lat eng  rom  sk  it
Имамо 64 гостију на мрежи

Анкета

Да ли сте задовољни кабловском ТВ у општини Алибунар
 
Добродошили у престоницу Делиблатске пешчаре      
На аеродрому у Алибунару ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 29 октобар 2014 14:24
У организацији Ваздухопловног Савеза Србије, Аеро Клуба „Михајло Петровић“ из Банатског Карловца и под покровитељством Спортског савеза и општине Алибунар у суботу 1. новембра на спортском аеродрому у овом општинском месту одржаће се завршно коло првенства Србије у ракетном моделарству. Очекује се учешће водећих репрезентативаца и тренера који задњих деценија запаженим резултатима успешно проносе славу овог ваздухопловног клуба и ван граница општине.

Ф.К.

 
Обавештење - Дигитални хербаријум ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 29 октобар 2014 14:06
У организацији Општинске туристичке организације и општине Алибунар у суботу 1. новембра на излетишту Девојачки Бунар са почетком у 11 часова одржаће се туристичко – образовна манифестација под називом јесењи „Дигитални хербаријум“. Позивају се ученици узраста од 1 до 4 разреда основних школа да узму учешће. Ово је прилика да малишани упознају богату флору и фауну најлепшег природног резервата код нас. Поред сликања и фотографисања биљних учесници ће попуњавати писмени тест познавања биљних и животињских врста, а најуспешније очекују пригодне награде.

Ф.К.

 
Одржани избори за националне савете ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 27 октобар 2014 17:05
Према незваничним резултатима избори за Националне Савете у општини Алибунар протекли су регуларно, гласало се на 10 изборних места у осам насељених места у општини. Највише гласача на посебном бирачком списку имали су припадници румунске народности, они су гласали за седам изборних листи, а припадници Словачке народности за пет изборних листа. Код Румуна од 3559 уписаних бирача гласало је 1518 грађана. Убедљиву победу са 558 гласова освојила је Јединствена Листа - Данијел Петровић, следе Румуни за национално помирење -Јон Чизмаш 351, листа Независни Румуни Србије Др Доринел Стан 272, Заједница Румуна -Стеван Михајлов 270.
Опширније...
 
Почела санитарна сеча алибунарског парка ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 27 октобар 2014 16:57
Минулог викенда радници предузећа „КИЗА“ из Панчева почели су орезивање храстова и платана алибунарског парка сађеног пре два века. Поменути подухват реализује се у оквиру пројекта „Нега и санација зелених површина“ који обухвата сечу и орезивање стабала међу којима и оних који услед зуба времена угрожавају безбедност шетача. У финансирању овог пројекта учестовали су Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине са 1.200.000 динара и општина Алибунар са 300.000 динара. У току је орезивање и уклањање појединих стабала.
Опширније...
 
Нови факултет у Алибунару ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 27 октобар 2014 16:43
Висока школа струковних студија “Проф др Радомир Бојковић” из Крушевца омогућиће средњошколцима са трогодишњом и четворогодишњом средњом школом из општине Алибунар да факултетску диплому стекну у својој општини. Поменута школа оспособљава за смерове Пословни индустријски менаџмент и Економија у пословно индустријском систему. Школарина износи 600 евра годишње, а плаћање се омогућује у 10 месечних рата. Према речима секретара и руководилац студентске службе Високе школе струковних студија Александре Миловановић, ближе информације о условима и начину уписа заинтересовани могу добити у згради бившег комитета у Алибунару и на телефон 063-7310646

Ф.К.

 
Уручени сертификати геронто асистентима ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 23 октобар 2014 16:03
У оквиру пројекта „Помоћ у кући у општинама Алибунар и Ковачица“ који спроводе поменуте општине, Центар за либерално демократске студије из Београда, а финансира Европска унија у оквиру грант шеме програма ЕXCHANGE 4, данас је у Алибунару заменик председника СО Душан Јовановић завршеним полазницама уручио 10 Сертификата о завршеној обуци и стицању потребних вештина Геронто-асистената, посла којег оне већ обављају. Јовановић је истакао да ће општина настојати да и у будуће обезбеди неопходна средстава која омогућују овај вид запошљавања и збрињавања старих лица на територији ове општине.
Опширније...
 
