lat eng  rom  sk  it
Имамо 43 гостију на мрежи

Анкета

Да ли сте задовољни кабловском ТВ у општини Алибунар
 
Добродошили у престоницу Делиблатске пешчаре      
Уручени сертификати геронто асистентима ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 23 октобар 2014 16:03
У оквиру пројекта „Помоћ у кући у општинама Алибунар и Ковачица“ који спроводе поменуте општине, Центар за либерално демократске студије из Београда, а финансира Европска унија у оквиру грант шеме програма ЕXCHANGE 4, данас је у Алибунару заменик председника СО Душан Јовановић завршеним полазницама уручио 10 Сертификата о завршеној обуци и стицању потребних вештина Геронто-асистената, посла којег оне већ обављају. Јовановић је истакао да ће општина настојати да и у будуће обезбеди неопходна средстава која омогућују овај вид запошљавања и збрињавања старих лица на територији ове општине.
Опширније...
 
Обавештење за јавност о пројекту санитарне сече и орезивања стабала парка у Алибунару ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 23 октобар 2014 09:38
Република Србија – АП Војводина
Општина Алибунар - Општинска управа
ОДЕЉЕЊЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ
ПОСЛОВЕ 
Број: 501-20/14-06
Датум: 22.10.2014. године
Алибунар, Трг слободе 4
013/642-103
Служба за уређење сајта општине

ПРЕДМЕТ: Обавештење за јавност о пројекту санитарне сече и орезивања стабала парка у Алибунару

НАСЛОВ: Санитарна сеча и орезивање стабала парка у насељу Алибунар

Општини Алибунар је по отвореном јавном позиву од Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине Нови Сад одобрено суфинансирање пројекта ''Нега и санација зелених површина – парка у насељу Алибунар, а који обухвата санитарну сечу и орезивање стабала.

Покрајински секретаријат учествује већим делом средстава и то у износу од 1.200.000,00 динара, а Општина Алибунар учествује са 300.000,00 динара.

Овим путем желимо и да се захвалимо Покрајинском секретаријату за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине Нови Сад који нам је изашао у сусрет више пута а надамо се да ће се ова сарадња наставити и убудуће.

За парк у Алибунару, израђена је Студија заштите – Предлога за стављање под заштиту као заштићеног подручја локалног значаја – III категорије од стране Покрајинског завода за заштиту природе. Основни циљ заштите је да се очува стари парк, да се заустави процес деградације свих садржаја простора и целине и унапређење кроз стручни приступ који подразумева изучавање његовог настанка током времена.

Општина Алибунар је за извођење санитарне сече и орезивање стабала склопила уговор са ''KIZZA'' доо Панчево која ће у наредном периоду вршити ове радове.

Пре извођења наведених радова, са стручним лицем Покрајинског завода за заштиту природе и представницима извођача радова, извршен је појединачан преглед сваког стабла, при чему су утврђени услови и начини орезивања и предлог уклањања појединих стабала.

Циљ овог пројекта је побољшање здравља и здравијег изгледа биљака, а тиме и обезбеђење функционалности парка и задовољавање потреба грађана и њихова безбедност.

Моле се грађани за разумевање и стрпљење док се ови радови изводе.

Надзорни орган,
Инспектор заштите животне средине
Живана Петровић
 
Све спремно за изборе Савета Националних Мањина у Србији ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 22 октобар 2014 14:50
У недељу 26. октобра на изборима за Националне Савете Националних мањина у Србији учестоваће 82 листе за 17 савета мањинских заједница и сви они ће бити бирани на непосредним изборима. Највећи број листа имају припадници Ромске заједнице чак 10, следе Буњевци са девет, за избор Националног Савета Румуна предложено је седам листа, а Словаци и Мађари пет. Бирачи вишенационалне општине Алибунар уписани у посебан бирачки списак на кућне адресе добили су позиве за гласање. Највише гласача из редова национналних мањина у општини имају припадници Румунске националности, следе Словаци, Роми, Мађари и други.
Опширније...
 
Димничари доносе срећу ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 22 октобар 2014 14:46
Ове грејне сезоне димничари ће проверити исправност оџака, грејних тела и димних инсталација у више од 5000 домаћинстава у општини Алибунар. Овај посао засад по атесту, стручно и компетентно обавља самостална димичарска радња „Heppy Bruch“ - „Срећна четка“ из Иланџе. Поред чишћења димњака поменута фирма врши контролу димних система за централно грејање и издавање потврде о исправности оџака и димних инсталација у којима сагорева чврсто гориво и земни гас у насељеним местима Алибунар, Иланџа, Добрица, Нови Козијак, Селеуш, Јаношик и Локве. По речима руководиоца поменуте фирме Горана Стојковића у току је обилазак домаћинстава у циљу провере димњака где се као гориво користи земни гас и указује власницима да отклоне евентуалне недостатке на оџацима и неисправној димној инсталацији која би укућанима могла да угрози животе. Услуга оџачара је од превентивног значаја јер они домаћинима на време скрећу пажњу да отклоне евентуалне недостатке које би проузроковале пожара или гушења угљен моноксидом.
Опширније...
 
