lat eng  rom  sk  it
Имамо 124 гостију на мрежи

Анкета

Да ли сте задовољни кабловском ТВ у општини Алибунар
 
Добродошили у престоницу Делиблатске пешчаре      
Регионално такмичење основних школа у шаху ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 31 март 2015 19:58

У присуству наставника, тренера и поклоника најлепше мисаоне игре, 28. марта у ОШ „Братство јединство у Алибунару одржано је регионално такмичење у шаху на коме је учествовало 60 ученика основних школа из општина Алибунар, Вршац и Панчево. Играло се пет кола по швајцарском систему а о регуларности такмичења старали су се арбитри Велибор Ћирјанић, Душан Јовановић, Марија и Бошко Станимировић. У име домаћина учеснике је поздравила директорка Основне школе Родика Алмажан, а у име покровитеља, Општине Алибунар, такмичење је свечано отворила Заменица председника Општине Драгана Коматина. Она је истакла да  је веома добро што је ова древна стратешка игра враћена у школе као изборни предмет.

Опширније...
 
Вредна донација - показатељ одговорности ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 30 март 2015 23:07

Да се Oпштина Алибунар према грађанима и институцијама на својој територији социјално одговорно понаша говори и запажен гест председника Oпштине Ђурице Глигоријева, председника СО-е Предрага Белића и заменицe председника Општине Драгане Коматине који су данас институцијама чији је Општина оснивач уручили вредне донације. Директору Дома здравља у Алибунару Динки Кожокар Даждеа  уручено је ново санитетско возило, директору Јавног аутобуско транспортног предузећа предузећа Звонку Завишићу комби возило за превоз путника а једно  путничко возило наменили потребама Полицијске станице у Алибунару.

Опширније...
 
МУП - саопштење ПДФ Штампа Ел. пошта

Министарство унутрашњих послова, Управа саобраћајне полиције, у циљу веће безбедности свих учесника у саобраћају, у априлу, у току једног дана, спровешће акцију „Блиц маратон“, у којој ће, током 24 сата, непрекидно бити ангажовани сви расположиви уређаји за мерење брзине кретања којима располаже саобраћајна полиција.

Пракса европских земаља, у којима се овакве акције спроводе, је да у њих буду укључени и грађани, који би требало да укажу које су то локације на којима, по њиховој оцени, најчешће долази до кршења прописа о брзини кретања возила у саобраћају.

У складу са том праксом, а имајући у виду да је полиција сервис грађана и да је отворена за све сугестије и предлоге, Управа саобраћајне полиције позива грађане да најкасније до 03. априла 2015. године, путем електронске поште или телефона, саобраћајној полицији у подручним полицијским управама, предложе места контроле брзине кретања возила.

Е-mail адресе и бројеви телефона саобраћајне полиције по полицијским управама дати су на сајту Управе саобраћајне полиције, на страници „контакт“, (http://prezentacije.mup.gov.rs/usp/Elektronska%20posta/Elektronska%20posta.html).

Током акције биће ангажовани сви расположиви уређаји за мерење брзине кретања којима располаже саобраћајна полиција – ручни радари, радари у системима видео надзора и уређаји за мерење брзине у возилима без обележја полиције, тзв. „пресретачима“.

Уређаји ће бележити видео снимке и фотографије возила која се буду кретала брзином већом од дозвољене, након чега ће возачи бити заустављани и санкционисани за учињени прекршај.

Уколико возач који прекорачи брзину не буде заустављен на месту контроле, власнику возила ће бити достављена веродостојна исправа о прекршају са позивом да плати прописану казну или да надлежној организационој јединици МУП-а доставе податке о лицу које је учинило прекршај.

Сугестије грађана биће узетe у обзир приликом усмеравања радарских патрола.

