lat eng  rom  sk  it
Имамо 156 гостију на мрежи

Анкета

Да ли сте задовољни кабловском ТВ у општини Алибунар
 
Добродошили у престоницу Делиблатске пешчаре      
Ђацима првацима уручен 161 поклон пакетић ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 01 септембар 2015 15:30
Поводом почетка школске године, 1. септембрапредседница СО-е Алибунар, Зузана Ђукић, члан Општинског већа за област образовања културу и информисање, Адриана Сфера, и начелница Општинске управеВишња Стефановић Диклић, обишле су основне школе десет насељених места на територији општине и у присуству наставника, учитеља и родитеља ђацима првацима уручиле 161 поклон - пакетић под називом “Нова Школа". Реч је о богато илустрованим приручницима под називом “Пажљивкова правила у саобраћају“ и “Од  школе до куће”. Поред богато илустрованих књига које је штампала Агенција за безбедност  саобраћаја,  малишани су  добили и по луминисцентан прслук  који ће их свакодневно штитити на путу од куће до школе. Поклонима се обрадовало 85 девојчица и 76 дечака (настава на српском, румунском и словачком језику). Честитајући полазак у први разред, председница  СО-е, Зузана Ђукић, истакла је задовољство условима које су малишанима  обезбедили домаћини и нагласила да ће Општина и убудуће настојати да, у  границама могућности, допринесе  да они  буду бољи и да ће стварати услове  да се  све школе у општини равномерно  одржавају  и опремају . "То стање  је за сада  добро, а морамо  настојати да  оно буде и много боље" - нагласила је Ђукићева. Посебно свечано било је у основној школи у Локвама где је бираним речима,  директорка  установе,   Драга  Кукић, поздравила леп  гест руководства Општине које је лично малишанима уручило поклоне. Кукићева  је  истакла  да  школа у овом месту има највише ученика  који наставу похађају искључиво  на румунском матерњем језику  у  Војводини.
Опширније...
 
Обављено третирање комараца у општини Алибунар ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 31 август 2015 09:43
Редукован број непријатних инсеката 
 
Протеклих дана, од 27. до 29. aвгуста, радници Ветеринарске станице Панчево, успешно су реализовали друго овогодишње третирање одраслих форми комараца у општини Алибунар. По речима начелника  општинског Одељења за инспекцијске послове, Саше Цветковића, третирање је обављено у вечерњим часовима биолошким препаратом „Тиби" који није штетан по људе. Акција је ефикасно обављена са земље   специјализованим возилима и прскалицама као и осталим војвођанским општинама где су радници поменуте станице били на испомоћ у сузбијању ових непријатних инсеката.     
Опширније...
 
У Основној школи "Душан Јерковић" у Банaтском Карловцу стварају се услови да се настава одвија у једној смени ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 27 август 2015 16:03
Старт школске године донеће уштеде
 
Наставници, помоћно особље и директор, Душан Богдановић, летњи распуст провели су радно сa жељом да њихова установа, Основна школа „Душан Јерковић" у Банатском Карловцу, малишане дочека опремљена и у што лепшем руху. У то смо се уверили када смо 27. августа без најаве дошли и ту затекли директора школе у разговору са школским педагогом, секретарицом, бројне теткице које су прале прозоре, наставника ликовног васпитања, Миломира Ивановића, док је прелепим муралима осликавао школски ентеријер, две учитељице као и чланове школског хора у припреми програма намењеног пријему првака. Једном речјуза старт нове школске године овде је пуно урађено. У 18 одељења и кабинета наставу ће пратити 360 ђака. Њих ће дочекати беспрекорно окречене учионице, излакираних 500 квадратних метара подне површине, санирани тоалети и купатила, а посебну пажњу привлаче учионице за прваке  где поред клупа и столица ђаци имају и свој ормарић.
Опширније...
 
