lat eng  rom  sk  it
Имамо 21 гостију на мрежи

Анкета

Да ли сте задовољни кабловском ТВ у општини Алибунар
 
Добродошили у престоницу Делиблатске пешчаре      
У Сокобањи завршени 40 сусрети синдиката управе Србије ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 15 септембар 2014 16:12
Уручивањем награда најуспешнијим учесницима, минулог викенда у Сокобањи завршене су 40. јубиларне спортске игре синдиката управе Србије на којима се протеклих пет дана у 13 спортских дисциплинама успешно надметало 36 екипа. У генералном пласману 1. место освојила је екипа града Београда, 2. Градски одбор синдиката Нови Сад, а 3. Републичка управа за трезор Београд. Плакете синдиката управе Србије за допринос у развоју синдикализма и раду синдикалне организације добили су представници седам општина међу којима и Милена Чипак из Алибунара.
Опширније...
 
Центар за социјални рад и Општинска организација Црвеног Крста овог месеца поделиће 300 хуманитарних пакета ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 08 септембар 2014 13:03
Акцијом општинског Центра за социјални рад и Општинске организације Црвеног Крста у Алибунару до краја месеца социјално угроженим породицама поделиће се 300 пакета хуманитарне помоћи. Према речима радника општинске организације Црвеног Крста у Алибунару ради се о храни и средствима за хигијену, а дистрибуција се врши сваким радним даном у магацину Црвеног Крста. Број оних који се ових дана јављају за ову врсту помоћи далеко је већи, тако да предусетљиви радници ове хуманитарне установе евидентирају све заинтересоване који претпостављају да имају право на овај вид помоћи или сматрају да су грешком изостављени са списка. Црвени Крст све захтеве уважава и евидентира и тај списак крајем месеца доставља Центру за социјални рад.
Опширније...
 
У Владимировцу одржана успела кинолошка изложба ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 07 септембар 2014 14:41
Уручивањем пехара и награда најуспешнијим одгајивачима, синоћ 6. септембра у Центру малих спортова у Владимировцу пред бројним љубитељима животиња завршена је смотра паса коју је успешно организовао домаћин Кинолошко друштво Алибунар. Публика је видела 15 раса паса и исти број излагача. У конкуренцији кућних љубимаца прво место освојила је Ивана Попов из Владимировца са псом расе Шицу прваком разреда младих и освајачем бројних признања на савезним такмичењима. Други је њен суграђанин Данијел Коматина са америчким стафорд теријером, а трећи Марина Маринел из Алибунара са псом расе шар пеј.
Опширније...
 
Обавештење ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 05 септембар 2014 12:18
Општинска туристичка организација у Алибунару обавештава грађане да се најављена манифестација под називом „Изађи ми на теглу“, која је требала да се одржи 6. септембра на излетишту Девојачки Бунар због неповољних временских услова одлаже за 14. септембар текуће године.

Ф.К.

 
Данас у Банатском Карловцу одржана успешна акција добровољног давања крви ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 05 септембар 2014 11:56
Општинска организација Црвеног крста Алибунар, Завод за трансфузију крви Србије и Месна Организација Црвеног Крста данас су у Банатском Карловцу одржали успешну акцију добровољног давања крви којој се одазвало преко 50 грађана. Међу првима и овога пута испит хуманости по ко зна који пут положили су рекордери и испољили хуманост. Свака прикупљена јединица крви је драгоцена, речи похвале Институт као организатор упућује домаћину Општинској, али и Месној организацији Црвеног крста које су и овог пута биле на висини задатка. Према речима стручног сарадника Института за трансфузију крви Србије Горана Суботића поменута акција протекла је у оквиру годишњих, месечних и недељних планова и националног програма обезбеђења довољних количина крви за лечење оболелих и повређених лица на територији Републике.
Опширније...
 
