lat eng  rom  sk  it
Имамо 44 гостију на мрежи

Анкета

Да ли сте задовољни кабловском ТВ у општини Алибунар
 
Добродошили у престоницу Делиблатске пешчаре      
Ускрс обележен у свим црквама у општини Алибунар ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 20 април 2014 16:45
Најрадоснији хришћански празник Ускрс ове године свечано скупа и традиционално су прославили верници Српске православне цркве и сестринске Румунске православне цркве, припадници Словачке евангелистичке цркве и Католичке цркве. За све вернике био је то празник над празницима, празник мирења и праштања, кумовских и рођачких посета означен шареним јајима која симболишу вечност живота. Свечано је било у свим црквама, а изузетно лепо у Алибунару где су протојереј Српске православне цркве Борко Лукић и румунске Јонел Малајмаре уз учешће хорова обавили ускршње богослужење. У пријатној атмосфери која приличи овом узвишеном духовном тренутку у поноћ васкрса свештеници у пратњи близу 1000 грађана са упаљеним свећама у руци пратили су ускршњу литију чиме су потврдили веру у бога и вековно заједништво и слогу Срба, Румуна и припадника осталих народа и народности.
Опширније...
 
Ускршњи турнир у малом фудбалу ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 20 април 2014 16:51
Поводом најрадоснијег празника, Спортски Савез Општине, Туристичка организација и домаћин омладински ФК „Пролетер“ 21.-22. априла у хали спортова у Банатском Карловцу организују традиционални ускршњи турнир у малом фудбалу. Наступиће девет екипа, играчи узраста 2001. и 2002. годиште.

Турнир почиње 21. априла у 10 часова, финална утакмица, уручивање пехара и проглашење најбољих учесника обавиће се у уторак, 22. априла у 16,30 часова. Позивају се љубитељи фудбала да присуствују овом великом спортском спектаклу.

Ф.К.

 
Изабрано ново руководство Општине и Скупштине општине Алибунар ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 17 април 2014 15:30
На 22. седници Скупштине општине Алибунар одржане 17. априла разматрано је 19 тачака Дневног реда, а највећи део протекао је у новим кадровским променама на челу општине Алибунар. Запажену активност испољиле су Мандатско имунитетска Комисија и Општинска изборна Комисија. Након разрешења на лични захтев са претходних функција на функцију председника општине Алибунар изабран је Ђурица Глигоријев, а за заменика председника општине Драгана Коматина, обоје из редова Демократске Странке. За председника СО изабран је Предраг Белић из редова Српске Напредне Странке, а за заменика председника СО Душан Јовановић из Демократске Странке.
Опширније...
 
Предшколска установа „Полетарац“ у сусрет најрадоснијем празнику ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 16 април 2014 13:40
Малишани Банатског Карловца свом педијатру поклонили најдужи цртеж

Праву пред ускршњу атмосферу радости и стваралаштва забележили смо данас у Предшколској установи „Полетарац” у Банатском Карловцу. Преко 130 малишана највећег вртића у општини, васпитачице и помоћно особље у великој празничној уметничкој радионици цртали су ускршње мотиве, своје јунаке и маштарије на цртежу дугом 10 метара кога ће поклонити месном специјалисти педијатру др Бакију Ал Хасанију, који се деценијама савесно брине о здрављу малишана овог напредног места и шире.

Опширније...
 
Врбица окупила вернике ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 15 април 2014 13:09
У свим местима општине Алибунар свечано обележена Лазарева субота

У свим православним храмовима у општини Алибунар богослужењима и свечаним литијама и освећењем врбових гранчица које су парохијани понели у своје домове, обележен је празник везан за Узлазак Христа у Јерусалим и припрему за његово страдање и воскрсење. Ово је и највећи празник посвећен последњој недељи Христовог живота на земљи и страдања Господњег, а почео је Лазаровом Суботом.

Опширније...
 