Обавештење за јавност о пројекту санитарне сече и орезивања стабала парка у Алибунару ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 23 октобар 2014 09:38
Република Србија – АП Војводина
Општина Алибунар - Општинска управа
ОДЕЉЕЊЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ
ПОСЛОВЕ 
Број: 501-20/14-06
Датум: 22.10.2014. године
Алибунар, Трг слободе 4
013/642-103
Служба за уређење сајта општине

ПРЕДМЕТ: Обавештење за јавност о пројекту санитарне сече и орезивања стабала парка у Алибунару

НАСЛОВ: Санитарна сеча и орезивање стабала парка у насељу Алибунар

Општини Алибунар је по отвореном јавном позиву од Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине Нови Сад одобрено суфинансирање пројекта ''Нега и санација зелених површина – парка у насељу Алибунар, а који обухвата санитарну сечу и орезивање стабала.

Покрајински секретаријат учествује већим делом средстава и то у износу од 1.200.000,00 динара, а Општина Алибунар учествује са 300.000,00 динара.

Овим путем желимо и да се захвалимо Покрајинском секретаријату за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине Нови Сад који нам је изашао у сусрет више пута а надамо се да ће се ова сарадња наставити и убудуће.

За парк у Алибунару, израђена је Студија заштите – Предлога за стављање под заштиту као заштићеног подручја локалног значаја – III категорије од стране Покрајинског завода за заштиту природе. Основни циљ заштите је да се очува стари парк, да се заустави процес деградације свих садржаја простора и целине и унапређење кроз стручни приступ који подразумева изучавање његовог настанка током времена.

Општина Алибунар је за извођење санитарне сече и орезивање стабала склопила уговор са ''KIZZA'' доо Панчево која ће у наредном периоду вршити ове радове.

Пре извођења наведених радова, са стручним лицем Покрајинског завода за заштиту природе и представницима извођача радова, извршен је појединачан преглед сваког стабла, при чему су утврђени услови и начини орезивања и предлог уклањања појединих стабала.

Циљ овог пројекта је побољшање здравља и здравијег изгледа биљака, а тиме и обезбеђење функционалности парка и задовољавање потреба грађана и њихова безбедност.

Моле се грађани за разумевање и стрпљење док се ови радови изводе.

Надзорни орган,
Инспектор заштите животне средине
Живана Петровић
 
Све спремно за изборе Савета Националних Мањина у Србији ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 22 октобар 2014 14:50
У недељу 26. октобра на изборима за Националне Савете Националних мањина у Србији учестоваће 82 листе за 17 савета мањинских заједница и сви они ће бити бирани на непосредним изборима. Највећи број листа имају припадници Ромске заједнице чак 10, следе Буњевци са девет, за избор Националног Савета Румуна предложено је седам листа, а Словаци и Мађари пет. Бирачи вишенационалне општине Алибунар уписани у посебан бирачки списак на кућне адресе добили су позиве за гласање. Највише гласача из редова национналних мањина у општини имају припадници Румунске националности, следе Словаци, Роми, Мађари и други.
Опширније...
 
Димничари доносе срећу ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 22 октобар 2014 14:46
Ове грејне сезоне димничари ће проверити исправност оџака, грејних тела и димних инсталација у више од 5000 домаћинстава у општини Алибунар. Овај посао засад по атесту, стручно и компетентно обавља самостална димичарска радња „Heppy Bruch“ - „Срећна четка“ из Иланџе. Поред чишћења димњака поменута фирма врши контролу димних система за централно грејање и издавање потврде о исправности оџака и димних инсталација у којима сагорева чврсто гориво и земни гас у насељеним местима Алибунар, Иланџа, Добрица, Нови Козијак, Селеуш, Јаношик и Локве. По речима руководиоца поменуте фирме Горана Стојковића у току је обилазак домаћинстава у циљу провере димњака где се као гориво користи земни гас и указује власницима да отклоне евентуалне недостатке на оџацима и неисправној димној инсталацији која би укућанима могла да угрози животе. Услуга оџачара је од превентивног значаја јер они домаћинима на време скрећу пажњу да отклоне евентуалне недостатке које би проузроковале пожара или гушења угљен моноксидом.
Опширније...
 
Вртић из Банатског Карловца вртићу у Обреновцу послао контингент помоћи ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 21 октобар 2014 10:23
Да у и овим сложеним економским приликама има места за хуманист и солидарност са онима којима је помоћ најпотребнија потврђује пример предшколске установе “Полетарац” из Банатског Карловца. Малишани и особље поменутог вртића прикупили су контингент одеће и средстава за хигијену и посредством ЈАТП “Алибунар“ који је за ову прилику обезбедио комби превоз упутио га вртићу “Цветичак“ у Обреновцу.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 137
Општина Алибунар је организација која брине о заштити животне средине.
Ми ублажавамо штету насталу загађењем коришћењем снаге ветра као чистог и у потпуности обновљивог извора енергије.
 
RocketTheme Joomla Templates