lat eng  rom  sk  it
Имамо 39 гостију на мрежи

Најновије

Анкета

Да ли сте задовољни кабловском ТВ у општини Алибунар
 
Добродошили у престоницу Делиблатске пешчаре      
У четвртак „отворена врата“ Дома за стара лица у Алибунару ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 30 септембар 2014 17:30
У циљу бољег информисања грађана и потенцијалних корисника Дом за стара лица у Алибунару у четвртак 2. октобра у времену од 15 до 16 часова у поменутој установи организују се „Отворена врата“. Ово је прилика да домаћин упозна госте и сараднике са стандардима прихвата и смештаја лица у Дом који је за кратко време попунио смештајне капацитете, а то намеће и потребу његовог проширења.

Ф.К.

 
Најава културног догађаја ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 30 септембар 2014 12:20
Национални Савет Румуна у Србији у недељу 5. октобра у ново адаптираном Дому културе у Владимировцу са почетком у 19 часова организује велики целовечерњи концерт на коме ће се представити Фолклорни ансамбли у кореографији Драгалина Журке, мушки хор под диригентском палицом Лери Менгера, велики оркестар под руководством Романа Бугара, вокални солисти Валентина Секешан, Петру Божин –Гила, Алина Кожокар, Фируца Ћина и инструментални солисти Кристијан Ђуђа, Сорин Жифку и Нелу Јенча.

Ф.К.

 
Да се не заборави – 3. октобар Дан ослобођења општине Алибунар ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 29 септембар 2014 11:53
Грађани вишенационалне општине Алибунар 3. октобар Дан ослобођења општине обележиће у петак са почетком у 10 часова полагањем венаца и пригодном беседом на спомен чесми у центру Алибунара. На поменутом месту сенама палих за слободу места и положити цвеће делегације општине Алибунар, Војске Србије, Борачке Организације и Месне заједнице. Овим традиционалним чином с пиететом и сећањем одаће се пошта палима у борби против окупатора а за слободу земље. Поред бораца овом историјском часу присуствоваће и ученици и наставници основне и средње школе у месту.

Ф.К.

 
У Банатском Карловцу одржан песнички маратон и Општинска смотра сликара ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 28 септембар 2014 21:56
У организацији Центра за културу општине Алибунар и месног Дома културе, 27. септембра у Банатском Карловцу одржан је „Јесењи песнички маратон“ и Општинска смотра сликара. Отварајући поменуте манифестације о њиховом значају на афирмацији културног стваралаштва у општини и шире говорили су председник СО Предраг Белић и заменик председника општине Драгана Коматина и захвалили песницима и сликарима који су на светлост дана изложили своје вредне радове.
Опширније...
 
Девојачки Бунар окупио атлетичаре свих узраста ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 28 септембар 2014 21:54
У организацији Омладинског Атлетског Клуба „Палилулац“ и Ветерана из Београда и под покровитељством Спортског савеза, Општинске туристичке организације и Општине Алибунар 27. септембра на излетишту Девојачки Бунар одржан је запажен атлетски скуп и такмичење у трчању за узрасне категорије од 7 до 87 година, под слоганом „Против дроге и насиља за здрав живот“. На стазама од 300 до 3000 метара трчало је преко 200 ђака и омладинаца и 40 ветерана из општине Алибунар, Лазаревац, Смедерево, Београд, Љиг, Крушевац и других места у Србији. У конкренцији најмлађих јуниорки тријумфовала је Анабела Стевановић, а код јуниора Стеван Рогић обоје чланови ОАК из Београда, код узраста 4. разреда основне најуспешнија је била Лена Добричић из Банатског Карловца, а код јуниора њен суграђанин Матија Јевтић.
Опширније...
 