Обавештење у вези прскања комараца - август 2015. ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 26 август 2015 10:46
Ветринарска станица Панчево и Одељење за инспекцијске послове Општинске управе Алибунар издао је следеће
 
О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
 
Обавештавају се грађани да ће се прскање комараца са земље у насељеним местима на територији општине Алибунар обавити дана 27, 28. и 29. августа 2015. године у интервалима од 19,00 до 22,00 часа.
Моле се пчелари да обезбеде или изместе своје кошнице!!!
Директор
Ветеринарске станице Панчево
Зоран Савески, дипл. Вет.
Одељење за инспекцијске послове
Општинске управе Алибунар
 
Одржана 80. седница Општинског већа Алибунар ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 25 август 2015 14:21
Наставиће се радови на стамбено-пословној згради у Банатском Карловцу
 
Дана 25. августа, у Алибунару је одржана 80. седница Општинског већа Општине Алибунар, којом је председавао председник Општине  Алибунар Предраг Белић. На дневном реду исте било је више тема од значаја. Веће је утврдило предлог Одлуке о радном времену привредних субјеката на територији општине Алибунар. Због тога је Општинско веће утврдило предлог да се у овим ситуацијама заједно са продужењем радног  времена одобри и продужење емитовања музике, с тим што емитовање исте мора престати најкасније сат времена пре истека продуженог радног времена. Веће је утврдило предлог Одлуке о давању сагласности на установљавање права службености инвеститору “Електродистрибуцији Панчево” из Панчева за постављање подземних каблова на працелама у насељеном месту Алибунар, а налазе се у државној својини или у заједничкој својини са ЈП “Путеви Србије”. Посебну пажњу привукло је доношење Одлуке о поништавању Јавног позива за учешће на  конкурсу општине за суфинансирање пројека из средстава буџета општине  Алибунар за остваривање јавног  интереса у области јавног информисања у текућој години. Поменута одлука уследила  је из  разлога што је угрожена регуларност спроведеног поступка. Како је најављено, очекује се  да ће ускоро јавни позив бити поновљен. 
Опширније...
 
Одржан Меморијални рукометни турнир "Герга Тиберију - Никола Бокшан" ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 25 август 2015 12:15
У присуству поклоника спорта, гостију, званичника и уручивањем пехара и захвалница спортским прегоцима и радницима, 23. августа у Центру малих спортова у Алибунару завршен је 18. Меморијални рукометни турнир „Герга Тиберију - Никола Бокшан“. Свечаност је почела сплетом румунских и српских народних игара у извођењу чланова месног КУД „Младост“, постројавањем екипа и извођењем химне Србије која је поздрављена аплаузима. Отварајући рукометни турнир, Државни секретар у Министарству омладине и спорта, Предраг Перуничић, позвао је учеснике да својом игром мотивишу младе и изразио очекивање да овај ревијални турнир добије на масовности. Меморијалу је присуствовао и председник ОпштинеПредраг Белићкоји је уваженог госта упознао са реалним могућностима општине и улагању у спорт. Потом је председник Рукометног клуба „Будућност“, Владимир Петровић, бираним речима, с пиететом и поштовањемподсетио на врсне играче, тренере и педагоге Герга Тиберија и Николу Бокшана који су овом спорту дали немерљив допринос. За то време, два рукеметаша уручила су цвеће супругама поменутих великана. Петровић је потом реч дао уваженом госту, Државном секретару Министарства омладине и спорта, господинуПредрагу Перуничићуи том приликом уручио му захвалницу у знак признања за допринос развоју рукометног спорта уопште а самим тим и рукометног спорта у Алибунару. 
Опширније...
 
Одржани "Дани рибара" на каналу ДТД код Јаношика ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 24 август 2015 14:44
Уручивањем пехара, медаља и златних удица најуспешнијим екипамa и појединцима, 23. августа на каналу Дунав Тиса Дунав код Јаношика, завршена је 31. традиционална спортско риболовна манифестација „Дани  рибара Јаношик" коју су организовали Туристичка организација општине Алибунар и Културно образовни центар општине Пландиште. Првог дана одржано је међуопштинско такмичење у пецању удицом на пловак. У конкуренцији девет сениора, прво место освојио је Роберт Антал из Јерменоваца са 4291 грама, друго место Ференц Олајош из Велике Греде а трећи је био Саша Јухас из Вршца. У лову удицом на дну, прво место  освојила је Бригита Перин из Вршца са 1100 грама рибе,  друго Срђан Вулетић из Вршца са 840, док је треће место освојио Горан Адамов из Вршца са 829 грама. Код пионирки најсупешнија  је била Анастасија Воја из Вршца са 510 грама, друга је била Јана Ондрик из Јаношика са 418, а трећа Ивана Јаћимовски из Пландишта са 395 грама. Код дечака, први је Мирослав Јаћимовски из Пландишта са 2777 грама, други Урош  Петровић из Јаношика са 2130, а трећи  Марко Јовичевић из Алибунара  са 1790 грама.  У поподневним часовима организовано  је такмичење у справљању рибље  чорбе. У надметању 16 кулинарских екипа, прво место и котлић освојило је ДОО Локве, у саставу Јано Привацки и Михал  Мелих.
Опширније...
 
