lat eng  rom  sk  it
Имамо 82 гостију на мрежи

Анкета

Да ли сте задовољни кабловском ТВ у општини Алибунар
 
Добродошили у престоницу Делиблатске пешчаре      
Обавештење – хуманитарни концерт ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 30 јануар 2015 13:51
У Дому културе у Банатском Карловцу 1. фебруара, недеља, са почетком у 19 часова одржаће се хуманитарни рок концерт на коме ће наступити музичке групе Посејдон, БИП, СББ - јужнобанатски блуз бенд, и гости. Целокупни приход намењен је лечењу оболелог суграђанина Николе Пејчића из поменутог места.
 
Одржана 67 седница Општинског већа ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 29 јануар 2015 17:49
На седници Општинског већа у Алибунару којом је председавао председник општине Ђурица Глигоријев и у чијем су раду поред чланова Већа учешће узели председник СО Предраг Белић, заменик председника општине Драгана Коматина, начелник Општинске управе Вишња Стефановић Диклић, помоћник председника општине Илија Пенца и ресорни секретари Одељења Општинске управе разматрано је девет тачака Дневног реда. Веће је разматрало и усвојило Предлог Нацрта плана набавки општине Алибунар за текућу годину јер он пружа приоритет и увид за покретање и извршење Уговора о јавним набавкама. Чуло се и да ће се за јавне набавке вредности преко девет милиона ангажовати лиценцирани констултанти.
Опширније...
 
Марија Станимировић проглашена најбољом на 20. Војвођанском првенству у шаху ПДФ Штампа Ел. пошта

Петнаестогодишња Марија Станимировић на 20.Војвођанском екипном првенству за жене у шаху проглашена је најбољом играчицом турнира. Поменути успех Станимировићева је остварила у дресу ШК „Бата Ћосић“ из Опова и у конкуренцији 16 екипа игром на три табле остварила пет победа над много старијим и искуснијим играчицама, а то су бивши првак Србије Милица Бјелоглав и Јелена Тривуновић. Талентована Марија Станимировић из Алибунара наставља светлу породичну шаховску традицију и ученик је ФМ и познатог шаховског педагога Милорада Капелана из Вршца. Својим доласком у Опово Марија је појачала поменути шаховски клуб којег с успехом води доказани шаховски зналац велемајстор Бранко Тадић. У новом клубу Марија је унела своје професионално искуство, а одличном игром и резултатима овај банатски клуб довела на виши пијестал од далеко већих градова у Војводини који се данас такмиче у нижем рангу. По оцени шаховских стручњака Марија Станимировић и њене саиграчице представљају озбиљног противника онима који претендују у прву шаховску лигу Србије.

Ф.К.

 
Алибунар посетио заменик Покрајинског секретара за образовање Александар Јовановић ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 28 јануар 2015 16:41
У оквиру радне посете општинама у Војводини данас 28. јануара је Алибунар посетио заменик Покрајинског секретара за образовање, управу и националне заједнице Александар Јовановић са сарадницима Љубицом Срданов и Јасном Катона. У средњој економској школи „Доситеј Обрадовић“ гости су одржали састанак са директорима, школе домаћина и директорима, секретарима, педагозима, професорима, представницима школских одбора и савета родитеља основних школа из Банатског Карловца, Јаношика и Николинаца. Активно учешће у раду узели су и општински просветни инспектор Зорица Вујновић, члан Општинског већа задужен за област образовања и културе Иван Вања Лалић и други.
Опширније...
 
Свечано обележен Савин дан у црквама и школама у општини Алибунар ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 27 јануар 2015 17:04
Светосавском химном у извођењу школских и црквених хорова, резањем славског колача, рециталима, читањем литерарних радова, изложбама слика дељењем переца и пригодним беседама о лику и делу првог српског државника и духовника у школама и црквама у општини Алибунар данас је достојно обележена школска слава у част великана и духовника српске историје, просвете и културе Светог Саве. Изузетно свечано било је у Српској православној цркви у Банатском Карловцу где су свечану литургију служили протонамесници Мирослав Томић и Немања Бенин, слична атмосфера била је и у Владимировцу, Иланџи, Добрици као и у Алибунару где су у препуном храму Српске православне цркве литуригију скупа служили протојереј Борко Лукић и протојереј сестринске Румунске православне цркве Јонел Малајмаре.
Опширније...
 
