lat eng  rom  sk  it
Имамо 424 гостију на мрежи

Анкета

Да ли сте задовољни кабловском ТВ у општини Алибунар
 
Добродошили у престоницу Делиблатске пешчаре      
Вртић из Банатског Карловца вртићу у Обреновцу послао контингент помоћи ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 21 октобар 2014 10:23
Да у и овим сложеним економским приликама има места за хуманист и солидарност са онима којима је помоћ најпотребнија потврђује пример предшколске установе “Полетарац” из Банатског Карловца. Малишани и особље поменутог вртића прикупили су контингент одеће и средстава за хигијену и посредством ЈАТП “Алибунар“ који је за ову прилику обезбедио комби превоз упутио га вртићу “Цветичак“ у Обреновцу.
Опширније...
 
Фијакеријада у Иланџи окупила 35 учесника ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 20 октобар 2014 15:02
Уручивањем пехара, медаља и захвалница најуспешнијим учесницима традиционалне „Фијакеријаде“ у присуству бројних мештана и гостију јуче у центру Иланџе почели су „Дани Милоша Црњанског“ и до 26. октобра наставиће се духовним, културним и спортским садржајима. Фијакеријада је окупила 40 учесника из општина Панчево, Ковин, Алибунар и Зрењанин, чији су липицанери упрегнути у чезе, каруце, двопрег, тропрег и четворопрег мештане овог напредног села подсетили на време када се коњима боравећи у овом месту дивио и њихов некадашњи суграђанин Милош Црњански. Прво се ван конкуренције у ревијалном наступу представили домаћини Срђан Војнов, Петар Грукић, Влада Јованов, Срђан Стојковић, Срђан Константиновић, Љубомир Станисављев и други.
Опширније...
 
У Иланџи се обележавају дани посвећени великом Милошу Црњанском ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 17 октобар 2014 20:29
У оквиру обележавања Дана Милоша Црњанског у недељу 19. октобра у центру Иланџе са почетком у 13 часова одржаће се традиционална „Фијакеријада“ која ће окупити преко 35 учесника из целе Војводине. Презаће се и возити фијакери, чезе, каруце и јахати најлепши коњи. Поменутој манифестацији претходиће пригодан културно уметнички програм у коме ће се песмом и игром представити месно КУД „Свети Никола“. У 15 часова је фудбалска утакмица где домаћини дочекују екипу из Милетића. Наредног викенда 25. октобра у месецу књиге и у част највећег српског писца, месна библиотека за поклонике писане речи организује књижевно вече са почетком у 19 часова. Наредног дана на програму је рукометна утакмица, а одржаће се и полагање цвећа на спомен кућу породице Црњански.

Ф.К.

 
Иланџани ће обележити сећање на некадашњег суграђанина Милоша Црњанског ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 16 октобар 2014 14:56
У месецу књиге мештани Иланџе вредно се спремају да обележе дан великог писца и суграђанина Милоша Црњанског, чије име носи основна школа у селу. Велики допринос у сусрет манифестацији је поклон академског сликара Александра Станојева који је на месној школи осликао велики мурал са ликом аутора „Сеоба“ - Милоша Црњанског. Димензије мурала су 9 x 6 метара и представља највеће уметничко дело у општини Алибунар. Уважени сликар и некадашњи ученик ове школе дело сличних димензија са ликом славног научника Михајла Пупина - Идворског наредних дана осликаће у центру Панчева. Према речима руководиоца КУД „Свети Никола“ Драгана Стојшина традиционални допринос обележавању песмом и игром даће и фолклорни ансамбл, посебно млади талентовани аматери који су за кратко време под кровом Дома културе обновили бројне садржаје и рад тамбурашког оркестра којег је ово напредно село имало и пре више деценија. Одржаће се пригодни културно уметнички програм, положити цвеће на спомен плочи куће у којој је живео и боравио Црњански и посетити породична капела на месном гробљу. Мештани памте време када је велики писац посећивао њихово село и надахњивао природом и богатим пејзажима.

Ф.К.

 
Документација за програмско буџетирање 2015. ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 13 октобар 2014 15:00

Начелница Општинске управе моли све који ће присуствовати састанку у општини да се припреме и проуче документацију која се налази у прилогу:

 
Обaвештење - систем финансијског управљања и контроле ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 14 октобар 2014 15:24

Општинска управа започела је рад на увођењу система финансијског управљања и контроле.