На концерту у Владимировцу представили се домаћини и гости из места Агнита ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 14 април 2014 11:53
У оквиру четворогодишњег пројекта прекограничне сарадње под називом „У ритму игре корз Европу“ синоћ 13. априла у Дому културе у Владимировцу одржан је посећен целовечерњи културно уметнички програм коме су присуствовали његова екселенција Виктор Космин Лотреану Генерални Конзул Румуније у Вршцу, заменик председника општине Алибунар Драгана Коматина и учесници у пројекту представници Основне школе „л. Мај“ из Владимировца и ОШ „Георг Даниел Теутш“ из места Агнита, жупаније Сибиу, из Румуније. Речима добродошлице у име школе домаћина учеснике је поздравио Трифу Кета, а у име гостију директор школе из Агните Маринела Флорица, нагласивши да је ово друга узвратна посета у пројекту чија је реализација почела 2010. године с циљем упознавања, зближавања и размене искустава две школе на културном, историјском и васпитно образовном пољу.
Опширније...
 
Општина Алибунар подржала акцију ''Сат за нашу планету 2014'' – 29.марта 2014. године ПДФ Штампа Ел. пошта
субота, 29 март 2014 00:00
Поводом светске акције ''Сат за нашу планету 2014'' коју је подржало Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине, Министарство природних ресурса, рударства и просторног планирања, Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине и одрживи развој АП Војводине, Градска управа Града Београда – Секретаријат за заштиту животне средине, Градска управа Новог Сада, а коју организује и спроводи Светски фонд за природе (WWF World - Wide Fund for Nature - Dunavsko-karpatski program), у суботу дана 29.марта 2014.године, људи широм света угасили су светла на сат времена у временском периоду од 20,30 до 21,30 часова, са жељом да покажу да се заједничким деловањем може направити помак у борби против климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и самих нас који на њој живимо.
Опширније...
 
У Владимировцу богато обележен међународни дан франкофоније ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 11 април 2014 17:28
У присуству представника школе, заменика председника општине Алибунар Драгане Коматине и поштовалаца француског језика и културе, пригодним изложбом и културно уметничким програмом данас је у Владимировцу свечано обележен Међународни дан Франкофоније. Манифестација је одржана у школи „1. Мај“, места са највећим бројем ђака у општини Алибунар. Програм је отворила професор француског језика Габриела Човић и стакла значај поменутог језика у комуникацији са светом, представила богату културу Француске и резултате које ученици ове школе бележе на такмичењима из овог језика попуд Теодоре Гоља која је на недавно одржаном регионалном такмичењу у Новом Саду у познавању француског језика освојила 3. место.
Опширније...
 
Одржана Општинска смотра музике и фолклора за децу у Владимировцу ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 08 април 2014 12:48
У организацији Центра за културу општине Алибунар и Основне школе „1. Мај“ у Дому културе у Владимировцу 6. априла одржана је Општинска смотра музике и фолклора за децу, на којој се 400 ученика основних школа из ове општине узраста од 7 до 15 година одевених у богате и разнобојне ношње претставили фолклорним секцијама, ансамблима, групама певача и окрестрима школа, Домова културе и Културно уметничких друштава. Програм је почео играма из Шумадије у извођењу фолклорне секција основне школе из Добрице и анасмбла Дома културе из Банатског Карловца игама из пиротског краја.
Опширније...
 
У Алибунару одржано регионално такмичење из румунског језика ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 08 април 2014 12:05
У Основној школи „Братство Јединство“ минулог викенда 5. априла у Алибунару Филозофски факултет у Новом Саду, катедра за ромунистику и департман за културу и образовање Националног Савета Румуна организовали су окружно такмичење ученика VII и VIII разреда у познавању румунског језика.

Учешће је узело 39 ученика из 10 основних школа у Банату у којима се настава одвија на румунском језику и 10 наставника поменутог језика који су их за ову прилику успешно припремили. Полазници виших разреда одговорили су на 20 питања из књижевности, граматике и показали одлично познавање књижевности, фонетике, синтаксе, правописа, морфологије, речника и ортографије.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 119
Општина Алибунар је организација која брине о заштити животне средине.
Ми ублажавамо штету насталу загађењем коришћењем снаге ветра као чистог и у потпуности обновљивог извора енергије.
 
RocketTheme Joomla Templates