lat eng  rom  sk  it
Имамо 30 гостију на мрежи

Анкета

Да ли сте задовољни кабловском ТВ у општини Алибунар
 
Добродошили у престоницу Делиблатске пешчаре      
Пољочувари општине Алибунар бележе завидне резултате ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 19 децембар 2014 17:20
Увођење пољочуварске службе у општини Алибунар у старту показало се оправданим, јер девет чувара са три возила „Лада Нива“ 24 часа дневно обилази и успешно наџире 5.500 хектара атара у десет насељених места. Формирање поменуте службе смањило је штету у атару , број узурпатора државног пољопривредног земљишта и оних који ору атарске путеве, путне појасеве и затрпавају ободне канале за прихват и одвођење атмосферских вода. Својим прегорним радом младићи у зеленим униформама са видним обележјима матичне општине за кратко време открили су узурпаторе 150 хектара државног пољопривредног земљишта и против извршилаца поднели пријаве надлежној пољопривредној инспекцији у Панчеву.
Опширније...
 
Удружења из општине Алибунар успешно се представила на покрајинском Сајму стваралаштва жена у Апатину ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 19 децембар 2014 13:51
Удружење Женска мултиетничка група из Селеуша и сестринска удружења из Јаношика, Владимировца и Добрице ове јесени успешно су се представила на Покрајинској манифестацији под називом „Сајам стваралаштва сеоских жена у АП Војводини“. Жене из Селеуша представиле су се пројектом „Производња органске хране“, на штандовима учесника било је плодова јесени, поврће, ароматично биље, производи од теста, разни подметачи од плуте и други производи од природних материјала и друго. Учешће 49 чланова поменутог удружења на сајму омогућили су аутобуски превозник ЈАТП „Алибунар“ и општина Алибунар.
Опширније...
 
Одржана 28 седница Скупштине општине ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 18 децембар 2014 15:24
Усвојен буџет општине за 2015. годину

Дана 18. децембра у Алибунару је одржана 28. седница Скупштине општине којом је председавао председник СО Предраг Белић и на којој су одборници разматрали у усвојили 19 тачака Дневног реда. У раду седнице запажено учешће узели су и председник општине Ђурица Глигоријев, заменик председника СО Душан Јовановић, заменик председника општине Драгана Коматина, начелник Општинске управе Вишња Стефановић Диклић и ресорни начелници Одељења Општинске управе. Одборници су Усвојили Извештај о Буџет општине за период јануар-септембар текуће године за који је речено да је био мањи од планираног, а да су томе допринеле обавезе и да су због тога неки пројекти били и одложени.

Опширније...
 
Одржана 64 седница Општинског већа ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 16 децембар 2014 12:43
На Седници Општинског већа општине Алибунар одржане 15. децембра којом је председавао председник општине Ђурица Глигоријев и у чијем су раду учешће узели председник СО Предраг Белић, заменик председника општине Драгана Коматина, помоћник председника општине Илија Пенца, начелник Општинске управе Вишња Стефановић Диклић, секретар СО Биљана Враговић, чланови Већа и начелници Одељења Општинске управе разматрано је и усвојено 18 тачака Дневног реда.
Опширније...
 
Више реда у комуналној области ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 15 децембар 2014 14:28
Јединствено комунално предузеће у Алибунару допринеће бржем и равномернијем развоју насељених места у општини

Да држава настоји да уведе више реда у комуналној области говори проширени састанак у Алибунару кога су минулог викенда организовали председник Општине Ђурица Глигоријев, председник СО Предраг Белић и у чијем су раду учешће узели заменик председника Општине Драгана Коматина, заменик председника СО Душан Јовановић, посланик у Скупштини АП Војводине Недељко Коњокрад, начелник Одељења за инспекцијске послове Саша Цветковић, чланови Општинског већа, одборници СО и директори и претставници четири ЈКП у општини Алибунар.

Опширније...
 
