lat eng  rom  sk  it
Имамо 238 гостију на мрежи

Анкета

Да ли сте задовољни кабловском ТВ у општини Алибунар
 
Добродошили у престоницу Делиблатске пешчаре      
Живописно фолклорно благо ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 19 мај 2015 09:28

Центар за културу општине Алибунар и месни Дом културе 16.маја у Банатском Карловцу организовали су успешну смотру музике и фолклора на којој је преко  200 младих чланова фолклорних и музичких секција Домова културе представило богату и живописну народну ношњу, културно стваралаштво ове вишенационалне средине и потврдило да су доследни наследници и чувари народне традиције и обичаја. Домаћин, КЦ „Добрица Милутиновић“ представио је најмлађи фолклорни ансамбл који је извео Сплет игара из околине Пирота у кореографији Дејана Милисављевића и под уметничким руководством Игора Бокшана и Александре Павловић, најмлађи су потврдили марљив и прегоран рад, а масовношћу доказали да карловачки фолклор има светлу будућност. Потом је КУД „Свети Никола“ из Иланџе извео Игре из околине Лесковца у кореографији Живка Опарнице и под музичким руководством Кристијана Ђуђе.

Опширније...
 
За здрав начин живота ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 18 мај 2015 11:26

У организацији Општинске туристичке организације, Спортског савеза општине Алибунар и генералног спонзора - продавнице бицикала „Casper bike“ из Банатског Карловца, 16.маја на излетишту Девојачки Бунар у Делиблатској пешчари одржана је 3. спортско-ревијална манифестација „Бициклијада“, под називом „Покренимо точкове радости“ у којој је учестовало преко 120 љубитеља двоточкаша узраста од две до шездесет  годна живота из наше и суседних општина. Старт трке био је испред Основне школе „Душан Јерковић“ у Банатском Карловцу, а циљ у центру излетишта Девојачки Бунар. Захваљујући радницима саобраћајне полиције који су током трке на десет километара дугој рути обезбеђивали безбедност учесника, трка је протекла у најбољем реду и без инцидената. Након краћег одмора и окрепљења, оганизатори су приредили квиз под називом „Осветли се“ на којем су учесници одговарали на питања о освељености бицикла, његовим деловима, а генерални спонзор је свима поделио катадиоптере за осветљење бицикла и друге пригодне награде и слаткише. 

Опширније...
 
Н А Р Е Д Б А ПДФ Штампа Ел. пошта
субота, 16 мај 2015 17:04

Дана 16.маја 2015 године у Алибунару је одржана ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Алибунар на којој је председник Општине Ђурица Глигоријев донео Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије Општине Алибунар у насељеном месту Јаношик.

Због неупотрбљивости воде из месног водовода до даљњег становништво Јаношика ће се водом за пиће искључиво снабдевати из цистерне ЈКП „Универзал“ која се налази код цркве у центру села

У том циљу у Јаношику до даљњег СТРОГО СЕ ЗАБРАЊУЈЕ УПОТРЕБА  ВОДЕ ИЗ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ – каже се у наредби председника Општине.   

 Командант Штаба за ванредне ситуације Ђурица Глигоријев

 

 
Почетак сарадње – гредер на поклон ПДФ Штампа Ел. пошта
субота, 16 мај 2015 10:59

У оквиру Пројекта белгијске компаније за производњу обновљивих извора енергије Windvisionкоја ће у нашој општини градити ветропарк капацитета 500 МW, 14.маја у Алибунару је свечано потписан уговор између представника поменуте компаније, Општине Алибунар и локалног ЈКП „Универзал“ коме је поменути донатор свечано уручио радну машину  -гредер за одржавање путева.Поменутим чином потврђена је досадашња сарадња компаније и локалне управе а учесници информисани у којој се фази поменути пројекат налази. У раду скупа учествовали су директор „Windvision“-а Јохан Вос, пројект менаџер Лазар Лазендић, локални менаџер Љиљана Николић, председник СО-е Предраг Белић, заменик председника Општине Драгана Коматина, директор комуналног предузећа Власто Марић, директор Дирекције за изградњу и уређење Алибунар Владимир Петровић, посланик у Скупштини АПВ Неђељко Коњокрад и чланови  општинског већа Данијела Лончар и БошкоТијанић.

Опширније...
 
Откуп избегличких кућа ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 15 мај 2015 20:05

После скоро две деценије избегличког статуса, око 1300 житеља општине Алибунар који су се пред ратним вихором који је беснео широм некадашње државе овде доселили 1995 године, недавно су почели да решавају важно егзистенцијално питање. Ово је прва општина у Србији у којој је почео откуп избегличких стамбених јединица грађених средствима влада Јапана и Швајцарске, као и активним залагањем Комесаријата за избегла и прогнана лица и Општине Алибунар. Реч је о 144 стамбене јединице подигнуте углавном у избегличким насељима у Владимировцу, Банатском Карловцу и Селеушу. Тиме је станарима омогућено да откупе своје куће - првих 66 купопродајних уговора оверено је и потписано код нотара у Панчеву 27.марта а осталих 36 власника учиниће то наредних дана. Председник Удружења избеглица и колониста општине Алибунар Зоран Срдић захвалио је свим институцијама и појединцима који су омогућили да се овај проблем коначно реши.                                                  Ференц КОСО 

 
Одржана 72. седница општинског већа ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 14 мај 2015 11:34

Дана 11. Маја у Алибунару је одржана 72 седница општинског већа којом је председавао председник Општине Ђурица Глигоријев и у чијем су раду поред чланова већа учешће узели помоћник председника Општине Илија  Пенца, начелник општинске управе Вишња Стефановић Диклић и начелници одељења Општинске управе. Веће је разматрало 18 тачака  Дневног реда и донело: Одлуку о расписивању Јавног позива за учешће на конкурсу општине Алибунар за суфинансирање пројеката из средстава буџета општине за остваривање јавног интереса у области јавног информисања у текућој години и утврдило текст Јавног позива. Утврђен је Предлог програма коришћења средстава Фонда за заштиту животне средине, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о постављању привремених објеката на јавној површини. 