Одржана 26 седница Скупштине општине ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 25 септембар 2014 14:19
На данас одржаној 26. седници Скупштине општине којом је председавао председник Предраг Белић одборници су донели и усвојили 16 тачака дневног реда. Централно место припало је разматрању и усвајању Извештаја о остварењу Буџета општине Алибунар за ову годину, који је поднело Одељење за финансије Општинске управе Алибунар. Утврђено је да је у поменутом периоду укупно било расположиво 311,9 милиона динара, а да је за текуће расходе и издатке утрошено 251,1 милион уз разлику стања на рачуну од 60,7 милиона динара. У опште прихваћеној расправи указано је на потребу даљих уштеда и домаћинског пословања у циљу задовољења основних потреба грађана, буџетских корисника и успешног функционисања Општинске управе.
Опширније...
 
Обавештења и најаве догађаја ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 25 септембар 2014 14:11
Под покровитељством Општине Алибунар и Општинске туристичке организације у суботу 27. септембра са почетком у 10 часова на излетишту Девојачки Бунар одржаће се атлетска трка под називом „Против дроге и насиља за здрав живот“. На такмичењу ће наступити атлетске школе, ветерани, ветеранке и сениори. Према речима главног организатора иначе нашег познатог маратонца Милоша Мише Антонића заинтересовани за учешће на ово такмичење могу се пријавити на лицу места пре саме трке.

У сали Дома културе у Банатском Карловцу дана 27. септембра од 14 до 18 часова одржаће се „Јесењи песнички маратон“ на коме ће своје стихове говорити песници и поклоници писане речи из места и гости.

У сали Месне заједнице у Банатском Карловцу 27. септембра са почетком у 18 часова одржаће се „Општинска смотра сликара 2014“ на којој ће радове изложити наши познати ствараоци.

Ф.К.

 
У Алибунару промовисана вредна књига ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 24 септембар 2014 17:37
У присуству свештенства, званичника и поклоника културе и духовности из Покрајине, Општине и места 23. септембра у Румунској православној цркви у Алибунару одржана је промоција књиге под називом „Певање свете литургије“ у Румунским православним црквама у Банату чији је аутор професор Дамиан Трифу, дугогодишњи културни прегалац и директор музичке школе „Јован Бандур“ из Панчева. Са благословом његовог преосвештенства епископа Дачија Феликс Данила Стоинескуа књигу је штампало издаваштво „Латински Цвет“ Националног Савета Румуна са седиштем у Новом Саду.
Опширније...
 
Фанови из општине Алибунар задовољни успехом црно-белих ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 23 септембар 2014 10:14
Навијачи-фанови из општине Алибунар редовно прате наступе прволигашких екипа у земљи и ван ње. Тако је било и недавно када је група навијача и поклоника црно-белих пратила лепу утакмицу првог кола групе Ц одигране у Лиги Европе са Тотенхемом завршену без голова. Навијачи Партизана из општине Алибунар својим примереним навијањем, транспарентима, навијачким реквизитима и обележјима по ко зна који пут до сада потврдили су да су прави пријатељи клуба и своје земље. Групу најоданијих Партизану објектив је испратио недавно у центру Алибунара при одласку на поменуту утакмицу у Београд.

Ф.К.

 
У Владимировцу одржан трећи Фестивал хране, пића и културе ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 23 септембар 2014 07:43
Међу онима који бележе запажене резултате у општини Алибунар је и Удружење повртара и прерађивача из Владимировца. Оно је у поменутом месту недавно успешно организовало 3. Фестивал хране, пића и културе. Берићетна година на прагу јесени имала је шта да изнедри. На штандовима испред цркве у центру села произвођачи су изложили воће, поврће, компоте, џемове и пића пожељне на својој трпези. Према речима председника поменутог удружења Василисе Маринку поред домаћина запажени су били штандови Удружења из Алибунара, Уљме, Банатског Новог Села, Торка, Стапара и других као и најпочаственије Удруење пољоприврединика из Дервенте са којим су владимировчани потписали Споразум о прекограничној сарадњи и трасирали пут сарадње значајан место и општину.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 134
Општина Алибунар је организација која брине о заштити животне средине.
Ми ублажавамо штету насталу загађењем коришћењем снаге ветра као чистог и у потпуности обновљивог извора енергије.
 
RocketTheme Joomla Templates