Увођење овог система састоји се у прописивању сета Правилника којима се дефинишу процедуре којима се регулише проток документације, информација и људи, уважавајући специфичности Општинске управе општине Алибунар.

Најважнији Правилник на чијем дефинисању се ради је Правилник о финансијском управљању и контроли, по ком ће се вршити месечно извештавање и где ће се по први пут егзактно утврдити колико је Одељења у стандардном учинку, а колико испод просека и колико квантитавни значај имају последице нестандардног учинка.

Ово је процес који траје и за његову израду и имплементацију потребно је од 4 до 6 месеци. Паралелно тече процес ИСО стандарда.

Са посебним задовољством истичем да су се запослени активно укључили и подржали ову идеју, што је још више учврстило моју намеру да допринесем подизању нивоа услуга и квалитета рада Општинске управе, а на задовољство својих суграђана.

Н А Ч Е Л Н И Ц А
ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ
ОПШТИНЕ АЛИБУНАР,
Вишња Стефановић Диклић
 
Успешно тече акција скидања усева са узурпираног државног пољопривредног земљишта ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 14 октобар 2014 15:20
У атарима општине Алибунар већ четврти дан успешно тече широка акција којом се спроводи Одлука СО о скидању усева са узурпираног државног пољопривредног земљишта. Циљ поменуте акције је скидање и лагеровање усева са бесправно посејаних површина које појединци незаконито обрађују без икакве накнаде. Стожер спровођења Одлуке је радна група у хетерогеном саставу: Комисија за лицитирање земљишта, чланови Већа, одборници, поједини руководиоци Општинске управе, представници Министарства Пољопривреде, Геовизије, МУП-а, пољочуварска служба комбајнери и складиштари.
Опширније...
 
Киви у Владимировцу ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 14 октобар 2014 15:12
Да у напредном месту Владимировац поред традиционалне производње ратарских култура пшенице и сунцокрета успева и јужно воће. У то је посетиоце недавне етно изложбе у свом месту уверио Јон Жужа -Вицку који је међу берићетним плодовима јесени изложио и киви којег гаји у свом врту. Захваљујући овом угледном домаћину и његовим колегама већ више деценија у селу успешно функционише једино добровољно ватрогасно друштво у општини чији чланови када затреба први прискачу у помоћ, као редари обезбеђују одржавање културних и спортских манифестација, а као напредни пољопривредници постижу рекордне приносе.

Ф.К.

 
Марко Милошевић нови шампион Балкана у боди-билдингу ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 14 октобар 2014 15:07
На недавно одржаном првенству Балкана у натурал боди-билдингу у Мостару наш репрезентативац Марко Милошевић из Алибунара у полу тешкој категорији заузео је 1. место и титулу шампиона Балкана. Поменуто такмичење организовала је америчка федерација, а 19. октобра Марко ће боје своје земље бранити на европском првенству у Барселони. Поред академског образовања и препуне витрине пехара и медаља досадашњим резултатима Марко је доказао да вреди улагати у мале спортове који такмичарима уз доста рада доносе и врхунске резултате којим проносе славу свога места, средине и земље. За одлазак на поменуто такмичење Милошевић очекује финансијску подршку матичне општине, чије ће име као и досада проносити широм света.

Ф.К.

 
Омладинци прикупили помоћ ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 14 октобар 2014 15:01
У оквиру Дечје недеље активисти Општинског Одбора Српске Напредне Странке у Алибунару реализовали су успешну акцију под називом „Поклони ми књигу – Смех наше деце свима значи“. Протеклих дана на штандовима у центру овог општинског места омладинци су прикупили контингент књига и играчака намењених малишанима вртића и школа у поплавама погођеним подручјима земље. Као и раније грађани су и овог пута испољили солидарност и свакодневно доносили и остављали оно што у овом тренутку могу да поклоне. Према речима члана Општинског већа у Алибунару Данијеле Лончар наредних дана остаје да се види где ће се прикупљено проследити, поред Обреновца и Крупња ту су Текија и Кладово, а помоћ ће отићи вртићу коме је најпотребнија. Сходно потребама наредних месеци сличне акције очекују се и у осталим местима на територији општине.

Ф.К.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 136
Општина Алибунар је организација која брине о заштити животне средине.
Ми ублажавамо штету насталу загађењем коришћењем снаге ветра као чистог и у потпуности обновљивог извора енергије.
 
RocketTheme Joomla Templates