У Општинској управи изведена обука из области заштите од пожара ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 12 децембар 2014 13:55
У оквиру законом предвиђених мера превентиве 10. децембра у Општинској управи у Алибунару одржана је обука запослених из области заштите од пожара коју је успешно обавила лиценцирана фирма ИПОС „Ватросервис“ из Владимировца на челу са инг. Јованом Цвијетићем. Одржано је теоретско предавање о обавезама запослених у установи, о придржавању мерама заштите од пожара, употреби уређаја за гашење, примени, ремонту о обавези сваког радног места, обавештавању одговорних лица у колективу и евакуацији у случају пожара.
Опширније...
 
У Алибунару уручени уговори малим произвођачима за набавку пољопривредне механизације ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 11 децембар 2014 14:55
На свечани начин у општини Алибунар данас је председник Општине Ђурица Глигоријев у присуству директора Гаранцијског Фонда Војводине Горана Васића, начелника одељења Секретаријата за привреду Ивице Росића и представника банака АИК, CrediAgricol и Intesa потписао и уручио уговоре, петорици земљорадника који су на конкурсу остварили право субвенционисаних дугорочних кредита за набавку пољопривредне механизације и опреме са субвенционисаном каматом од 2,2 одсто за износ кредита до 25000 еура. Обративши се скупу, председник Општине Ђурица Глигоријев истако је да ће се ова акција наставити и да је Планом за наредну годину у Буџету предвиђена позиција учешћа у субвенционисању камата, а лимитирани износ доступан је малим произвођачима којима је ова врста помоћи најзначајнија.
Опширније...
 
Одржана 15. међуградска изложба голубова, кунића, птица и украсне живине ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 10 децембар 2014 13:46
Уручивањем преко 100 пехара и диплома најуспешнијим излагачима из руку председника месног друштва одгајивача Горана Станковића и продајном берзом 7. децембра у Добрици је завршена 15. међуградска изложба коју су организовали месно Друштво одгајивача, покровитељи су Месна Заједница и Општина Алибунар. Своје љубимце изложило је преко 110 излагача из Војводине и Србије. За два дана представљено је 500 голубова 46 раса живине, осам раса кунића и 30 разних врста птица и других ситних животиња. По оцени координатора и савезног судијског инструктора Лазара Станчула из Панчева посетиоци су видели висок квалитет уз оцену и констатацију да поменутом удружењу на организацији могу позавидети далеко већа места у земљи.
Опширније...
 
На спортским играма пензионера Баната у Панчеву ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 10 децембар 2014 13:44
На спортским играма пензионера Јужног Баната одржаног 14. новембра у Панчеву, у конкуренцији осам јужнобанатских општина запажен успех остварила је десеточлана екипа пензионера општине Алибунар. Наши представници надметали се у шаху, пикаду и извођењу пенала у малом фудбалу. Најуспешнија била је екипа Панчева, а висок пласман и добру форму показала је и екипа Алибунара у пикаду и извођењу пенала у малом фудбалу. Према речима председника Општинске организације пензионера у општини Алибунар Данила Ћирића у десет насељених места у општини данас има око 3754 пензионера који поред текућих у поменутој организацији упражњавају и спортске активности које за њих поред резултата представљају и дружење у природи. Домаћин наредних спортских игара биће општина Опово.

Ф.К.

 
Јавни позив за избор корисника помоћи за покретање и унапређење доходовних активности интерно расељених лица на територији општине Aлибунар ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 09 децембар 2014 09:21

П Војводина,Општина Алибунар-Општинска управа,Повереништво за избеглице и миграцују

Уговора о сарадњи на реализацији подстицаја за побољшање услова живота интерно расељених лица док су у расељеништву кроз набавку и доделу робе и материјала за покретање, развој и унапређење доходовних активности , закљученим између Комесаријата за избеглице и миграције и општине Алибунар,

ЈАВНИ ПОЗИВ
ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ПОМОЋИ ЗА ПОКРЕТАЊЕ И УНАПРЕЂЕЊЕ ДОХОДОВНИХ АКТИВНОСТИ ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИХ ЛИЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 82
Општина Алибунар је организација која брине о заштити животне средине.
Ми ублажавамо штету насталу загађењем коришћењем снаге ветра као чистог и у потпуности обновљивог извора енергије.
 
RocketTheme Joomla Templates