Непрописна и неприлагођена брзина кретања возила је најчешћи узрок саобраћајних незгода, а посебно саобраћајних незгода са најтежим последицама. Научна истраживања широм света су показала да се смањењем брзине кретања возила за само 1 km/h, ризик од настанка саобраћајне незгоде са настрадалим лицима смањује за око 3 одсто.

Београд

Број: 315/15

28. март 2015. године

 
Градиће се 65 километара атарских путева ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 27 март 2015 15:11

У Алибунару је одржан састанак на коме су оцењене и трасиране даље  активности везане за реализацију Пројекта белгијске компаније за производњу обновљивих извора енергије Windvision” која ће у нашој општини градити ветропарк капацитета 500 MW. У раду скупа учешће су узели домаћини, председник СО-е Предраг Белић, заменик председника Oпштине Драганa Коматина, посланик у Скупштини АП Војводине Неђељко Коњокрад, директор Дирекције за изградњу и уређење Општине Алибунар Владимир Петровић и представник општинског Одељења за урбанизам  Дејан Старчевић и гости, представници компаније „Windvision Јохан Вос, Рон Валсхот, пројект-менаџер Лазар Лазендић и локал-менаџер Љиљана  Николић. Циљ одржавања скупа био је да се сагледа однос између поменуте компаније и локалне самоуправе и види у којој се фази налази  Пројекат.

Опширније...
 
У сусрет Васкрсу ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 27 март 2015 14:01

У храму српске православне цркве у Алибунару у току су традиционалне пређеосвећене литурургије у сусрет Васкрсењу Господњем које од прве недеље поста, средом, петком и празницима заједно служе протојереј српске православне цркве у Алибунару Борко Лукић и протонамесници Милан Стефановић из Владимировца и Мирослав Томић из Банатског Карловца. Литургије прате и парохијани који редовно присуствују свим духовним службама у поменутој цркви. Захваљујући поклоницима духовности, верницима, Општини и вредном залагању протојереја Лукића протекле године поправљена је капија, бетонирана стаза на улазу у порту, обновљена столарија, заштићен иконостас, а ове године планира се наставак грубих радова на малтерисању ентеријера, фасаде, кречењу и постављању громобрана. У наредном периоду предстоје и далеко скупљи и сложенији радови   на заштити и рестаурацији фресака и друге планиране активности којима ће црква Светих Благовести 2016 године дочекати и обележити пуним сјајем јубилеј - 220 година постојања.

 
Општинска смотра рецитатора ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 24 март 2015 16:10

У организацији Општинске библиотеке „Вук  Караџић у Алибунару је 21.марта одржана Општинска смотра рецитатора на којој се стихом представило 46 ученика   основних школа наше општине. У име домаћина, учеснике је поздравила директорка библиотеке Љиљана Ранковић, пожелевши им добар наступ, а поклоницима поезије и писане речи, ученицима, учитељима и наставницима захвалила на неговању овог традиционалног вида литерарног изражавања. Ранковићевка је потом представила петочлани жири у саставу – наставници српског, румунског и словачког језика Нада Шикања, Персида Герга и Мартина Зрињи, представник библиотеке Горан Краварски и представник општинског већа задужен за област културе Иван Вања Лалић. Учесници су рецитовали на српском, румунском и словачком језику, а за одлазак на зонску смотру, која ће се одржати  27.марта у Ковину, пласирали су се: у конкуренцији нижих разреда Ксенија Пантовић - Банатски Карловац, Милица Жебељан–Добрица, Тори Дорис Мунћан –Локве и Биљана  Тарбук–Николинци а код виших разреда Урош Станић –Банатски Карловац, Стефана Крунић-Владимировац, Андрија Ванек-Јаношик и Јован Чолока из Алибунара. Најуспешније на поменутој смотри организатор је наградио књигама, а по оцени жирија најзапаженији били су Милица Жебељан и Урош  Станић, а комплименти за успешно вођење програма упућени су Дамиру Бербићу.                                              Ф.Косо  

 
Лиценца „Националном дому“ ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 24 март 2015 07:08

Дана 22. марта Установу за прихват, смештај и негу старих лица „Национални дом“ у Владимировцу посетио је Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Александар Вулин. У присуству директора Покрајинског завода за социјалну политику Раде Митровић, корисника и гостију, министар је управници Дома Марији Матовић уручио лиценцу за рад, којом ово Министарство потврђује  да поменута установа испуњава услове и стандарде за пружање услуга домског смештаја одраслим и старим лицима, на време од шест година у складу са правилником о лиценцирању организација социјалне заштите. 