Одржани спортски сусрети инвалида рада Баната ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 03 септембар 2014 11:52
Уручивањем пехара и захвалница најуспешнијим екипама јуче 2. септембра на излетишту Девојачки Бунар завршен је спортски сусрет инвалида рада Баната. По лепом и сунчаном времену 120 учесника из Баната, Бачке и Срема дружило се и надметало у спортским дисциплинама шаху, пикаду и бацању плочица у циљ. У конкуренцији 12 екипа постигнут је следећи пласман: у шаху 1. место освојила је екипа Беле Цркве, друго Зрењанин а треће Пландишта. У пикаду прва је била екипа Зрењанина, друга Сремски Карловци, а трећа Вршац. У бацању плочица победила је екипа из Зрењанина, друга је Кикинде а трећа Сремски Карловци.
Опширније...
 
Нове просторије Националног Савета Румуна у згради Дома културе ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 01 септембар 2014 15:00
Председник Националног Савета Румуна Данијел Петровић посетио општину Алибунар

Минулог викенда 28. августа председник Националног Савета Румуна у Србији Данијел Петровић посетио је Алибунар и са руководством општине, председником Ђурицом Глигоријевим, председником Скупштине Предрагом Белићем, помоћником председника општине Илијом Пенцом и директором Дирекције за изградњу и уређење Алибунара Владимиром Петровићем водио обострано корисне разговоре. Овом приликом сагледана је могућност заједничког наступа пред Покрајинским и Републичким институцијама везано за усмеравање средстава за суфинансирање капиталних пројеката, изградње и санирања значајних објеката.

Опширније...
 
Грана претила да угрози безбедност пролазника ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 29 август 2014 22:08
Грана тешка неколико стотина килограма која већ дуже угрожавала безбедност пролазника 29.августа у дану без ветра око 18 часова одломила се и пала препречивши најфреквентнију стазу у Алибунарском парку. Страдала је само клупа на којој се свакодневно одмарају суграђани. Поменути догађај говори да је безбедност шетача због високог дрвећа и преосталих трулих грана у парку доведена у питању. Боравак у њему ремети и непријатан мирис врана које из високих крошњи свакодневно посрећују пролазнике. Похвално је то што је на месту догађаја одмах стигао и члан Општинског већа Синиша Гавранчић и раднике ЈКП „Универзал“ организовао на рашчишћавању поменуте стазе. Алибунарчане радује вест да ће се ове јесени приступити планираној санитарној сечи дрвећа у поменутом парку.

 

Ф.К.

 
Летњи дани Алибунара окупили велики број гостију ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 29 август 2014 12:02
Обележавањем славе места Велике Госпојине, коју славе парохијани Српске православне цркве у Алибунару су завршени традиционални „Летњи дани Алибунара“ који су протеклих 14 дана богатим културним и спортским садржајима привукли велики број посетилаца, родбине и гостију из земље и иностранства. Свету литургију у храму Српске православне цркве одржали су Архијерејски намесник алибунарски Борко Лукић уз саслужење свештеника Момира Ранковића и црквеног хора „Три Јерарха“. Говорећи о лику и делу Успења пресвете Богородице, највећег добра на земљи чије име црква носи, Лукић је позвао парохијане да следе духовне вредности и шире љубав и мир међу људима.
Опширније...
 
Синоћ у Алибунару завршен турнир у малом фудбалу ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 28 август 2014 11:44
Уручивањем пехара и новчаних награда најуспешнијим екипама, синоћ у Центру малих спортова у Алибунару завршен је турнир у малом фудбалу, најпосећенија спортска манифестација „Летњи дана Алибунара“ коју је протеклих 10 дана пратило више од 7000 гледалаца. У конкуренцији 14 јужнобанатских екипа 1. место освојила је екипа „Форум Беба Кидс“ из Вршца. Она је у финалу одличном игром резултатом 3:2 савладала тим „Гаучоси“ из Банатског Новог Села, а треће место освојила је екипа „Хакан сторпск ЗОО“ из Алибунара у полуфиналном сусрету савладавши тим „Кладионицу Корнер“ из Вршца резултатом 4 :3.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 132
Општина Алибунар је организација која брине о заштити животне средине.
Ми ублажавамо штету насталу загађењем коришћењем снаге ветра као чистог и у потпуности обновљивог извора енергије.
 
RocketTheme Joomla Templates