Вртић из Банатског Карловца вртићу у Обреновцу послао контингент помоћи ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 21 октобар 2014 10:23
Да у и овим сложеним економским приликама има места за хуманист и солидарност са онима којима је помоћ најпотребнија потврђује пример предшколске установе “Полетарац” из Банатског Карловца. Малишани и особље поменутог вртића прикупили су контингент одеће и средстава за хигијену и посредством ЈАТП “Алибунар“ који је за ову прилику обезбедио комби превоз упутио га вртићу “Цветичак“ у Обреновцу.
Опширније...
 
Фијакеријада у Иланџи окупила 35 учесника ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 20 октобар 2014 15:02
Уручивањем пехара, медаља и захвалница најуспешнијим учесницима традиционалне „Фијакеријаде“ у присуству бројних мештана и гостију јуче у центру Иланџе почели су „Дани Милоша Црњанског“ и до 26. октобра наставиће се духовним, културним и спортским садржајима. Фијакеријада је окупила 40 учесника из општина Панчево, Ковин, Алибунар и Зрењанин, чији су липицанери упрегнути у чезе, каруце, двопрег, тропрег и четворопрег мештане овог напредног села подсетили на време када се коњима боравећи у овом месту дивио и њихов некадашњи суграђанин Милош Црњански. Прво се ван конкуренције у ревијалном наступу представили домаћини Срђан Војнов, Петар Грукић, Влада Јованов, Срђан Стојковић, Срђан Константиновић, Љубомир Станисављев и други.
Опширније...
 
У Иланџи се обележавају дани посвећени великом Милошу Црњанском ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 17 октобар 2014 20:29
У оквиру обележавања Дана Милоша Црњанског у недељу 19. октобра у центру Иланџе са почетком у 13 часова одржаће се традиционална „Фијакеријада“ која ће окупити преко 35 учесника из целе Војводине. Презаће се и возити фијакери, чезе, каруце и јахати најлепши коњи. Поменутој манифестацији претходиће пригодан културно уметнички програм у коме ће се песмом и игром представити месно КУД „Свети Никола“. У 15 часова је фудбалска утакмица где домаћини дочекују екипу из Милетића. Наредног викенда 25. октобра у месецу књиге и у част највећег српског писца, месна библиотека за поклонике писане речи организује књижевно вече са почетком у 19 часова. Наредног дана на програму је рукометна утакмица, а одржаће се и полагање цвећа на спомен кућу породице Црњански.

Ф.К.

 
Иланџани ће обележити сећање на некадашњег суграђанина Милоша Црњанског ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 16 октобар 2014 14:56
У месецу књиге мештани Иланџе вредно се спремају да обележе дан великог писца и суграђанина Милоша Црњанског, чије име носи основна школа у селу. Велики допринос у сусрет манифестацији је поклон академског сликара Александра Станојева који је на месној школи осликао велики мурал са ликом аутора „Сеоба“ - Милоша Црњанског. Димензије мурала су 9 x 6 метара и представља највеће уметничко дело у општини Алибунар. Уважени сликар и некадашњи ученик ове школе дело сличних димензија са ликом славног научника Михајла Пупина - Идворског наредних дана осликаће у центру Панчева. Према речима руководиоца КУД „Свети Никола“ Драгана Стојшина традиционални допринос обележавању песмом и игром даће и фолклорни ансамбл, посебно млади талентовани аматери који су за кратко време под кровом Дома културе обновили бројне садржаје и рад тамбурашког оркестра којег је ово напредно село имало и пре више деценија. Одржаће се пригодни културно уметнички програм, положити цвеће на спомен плочи куће у којој је живео и боравио Црњански и посетити породична капела на месном гробљу. Мештани памте време када је велики писац посећивао њихово село и надахњивао природом и богатим пејзажима.

Ф.К.

 
Документација за програмско буџетирање 2015. ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 13 октобар 2014 15:00

Начелница Општинске управе моли све који ће присуствовати састанку у општини да се припреме и проуче документацију која се налази у прилогу:

 
Обaвештење - систем финансијског управљања и контроле ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 14 октобар 2014 15:24

Општинска управа започела је рад на увођењу система финансијског управљања и контроле.

Увођење овог система састоји се у прописивању сета Правилника којима се дефинишу процедуре којима се регулише проток документације, информација и људи, уважавајући специфичности Општинске управе општине Алибунар.

Најважнији Правилник на чијем дефинисању се ради је Правилник о финансијском управљању и контроли, по ком ће се вршити месечно извештавање и где ће се по први пут егзактно утврдити колико је Одељења у стандардном учинку, а колико испод просека и колико квантитавни значај имају последице нестандардног учинка.

Ово је процес који траје и за његову израду и имплементацију потребно је од 4 до 6 месеци. Паралелно тече процес ИСО стандарда.

Са посебним задовољством истичем да су се запослени активно укључили и подржали ову идеју, што је још више учврстило моју намеру да допринесем подизању нивоа услуга и квалитета рада Општинске управе, а на задовољство својих суграђана.

Н А Ч Е Л Н И Ц А
ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ
ОПШТИНЕ АЛИБУНАР,
Вишња Стефановић Диклић
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 137
Општина Алибунар је организација која брине о заштити животне средине.
Ми ублажавамо штету насталу загађењем коришћењем снаге ветра као чистог и у потпуности обновљивог извора енергије.
 
RocketTheme Joomla Templates