Први круг добио зелено светло ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 26 јануар 2015 17:32
Данас 26. јануара је у Алибунар одржан састанак на коме су размењене информације и оцењене досадашње активности везане за реализацију пројекта белгијске компаније Windvision за изградњу ветропарка на територији општине Алибунар. Домаћин скупа био је председник Општине Ђурица Глигоријев, а у раду су учествовали пројект менаџер Windvision Лазар Лазендић, консултант Европске банке за обнову и развој Jack Mozingo, заменик председника општине Драгана Коматина, члан Општинског већа задужен за област заштите животне средине Даниела Лончар, локални менаџер пројекта Љиљана Новић, начелник Одељења за привреду Ивица Росић, представник Одељења за урбанизам Зорица Миливојев, начелник Одељења за инспекцију Саша Цветковић и други.
Опширније...
 
Одржана 29 седница Скупштине општине ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 23 јануар 2015 20:39
Данас је у Алибунару одржана 29. седница Скупштине општине Алибунар којом је председавао председник Скупштине општине Предраг Белић и чијем су раду поред одборника и председника СО својим дискусијама активно учешће узели председник Општине Ђурица Глигоријев, посланик у Скупштини АПВ Недељко Коњокрад, секретар СО Биљана Враговић и одборник Аурел Мургу и други. Скупштина је донела одлуке о допунама Статута општине, Одлуку о изменама и допунама Одлуке о оснивању Фонда за развој општине, Одлуку о вршењу екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине, Програм коришћења средстава Фонда за заштиту животне средине општине за текућу годину,
Опширније...
 
Невена Хорват и Марија Станимировић на првенству Војводине у шаху заузеле друго место ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 22 јануар 2015 09:50
Да Банат крије таленте говори кадетско Првенство Војводине у шаху одржано у Врбасу на коме је Невена Хорват из Алибунара у категорији узраста до 18 година са пет остварених победа освојила друго место као и њена клупска другарица Марија Станимировић у категорији до 16 година. Запажен успех остварили су и Невена Радуловић и Милош Цвркота из Вршца заузевши 3 место. Треба истаћи да је Хорватова и у конкуренцији Домова ученика у Покрајини освојила прво место.
Опширније...
 
Одржана 66. седница Општинског већа ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 20 јануар 2015 19:25
Дана 20. јануара у Алибунару је одржана 66. седница Општинског већа којом је председавао председник општине Ђурица Глигоријев. Поред чланова Већа учешће у раду узели су председник СО Предраг Белић, начелник Општинске управе Вишња Стефановић Диклић и начелници ресорних одељења. Веће је утврдило предлог измене Статута општине Алибунар у делу који се односи на надлежности општине. Новина се састоји у утврђивању надлежности да општина оснива агенције и друге облике организација које према закону може оснивати.
Опширније...
 
У Алибунару почела обука примене ГПС и ГИС система ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 19 јануар 2015 08:15
У оквиру савремених тенденција модернизације и примене нових технологија у области пописа имовине и непокретности претставници фирме „Лимона“, испоручилац система за прикупљање података који почиње са радом у Алибунару почели су обуку радника Општинске управе и институција чији је оснивач општина. Према речима начелника Општинске управе Вишње Стефановић Диклић добробит поменутог система и његова примена одразиће се на унапређење рада, оперативности и ефикасност служби. Првог дана обуке о значају и функционисању овог система слушаоцима је говорио технички директор фирме „Лимона“ Љубиша Аџемовић и нагласио да се ради о систему који је заснован на ГПС уређајима и омогућује прикупљање података о непокретностима или пријаву штете за Пољочуварску службу и прикупљању различититих података од интереса за Локалну управу.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 85
Општина Алибунар је организација која брине о заштити животне средине.
Ми ублажавамо штету насталу загађењем коришћењем снаге ветра као чистог и у потпуности обновљивог извора енергије.
 
RocketTheme Joomla Templates