lat eng  rom  sk  it
Имамо 47 гостију на мрежи

Анкета

Да ли сте задовољни кабловском ТВ у општини Алибунар
 
Добродошили у престоницу Делиблатске пешчаре      
Изабрано ново руководство Општине и Скупштине општине Алибунар ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 17 април 2014 15:30
На 22. седници Скупштине општине Алибунар одржане 17. априла разматрано је 19 тачака Дневног реда, а највећи део протекао је у новим кадровским променама на челу општине Алибунар. Запажену активност испољиле су Мандатско имунитетска Комисија и Општинска изборна Комисија. Након разрешења на лични захтев са претходних функција на функцију председника општине Алибунар изабран је Ђурица Глигоријев, а за заменика председника општине Драгана Коматина, обоје из редова Демократске Странке. За председника СО изабран је Предраг Белић из редова Српске Напредне Странке, а за заменика председника СО Душан Јовановић из Демократске Странке.
Опширније...
 
Предшколска установа „Полетарац“ у сусрет најрадоснијем празнику ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 16 април 2014 13:40
Малишани Банатског Карловца свом педијатру поклонили најдужи цртеж

Праву пред ускршњу атмосферу радости и стваралаштва забележили смо данас у Предшколској установи „Полетарац” у Банатском Карловцу. Преко 130 малишана највећег вртића у општини, васпитачице и помоћно особље у великој празничној уметничкој радионици цртали су ускршње мотиве, своје јунаке и маштарије на цртежу дугом 10 метара кога ће поклонити месном специјалисти педијатру др Бакију Ал Хасанију, који се деценијама савесно брине о здрављу малишана овог напредног места и шире.

Опширније...
 
Врбица окупила вернике ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 15 април 2014 13:09
У свим местима општине Алибунар свечано обележена Лазарева субота

У свим православним храмовима у општини Алибунар богослужењима и свечаним литијама и освећењем врбових гранчица које су парохијани понели у своје домове, обележен је празник везан за Узлазак Христа у Јерусалим и припрему за његово страдање и воскрсење. Ово је и највећи празник посвећен последњој недељи Христовог живота на земљи и страдања Господњег, а почео је Лазаровом Суботом.

Опширније...
 
На концерту у Владимировцу представили се домаћини и гости из места Агнита ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 14 април 2014 11:53
У оквиру четворогодишњег пројекта прекограничне сарадње под називом „У ритму игре корз Европу“ синоћ 13. априла у Дому културе у Владимировцу одржан је посећен целовечерњи културно уметнички програм коме су присуствовали његова екселенција Виктор Космин Лотреану Генерални Конзул Румуније у Вршцу, заменик председника општине Алибунар Драгана Коматина и учесници у пројекту представници Основне школе „л. Мај“ из Владимировца и ОШ „Георг Даниел Теутш“ из места Агнита, жупаније Сибиу, из Румуније. Речима добродошлице у име школе домаћина учеснике је поздравио Трифу Кета, а у име гостију директор школе из Агните Маринела Флорица, нагласивши да је ово друга узвратна посета у пројекту чија је реализација почела 2010. године с циљем упознавања, зближавања и размене искустава две школе на културном, историјском и васпитно образовном пољу.
Опширније...
 
Општина Алибунар подржала акцију ''Сат за нашу планету 2014'' – 29.марта 2014. године ПДФ Штампа Ел. пошта
субота, 29 март 2014 00:00
Поводом светске акције ''Сат за нашу планету 2014'' коју је подржало Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине, Министарство природних ресурса, рударства и просторног планирања, Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине и одрживи развој АП Војводине, Градска управа Града Београда – Секретаријат за заштиту животне средине, Градска управа Новог Сада, а коју организује и спроводи Светски фонд за природе (WWF World - Wide Fund for Nature - Dunavsko-karpatski program), у суботу дана 29.марта 2014.године, људи широм света угасили су светла на сат времена у временском периоду од 20,30 до 21,30 часова, са жељом да покажу да се заједничким деловањем може направити помак у борби против климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и самих нас који на њој живимо.
Опширније...
 