Опширније...
 
Признање женском ромском активизму ПДФ Штампа Ел. пошта
субота, 21 март 2015 15:47

У оквиру обележавања месеца женског ромског активизма у Србији који се обележава бројним садржајима од 8.марта до 8.априла. Дана 20.марта у  Алибунару је одржан пригодан скуп на коме је представљен рад удружења Рома „Роменђи зор- Ромска снага“.

Опширније...
 
Коридор 11 – окосница развоја и сарадње ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 20 март 2015 11:40

На обострану иницијативуа у циљу успостављања прекограничне сарадње, Општину Алибунар је посетио Ионел Туцак, представник Општине Лугож (Румунија) и у срдачном разговору са домаћинима, председником Општине Ђурицом Глигоријев и његовим помоћником Илијом Пенцом, разговарали о предностима и значају повезивања две општине српског и румунског  Баната. Овај сусрет председник Глигоријев високо је оценио, нагласивши да наша земља са поменутом регијом већ има пројекте, да Коридор 11 пролази преко ове територије што је и повод успостављања сарадње са Лугожом, да ће се она за почетак одвијати на културном и спортском пољу, а касније унапредити и привредним пројектима. Ионел Туцак, дугогодишњи члан комисије за интеревропске интеграције и сарадњу жупаније Тимиш, изразио је жељу да досадашња искуства са партнерима у Мађарској и Србији пренесе и настави у сарадњи са другим административним ентитетима у српском Банату.Трасирани пут сарадње омогућиће и повезивање предузетника и организација заинтересованих и за остале облике прекограничне сарадње, а простора за то има на обе стране. Туцак је истакао да је пре пар година први контакт сарадње две Општине успоставило место Владимировац када је пројектом омогућено повезивање младих, заинтересованих за образовање и праћење савремених светских стандарда. У сусрету представника две пријатељске општине констатовано је да једни од других можемо много тога да научимо. Током разговора, уследио је позив госта да домаћини посете Лугож, наставе разговоре и договоре динамику даље сарадње.                                    Ф.Косо

 
Обиље важних одлука ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 18 март 2015 16:52

-за члана Општинског већа изабран Иван Ђокић из Банатског Карловца -Одборници показали ентузијазам и жељу да тешким одлукама допринесу развоју Општине-
Дана 16. марта у Алибунару је одржана 30. седница Скупштине општине којом је  председавао председник СО Алибунар Предраг Белић и у чијем су раду поред  оборника активно учешће узели председник Општине Ђурица Глигоријев, заменик председника Општине Драгана Коматина, заменик председника СО-е Душан Јовановић, секретар СО-е Биљана Враговић, начелница општинске управе Вишња  Стефановић Диклић, покрајински посланик Недељко Коњокрад и ресорни  начелници одељења Општинске управе. Донета је Одлука о изменама и допунама одлуке о буџету Општине за 2015. годину тј. први ребаланс којим нису вршене  промене висине прихода и расхода већ само прерасподела планираних средстава између позиција, а због увођења планираних средстава од 10 одсто који се наплаћује на сва примања корисника буџета. Дошло је до померања са економске класификације.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 88
Општина Алибунар је организација која брине о заштити животне средине.
Ми ублажавамо штету насталу загађењем коришћењем снаге ветра као чистог и у потпуности обновљивог извора енергије.
 
RocketTheme Joomla Templates