Опширније...
 
Наши излагачи на Сајму пољопривреде ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 14 мај 2015 11:20

За 100 пољопривредних произвођача Општина Алибунар, Секретријат за привреду и локални превозник ЈАТП „Алибунар“ обезбедили су бесплатну посету 82. међународном Сајму пољопривреде у Новом Саду који је окупио 1500 излагача из 60 држава и овогодишњу земљу пријатеља Сајма - Италију. Сајам је отворио министар финансија Душан Вујовић и указао на потребу унапређивања система подстицаја у пољопривреди и да се уместо екстензивне производње поспеши производња производа са додатом вредношћу који би Србији омогућили веће приходе. Посетиоци су обишли  велики број штандова на којима су излагачи из области аграра нудили нове технологије и презентовали искуства. Оцењено је да је Сајам место на којем су се увек размењивала искуства и сусретало с најновијим знањима и  достигнућима. Присуство излагача из суседних земаља потврђује њихово интересовање за тржиште Србије у области пласмана али и заједничке производње. 

Опширније...
 
Деца пример одраслима ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 13 мај 2015 04:50

У организацији Предшколске установе “Полетарац” и уз подршку радника саобраћајне полиције, инструктора вожње, актива васпитача, родитеља и  домаћина, у Основној школи 2. oктобар у Николинцима минулог викенда одржано је 5. такмичење под називом “Шта знаш о саобраћају“. Преко 50 одлично припремљених малишана из припремних предшколских група надметало се на полигону у вожњи бицикла, а потом и теоретској провери знања и решавању тестова, у чему су испољили изузетно познавање  саобраћајних прописа, знакова и доброг понашања у саобраћају. О значају и улози поменуте манифестације говорио је директор Предшколске установе “Полетарац” Грујица Илић, нагласивши да је циљ исте да се деца поменутог узраста едукују за правилно понашање у различитим ситуацијама у саобраћају на које свакодневно наилазе на путу од забавишта до куће. Илић је захвалио активу васпитача на активности у припреми малишана за поменуто такмичење. Поред мајце, беџа и дипломе на ово такмичење предшколце ће подећати и срдачно гостопримство мештана и школе домаћина.                          Ф.Косо

 
Сајам запошљавања у Панчеву ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 13 мај 2015 04:08

Филијала Панчево Националне службе за запошљавање у сарадњи са локалном самоуправом организује у Панчеву Сајам запошљавања и летњих пракси, у среду 20.05.2015. године. Сајам ће бити одржан на корзоу Улице Војводе Живојина Мишића у трајању од 11 до 14 часова.

Учешће на сајму послодавци могу пријавити до 15. маја у просторијама Филијале Панчево. Пријаву је могуће доставити и мејлом на адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели , а све информације у вези са пријављивањем могуће је добити и путем телефона 013/306-846. Послодавци ће бити у могућности да на сајму искажу своје кадровске потребе и једноставно и брзо пронађу потребне раднике. На располагању им је  и бесплатна професионална селекција приликом избора кандидата и могућност коришћења финансијских олакшица при запошљавању.

Национална служба за запошљавање позива и незапослена лица која желе да учествују на сајму да се јаве својим саветницима за запошљавање од којих ће добити упуте за сајам и све неопходне информације. Припремајући незапослене суграђане за учешће на сајму, панчевачка филијала организује и обуку за активно тражење посла, која подразумева писање радне биографије, припрему за интервју са послодавцем и друге савете како би се кандидати у што бољем светлу представили послодавцима.

Све додатне информације заинтересована лица и послодавци могу добити у просторијама панчевачке филијале.

 
Недеља Црвеног крста ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 11 мај 2015 17:01

Међународна недеља Црвеног крста почела је 8. маја у Банатском Карловцу успешном акцијом у којој је крв дало 50 грађана који су својим примером потврдили раније исказану хуманост и подстакли младе да наставе традицију давалаштва у овом месту. Представница Института за трансфузију крви Србије, примаријус др. Слободанка Благојевић, рекла је да одзив давалаца премашује планирана очекивања. Она сматра да би примером ове средине требало да крену и други, а посебно је истакла чињеницу да је међу даваоцима доста младих који се на овај начин социјално умрежавају, уче да чувају здравље и буду хумани. Поред организатора Општинске и Месне организације Црвеног крста и Института за Трансфузију крви Србије, запажен допринос у поменутој акцији пружили су председник МО Црвеног крста Благоје Луковић и рекродери Ондреј Петраш са 76  давања, Зоран Лапчевић - 75, Драгомир Савић - 67, Горан Крстовић и Небојша  Радуновић - 52, Миленко Крсмановић - 42 и други који су се одазвали. По речима секретара ОО ЦК Данице Чанчаревић, у просторијама Црвеног крста у Алибунару радници Дома здравља и Општинског удружења дијабетичара у уторак 12.маја од  9-11 часова организују мерење нивоа шећера у крви, а наредних дана обавиће се  провера здравственог стања, мерење притиска и предавање на тему превенције  гојазности код младих.                Ференц  Косо  

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 92
Општина Алибунар је организација која брине о заштити животне средине.
Ми ублажавамо штету насталу загађењем коришћењем снаге ветра као чистог и у потпуности обновљивог извора енергије.
 
RocketTheme Joomla Templates