У Владимировцу богато обележен међународни дан франкофоније ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 11 април 2014 17:28
У присуству представника школе, заменика председника општине Алибунар Драгане Коматине и поштовалаца француског језика и културе, пригодним изложбом и културно уметничким програмом данас је у Владимировцу свечано обележен Међународни дан Франкофоније. Манифестација је одржана у школи „1. Мај“, места са највећим бројем ђака у општини Алибунар. Програм је отворила професор француског језика Габриела Човић и стакла значај поменутог језика у комуникацији са светом, представила богату културу Француске и резултате које ученици ове школе бележе на такмичењима из овог језика попуд Теодоре Гоља која је на недавно одржаном регионалном такмичењу у Новом Саду у познавању француског језика освојила 3. место.
Опширније...
 
Одржана Општинска смотра музике и фолклора за децу у Владимировцу ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 08 април 2014 12:48
У организацији Центра за културу општине Алибунар и Основне школе „1. Мај“ у Дому културе у Владимировцу 6. априла одржана је Општинска смотра музике и фолклора за децу, на којој се 400 ученика основних школа из ове општине узраста од 7 до 15 година одевених у богате и разнобојне ношње претставили фолклорним секцијама, ансамблима, групама певача и окрестрима школа, Домова културе и Културно уметничких друштава. Програм је почео играма из Шумадије у извођењу фолклорне секција основне школе из Добрице и анасмбла Дома културе из Банатског Карловца игама из пиротског краја.
Опширније...
 
У Алибунару одржано регионално такмичење из румунског језика ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 08 април 2014 12:05
У Основној школи „Братство Јединство“ минулог викенда 5. априла у Алибунару Филозофски факултет у Новом Саду, катедра за ромунистику и департман за културу и образовање Националног Савета Румуна организовали су окружно такмичење ученика VII и VIII разреда у познавању румунског језика.

Учешће је узело 39 ученика из 10 основних школа у Банату у којима се настава одвија на румунском језику и 10 наставника поменутог језика који су их за ову прилику успешно припремили. Полазници виших разреда одговорили су на 20 питања из књижевности, граматике и показали одлично познавање књижевности, фонетике, синтаксе, правописа, морфологије, речника и ортографије.

Опширније...
 
Саопштење – Стоп тровању птица грабљивица ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 08 април 2014 10:38
Покрајински завод за заштиту природе покренуо је 14.3.2014. еко-кампању "Стоп тровању птица грабљивица", узнемирен бројним случајевима намерног и случајног тровања строго заштићених врста птица грабљивица, посебно орла белорепана (Hаliаeetus аlbicillа). Управо ова врста је највећи губитник праксе погрешне употребе, злоупотребе или употребе забрањених пестицида, што желимо да спречимо у нашој кампањи. Од 2009. године до пре неколико дана у Војводини су пронађена чак 23 леша белорепана који су страдали као последица тровања.

Наравно, Покрајински завод је одмах по пријавама излазио на терен, инспекција заштите животне средине и ветеринарска су покретале поступке, али ни један починилац никада није пронађен нити кажњен.

Како је орао симбол Србије, на државном грбу и симбол бројних наших спортиста и репрезентација, а такође и моћан симбол заштите природе, сматрали смо за сходно да предложимо заједничко учествовање у кампањи свима којима је наше национално благо на срцу.

Опширније...
 
Потписан уговор о пословно техничкој сарадњи између ФК “Пролетер” и ФК “Спартак” из Суботице ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 03 април 2014 00:00
У присуству управе два пријатељска клуба и поклоника фудбалског спорта, данас је у Банатском Карловцу потписан Уговор о пословно техничкој сарадњи између домаћина члана Војвођанске лиге ФК “Пролетер“ и члана Јелен супер лиге и полуфиналисте купа Србије ФК “Спартак“ из Суботице. У име најбољег клуба са севера Војводине уговор је потписао председник клуба Драган Симовић, а у име “Пролетера” подпредседник клуба Саша Цветковић. Својим потписима представници поменутих клубова трасирали су будућу сарадњу која подразумева да ће сви талентовани дечаци који својим квалитетом заслужују имати прилику да лакше дођу до велике позорнице најпопуларнијег спорта у земљи.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 119
Општина Алибунар је организација која брине о заштити животне средине.
Ми ублажавамо штету насталу загађењем коришћењем снаге ветра као чистог и у потпуности обновљивог извора енергије.
 
RocketTheme Joomla Templates