог игралишта, где су га дочекала деца са песмом и игром. "Дечија радост нема цену, а наша је обавеза да управо деци обезбедимо безбрижно детињство, као и све услове за њихово здраво одрастање. Сигуран сам да ће малишани наше предшколске установе „Полетарац“ уживати у новим играма на овом лепом игралишту“, објаснио је господин Белић.

Опширније...
 
Упутство за припрему Одлуке о буџету општине Алибунар за 2016 годину ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 23 октобар 2015 10:08

Циљеви програма и програмских активности и листа униформних индикатора - предлог утврђен од стране СКГО за 2016. годину

Обрасци за припрему финансијских планова за 2016. годину – Алибунар

Упутство 2016

Упутство за израду програмског буџета 2016.

 
Општина Алибунар и ове године успешно спроводи програме стручног оспособљавањa младих ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 21 октобар 2015 13:36
Ове године Општина Алибунар је први пут потпуно самостално  обезбедила значајна средства за реализацију конкурса за стручну праксу и за јавне радове. Према речима председника Општине Алибунар, Предрага Белића, основни циљ општине је, пре свега, да се млади људи подстакну и мотивишу да раде, како би својим знањем и оствареним резултатима унапредили лични живот, економску климу локалне средине и квалитет живота целокупне друштвене заједнице, а нарочито општине Алибунар у којој живе. Једина нада за бољу и извеснију будућност је рад, стварање и привређивање, објаснио је председник Белић. Залагање општине у смеру ангажовања младих људи потврђује и чињеница да је ове године за два поменута конкурса издвојена највећа количина средстава до сада.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 103
Општина Алибунар је организација која брине о заштити животне средине.
Ми ублажавамо штету насталу загађењем коришћењем снаге ветра као чистог и у потпуности обновљивог извора енергије.
 
RocketTheme Joomla Templates