У Локвама богато обележена сеоска слава "Крам" ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 23 август 2015 09:39
Верни чувари традиције и обичаја
 
Духовним, културним и спортским манифестацијама, у присуству мештана, званичника и гостију из земље и иностранства, у Локвама је обележена сеоска слава „Крам“. У Румунској православној цркви 16. августа, одржана је свечана литургија коју је у присуству епископа Дачије Феликс Данила Стоинескуа служио месни протојереј Емануел Тапалага. Запажен допринос културном програму дала је успела етнографска изложба ношњи и рукотворина коју је припремило месно Удружење жена „Златне руке“ на чијем је челу члан Општинског већа за културу Адриана Сфера. Отварајући изложбу, Сфера је бираним речима поздравила учеснике, посетиоце и уважене госте међу којима су били његова екселенција, генерални конзул Румуније у Вршцу Дан Константин, председник Општине Алибунар Предраг Белић, председница СО-е ЗузанаЂукић, директор Новинско издавачке установе “Либертатеа“ из Панчева Нику Ћобану, као и представници Удружења жена из Уздина, Алибунара  и Банатског Новог  Села. 
Опширније...
 
Сва места развијаће се равномерно - порука је 36. седнице Скупштине општине Алибунар ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 21 август 2015 15:51
Донет ребаланс буџета за 2015. годину
 
Дана 21. aвгустау Алибунару је одржана 36. седница Скупштине општине. Одборници су у активној и конструктивној дискусији разматрали и усвојили 29. тачака дневног реда значајих за живот грађана ове општине са заједничким циљем, а то је да се одговорним радом, залагањем и поштовањем законитости општини обезбеде нови приходи и неопходна средства која ће јој омогућити бржи напредак, отварање нових радних места. Једном речју, просперитет. Овом приликом донета је Одлука о ребалансу буџета Општине Алибунар за 2015годину. Образлажући ганачелница Одељења за финансијеАнита Митровићистакла је да разлика у односу на претходни ребаланс износи 27 милиона динараПрецизније, планирани приходи из буџета су 485.423.615 динара, трансфери са виших нивоа власти 185.794.338 динара,приходи од задуживања остају на 37 милиона динара, док  вишак прихода из ранијих  година, због веће наплате закупа пољопривредног земљишта, износе укупно 82.661.457,49 динара. 
Опширније...
 
У оквиру манифестације "Летњи дани Алибунара" ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 20 август 2015 07:37

Дeчије летње игре окупиле велики број малишана

Успешним маскенбалом, уручивањем захвалница и слатких награда учесницима и организаторима, у присуству бројних грађана, синоћ на платоу испред Дома културе у Алибунарузавршена је културно забавна  манифестација ИИ „Дечије летње игре“ које су протекла три дана окупиле велики број малишана узраста од 1 до 14 година као и грађане Алибунара и суседних места. У богатом тродневном програму дешавања, радости, игри и весељу малишана није било краја. Они су се представили рециталом, наступом у спортским дисциплинама - трчању, гимнастици, покретним играма, цртањем на платоу и хамер где је до изражаја дошао њихов уметнички и стваралачки таленат. Судећи по утисцима посетилаца и гостију, да се закључити да је организатор успешно постигао циљ манифестације, а то су дружење, популаризација спорта, здравог живота и развијање такмичарског духа код деце.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 100
Општина Алибунар је организација која брине о заштити животне средине.
Ми ублажавамо штету насталу загађењем коришћењем снаге ветра као чистог и у потпуности обновљивог извора енергије.
 
RocketTheme Joomla Templates